Waarom veel kinderen geen olijven lusten...
Nieuws

Waarom veel kinderen geen olijven lusten…

Er zijn uiteraard uitzonderingen, want sommige kindjes snoepen er maar al te graag van, maar behoorlijk veel kinderen vinden olijven niet lekker. Dat is niet geheel onlogisch. De eerste smaak die kinderen aangenaam vinden, is zoet. Ze houden doorgaans niet van te zuur en al zeker niet van te bitter, en olijven hebben wel een bittere kant. Ik moet zelf toegeven, dat ik nog steeds niet hou van te bittere olijven, terwijl ik ze wel lekker vind wanneer ze wat zachter zijn qua smaak, of zelfs een beetje pikant gemarineerd. Nog een reden waarom kinderen wellicht afhaken op olijven is de unieke textuur, met een stevige buitenkant en een zachte, vlezige binnenkant. Sommige kinderen hebben mogelijk moeite met deze speciale textuur en vinden het daarom niet prettig om op te kauwen. En dat er plots een hele stevige pit midden in de olijf kan zitten, waar je je tanden lelijk kunt op stoten zal ook wel niet helpen.

Toch blijkt het ook vaak een kwestie van gewenning te zijn. Kleine stukjes olijf laten proeven, of ze verwerken in sauzen of op de pizza kan kinderen toch langzaamaan liefhebbers van olijven maken. En dat is maar goed ook, want olijven worden over het algemeen wel beschouwd als een gezonde voedingskeuze. Ze zijn immers rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, wat goed is voor het hart en de volledige gezondheid. Olijven bevatten ook antioxidanten, vitamine E en verschillende mineralen zoals ijzer en koper. Wel wordt er zout gebruikt bij het bewaringsproces van olijven, en daar kun je beter niet teveel mee overdrijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer