Waarom “vers fruit” geen top idee is als ontbijt

Ik eet zelf graag een stukje fruit als ontbijt. Een appel. Een banaan. Een handvol druiven. Ik vind fruit lekker, en het is ook gezond. Denk ik. Vaak ga ik op zaterdag naar de groenten- en fruitwinkel en dan koop ik vers fruit voor de rest van de week. Lekker en gezond. Enfin, dat dacht ik toch altijd.

Maar nu vertelde een bevriende diƫtiste mij vorige week dat vers fruit ook niet altijd het wondermiddel is. Sowieso zit fruit vol suiker, dus daar moet je al niet mee overdrijven wanneer je op je gewicht probeert te letten. En wat nog het grootste probleem is: vaak is fruit een hele tijd onderweg voor het in de winkel terecht komt, en elke dag dat je vervolgens wacht met het op te eten nadat je het aankoopt verlies je al behoorlijk veel van de voedingswaarde van fruit.

Volgens kenners zou diepvriesfruit een veel beter idee zijn. Het fruit wordt dan namelijk meteen na het plukken ingevroren en de voedingswaarde gaat daardoor niet verloren. Ideaal voor in smoothies lijkt me. Maar dat kost weer wat meer tijd, zeker als je vroeg opstaat. Ja, gezond eten, het blijft toch wel een opdracht, maar we blijven er voor gaan! En beter fruit dan snoep, dat lijkt me ook logisch.