Vreemde babbel gehad met een goede vriend van me die wat gewicht wil verliezen. Hij gaat samenwerken met een personal trainer die niet enkel een streng trainingsschema maar ook een dieet heeft opgesteld. Als ik hoor wat hij nog maar mag eten de eerste weken, terwijl hij wel veel sporten moet, dan stel ik me toch wat vragen.
Eiwitten, veel eiwitten moet hij eten de eerste weken, met gebroken lijnzaad, wat magere kwark en wat fruit. Ontzettend weinig vlees ook. Enkel een beetje kip, of wat witte vis, maar zeer gelimiteerd. Geen aardappelen, geen pasta, geen kaas en geen brood. Maar het gekste aan het schema: hij mag maar een bepaalde soort groenten eten.
Een beetje bloemkool, een beetje broccoli. Een paar roosjes. Maar zeker geen vol bord. En vooral: geen groene bonen, geen erwten en zelfs geen wortels. Want die zouden in een dieet geen goed idee zijn volgens de personal trainer. Ze bevatten blijkbaar teveel suikers in vergelijking met bloemkool of broccoli. En dus zijn ze niet OK, zeker niet de eerste maanden.
Ik ben dan maar eens zelf op onderzoek gegaan en er bestaan net veel diëten waarin zowel wortelen als bonen worden aangeraden als je af wil vallen. Zelf denk ik: hoe meer groenten hoe beter. Groenten zijn toch altijd gezond? Maar blijkbaar is daar toch discussie over. Eerlijk, ik denk dat gevarieerd en gezond eten belangrijker is, dan welke groenten je dan zou eten.
Heeft nog iemand al eens zo’n streng dieet voorgeschreven gekregen, waarin bepaalde groenten verboden zijn? Of is er een diëtist die het me uitleggen kan?
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer