De afgelopen dagen kreeg ik heel vaak de vraag waarom ik mijn mondmakser blijf dragen. Of dat een kwestie van principe is, of van schrik? Het antwoord is simpel: omdat het moet. Hier in Spanje moet het masker binnen nog overal op. Buiten hoeft het gelukkig niet meer, ook al zie je nog veel mensen in drukke winkelstraten met zo’n kapje op lopen, net zoals dat vroeger in Azië het geval was.
Maar binnen is het overal verplicht, in winkels, musea, luchthavens, op het openbaar vervoer, in een taxi, op café, in restaurants, als je je verplaatst. Wel een beetje bijzonder want voor de rest beschouwt Spanje covid nu als een griep. Dat wil zeggen: als je je OK voelt hoef je zelfs niet in quarantaine en mag je gewoon leven en overal heen. En een CST, daar is hier helemaal geen sprake van. Maar die mondkapjes die moeten dus wel nog op. Bizar.
Maar er is goed nieuws voor Spanjaarden en toeristen die er schoon genoeg van hebben. Na Pasen, op 19 april, verdwijnen de mondmaskers hier ook volledig, en moet je ze in de horeca, winkels, en overal elders binnen ook niet meer op. Dan zitten ze in Spanje een beetje in dezelfde situatie als in België. Alleen tijdens de vlucht zul je ze dan moeten ophouden, maar dat snap ik zelf ook wel, daar zi je immers met veel volk in een beperkte ruimte.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer