Ik eet zelf graag een stukje fruit als ontbijt. Een appel. Een banaan. Een handvol druiven. Ik vind fruit lekker, en het is ook gezond. Denk ik. Vaak ga ik op zaterdag naar de groenten- en fruitwinkel en dan koop ik vers fruit voor de rest van de week. Lekker en gezond. Enfin, dat dacht ik toch altijd.
Maar nu vertelde een bevriende diëtiste mij vorige week dat vers fruit ook niet altijd het wondermiddel is. Sowieso zit fruit vol suiker, dus daar moet je al niet mee overdrijven wanneer je op je gewicht probeert te letten. En wat nog het grootste probleem is: vaak is fruit een hele tijd onderweg voor het in de winkel terecht komt, en elke dag dat je vervolgens wacht met het op te eten nadat je het aankoopt verlies je al behoorlijk veel van de voedingswaarde van fruit.
Volgens kenners zou diepvriesfruit een veel beter idee zijn. Het fruit wordt dan namelijk meteen na het plukken ingevroren en de voedingswaarde gaat daardoor niet verloren. Ideaal voor in smoothies lijkt me. Maar dat kost weer wat meer tijd, zeker als je vroeg opstaat. Ja, gezond eten, het blijft toch wel een opdracht, maar we blijven er voor gaan! En beter fruit dan snoep, dat lijkt me ook logisch.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer