Waarom "vers fruit" geen top idee is als ontbijt
Nieuws

Waarom “vers fruit” geen top idee is als ontbijt

Ik eet zelf graag een stukje fruit als ontbijt. Een appel. Een banaan. Een handvol druiven. Ik vind fruit lekker, en het is ook gezond. Denk ik. Vaak ga ik op zaterdag naar de groenten- en fruitwinkel en dan koop ik vers fruit voor de rest van de week. Lekker en gezond. Enfin, dat dacht ik toch altijd.

Maar nu vertelde een bevriende diëtiste mij vorige week dat vers fruit ook niet altijd het wondermiddel is. Sowieso zit fruit vol suiker, dus daar moet je al niet mee overdrijven wanneer je op je gewicht probeert te letten. En wat nog het grootste probleem is: vaak is fruit een hele tijd onderweg voor het in de winkel terecht komt, en elke dag dat je vervolgens wacht met het op te eten nadat je het aankoopt verlies je al behoorlijk veel van de voedingswaarde van fruit.

Volgens kenners zou diepvriesfruit een veel beter idee zijn. Het fruit wordt dan namelijk meteen na het plukken ingevroren en de voedingswaarde gaat daardoor niet verloren. Ideaal voor in smoothies lijkt me. Maar dat kost weer wat meer tijd, zeker als je vroeg opstaat. Ja, gezond eten, het blijft toch wel een opdracht, maar we blijven er voor gaan! En beter fruit dan snoep, dat lijkt me ook logisch.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer