Waarom ik zo blij ben dat deze twee kanjers mee komen feesten…

Vanavond vier ik mijn 46ste verjaardag met een aantal vrienden in Barcelona in Tickets van Albert Adria, voor mij één van de beste restaurants van de hele wereld. En ik ben super blij dat ook Luc en Bart mee komen vieren. Om meer dan één reden.

Sowieso zijn Luc en Bart super charmante kerels en sinds jaar en dag hele goede vrienden die ik zeer waardeer. Maar er is meer: Luc is zelf een fantastische gastheer, maar Bart is vooral een geweldige chef. Als het over klassieke bereidingen gaat is hij een absolute topper en droogt hij me zondermeer af. We zijn al meermaals gaan dineren bij de heren thuis en elke keer verbaast Bart me opnieuw met z’n culinair vakmanschap.

Dus toen we een tijdje geleden samen met mijn collega en super vriendin Tess Goossens en haar man bij Bruneau in Brussel gingen eten waren we aan het praten over wat onze lievelingsrestaurants in de wereld waren. En toen vertelde ik over Tickets, en dat we er op mijn verjaardag, vandaag dus, zouden dineren.

En Luc en vooral Bart waren meteen gefascineerd door het verhaal van Tickets. Maar in tegenstelling tot Bart, is Albert Adria helemaal geen klassieke kok. Hij kookt zeer modern, en was samen met zijn broer Ferran met El Bulli jarenlang de bezieler van de moleculaire keuken.

Dus ik ben super blij dat Luc en Bart op de uitnodiging zijn ingegaan om vanavond mee te komen vieren en te dineren bij Tickets. En ik vind het ook erg spannend wat hun gevoel zal zijn. Ik ben er nu al zeker twintig keer geweest en telkens ben ik weg geblazen. Benieuwd of deze twee fijnproevers het ook zo zullen waarderen. Ik denk en hoop van wel.

Hoe dan ook zullen we niet enkel klinken op mijn jarige rimpels, maar ook op het nieuwe album van Bart dat uitgerekend vandaag is verschenen. Bart Kaëll zijn “Onwaarschijnlijk Mooi” verzamelt voornamelijk de liedjes uit Liefde Voor Muziek, een paar nieuwe songs, en ook “Avond” zijn prachtige duet met Luc staat er op.

We hebben dus een geboorte van een nieuw album en een onbelangrijke 46ste verjaardag te vieren. Foto’s en filmpjes van de gerechten zul je vanavond ongetwijfeld geserveerd krijgen via mijn Instagram van Would Be Chef.