Waarom ik mijn mondkapje nog draag
Nieuws

Waarom ik mijn mondkapje nog draag

De afgelopen dagen kreeg ik heel vaak de vraag waarom ik mijn mondmakser blijf dragen. Of dat een kwestie van principe is, of van schrik? Het antwoord is simpel: omdat het moet. Hier in Spanje moet het masker binnen nog overal op. Buiten hoeft het gelukkig niet meer, ook al zie je nog veel mensen in drukke winkelstraten met zo’n kapje op lopen, net zoals dat vroeger in Azië het geval was.

Maar binnen is het overal verplicht, in winkels, musea, luchthavens, op het openbaar vervoer, in een taxi, op café, in restaurants, als je je verplaatst. Wel een beetje bijzonder want voor de rest beschouwt Spanje covid nu als een griep. Dat wil zeggen: als je je OK voelt hoef je zelfs niet in quarantaine en mag je gewoon leven en overal heen. En een CST, daar is hier helemaal geen sprake van. Maar die mondkapjes die moeten dus wel nog op. Bizar.

Maar er is goed nieuws voor Spanjaarden en toeristen die er schoon genoeg van hebben. Na Pasen, op 19 april, verdwijnen de mondmaskers hier ook volledig, en moet je ze in de horeca, winkels, en overal elders binnen ook niet meer op. Dan zitten ze in Spanje een beetje in dezelfde situatie als in België. Alleen tijdens de vlucht zul je ze dan moeten ophouden, maar dat snap ik zelf ook wel, daar zi je immers met veel volk in een beperkte ruimte.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer