Waarom ik zo blij ben dat deze twee kanjers mee komen feesten...
Nieuws

Waarom ik zo blij ben dat deze twee kanjers mee komen feesten…

Vanavond vier ik mijn 46ste verjaardag met een aantal vrienden in Barcelona in Tickets van Albert Adria, voor mij één van de beste restaurants van de hele wereld. En ik ben super blij dat ook Luc en Bart mee komen vieren. Om meer dan één reden.

Sowieso zijn Luc en Bart super charmante kerels en sinds jaar en dag hele goede vrienden die ik zeer waardeer. Maar er is meer: Luc is zelf een fantastische gastheer, maar Bart is vooral een geweldige chef. Als het over klassieke bereidingen gaat is hij een absolute topper en droogt hij me zondermeer af. We zijn al meermaals gaan dineren bij de heren thuis en elke keer verbaast Bart me opnieuw met z’n culinair vakmanschap.

Dus toen we een tijdje geleden samen met mijn collega en super vriendin Tess Goossens en haar man bij Bruneau in Brussel gingen eten waren we aan het praten over wat onze lievelingsrestaurants in de wereld waren. En toen vertelde ik over Tickets, en dat we er op mijn verjaardag, vandaag dus, zouden dineren.

En Luc en vooral Bart waren meteen gefascineerd door het verhaal van Tickets. Maar in tegenstelling tot Bart, is Albert Adria helemaal geen klassieke kok. Hij kookt zeer modern, en was samen met zijn broer Ferran met El Bulli jarenlang de bezieler van de moleculaire keuken.

Dus ik ben super blij dat Luc en Bart op de uitnodiging zijn ingegaan om vanavond mee te komen vieren en te dineren bij Tickets. En ik vind het ook erg spannend wat hun gevoel zal zijn. Ik ben er nu al zeker twintig keer geweest en telkens ben ik weg geblazen. Benieuwd of deze twee fijnproevers het ook zo zullen waarderen. Ik denk en hoop van wel.

Hoe dan ook zullen we niet enkel klinken op mijn jarige rimpels, maar ook op het nieuwe album van Bart dat uitgerekend vandaag is verschenen. Bart Kaëll zijn “Onwaarschijnlijk Mooi” verzamelt voornamelijk de liedjes uit Liefde Voor Muziek, een paar nieuwe songs, en ook “Avond” zijn prachtige duet met Luc staat er op.

We hebben dus een geboorte van een nieuw album en een onbelangrijke 46ste verjaardag te vieren. Foto’s en filmpjes van de gerechten zul je vanavond ongetwijfeld geserveerd krijgen via mijn Instagram van Would Be Chef.

Waarom ik zo blij ben dat deze twee kanjers mee komen feesten...

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer