Waarom "vers fruit" geen top idee is als ontbijt
Nieuws

Waarom “vers fruit” geen top idee is als ontbijt

Ik eet zelf graag een stukje fruit als ontbijt. Een appel. Een banaan. Een handvol druiven. Ik vind fruit lekker, en het is ook gezond. Denk ik. Vaak ga ik op zaterdag naar de groenten- en fruitwinkel en dan koop ik vers fruit voor de rest van de week. Lekker en gezond. Enfin, dat dacht ik toch altijd.

Maar nu vertelde een bevriende diëtiste mij vorige week dat vers fruit ook niet altijd het wondermiddel is. Sowieso zit fruit vol suiker, dus daar moet je al niet mee overdrijven wanneer je op je gewicht probeert te letten. En wat nog het grootste probleem is: vaak is fruit een hele tijd onderweg voor het in de winkel terecht komt, en elke dag dat je vervolgens wacht met het op te eten nadat je het aankoopt verlies je al behoorlijk veel van de voedingswaarde van fruit.

Volgens kenners zou diepvriesfruit een veel beter idee zijn. Het fruit wordt dan namelijk meteen na het plukken ingevroren en de voedingswaarde gaat daardoor niet verloren. Ideaal voor in smoothies lijkt me. Maar dat kost weer wat meer tijd, zeker als je vroeg opstaat. Ja, gezond eten, het blijft toch wel een opdracht, maar we blijven er voor gaan! En beter fruit dan snoep, dat lijkt me ook logisch.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer