Waarom veel kinderen geen olijven lusten...
Nieuws

Waarom veel kinderen geen olijven lusten…

Er zijn uiteraard uitzonderingen, want sommige kindjes snoepen er maar al te graag van, maar behoorlijk veel kinderen vinden olijven niet lekker. Dat is niet geheel onlogisch. De eerste smaak die kinderen aangenaam vinden, is zoet. Ze houden doorgaans niet van te zuur en al zeker niet van te bitter, en olijven hebben wel een bittere kant. Ik moet zelf toegeven, dat ik nog steeds niet hou van te bittere olijven, terwijl ik ze wel lekker vind wanneer ze wat zachter zijn qua smaak, of zelfs een beetje pikant gemarineerd. Nog een reden waarom kinderen wellicht afhaken op olijven is de unieke textuur, met een stevige buitenkant en een zachte, vlezige binnenkant. Sommige kinderen hebben mogelijk moeite met deze speciale textuur en vinden het daarom niet prettig om op te kauwen. En dat er plots een hele stevige pit midden in de olijf kan zitten, waar je je tanden lelijk kunt op stoten zal ook wel niet helpen.

Toch blijkt het ook vaak een kwestie van gewenning te zijn. Kleine stukjes olijf laten proeven, of ze verwerken in sauzen of op de pizza kan kinderen toch langzaamaan liefhebbers van olijven maken. En dat is maar goed ook, want olijven worden over het algemeen wel beschouwd als een gezonde voedingskeuze. Ze zijn immers rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, wat goed is voor het hart en de volledige gezondheid. Olijven bevatten ook antioxidanten, vitamine E en verschillende mineralen zoals ijzer en koper. Wel wordt er zout gebruikt bij het bewaringsproces van olijven, en daar kun je beter niet teveel mee overdrijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer