Waarschuwing! Mijn verslaving is besmettelijk
Nieuws

Waarschuwing! Mijn verslaving is besmettelijk

Doordat het zo ontzettend warm is zullen de meeste mensen wat voorzichtig zijn met sporten. En dat is slim, je moet geen onnodige risico’s nemen en bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag gaan lopen of zo. Maar goed ingesmeerd en met een petje op m’n hoofd durf ik wel te wandelen. Liefst vroeg op de dag, of ‘s avonds als het al een beetje afgekoeld is en de zon niet meer hoog aan de hemel staat. Maar wandelen moet ik wel blijven doen, het is mijn (gezonde) verslaving. Ik kan niet anders.

Een verslaving die besmettelijk blijkt, want heel veel mensen laten me weten dat ze al geruime tijd aangestoken zijn door hetzelfde wandelvirus nadat ze mijn verhalen op Instagram en hier op de blog zijn beginnen volgen. Ik geef toe: ik kan er ook niet echt over zwijgen. Het is de meest eenvoudige manier om te bewegen, en als je ver genoeg wandelt ben je ook meteen stevig calorieën aan het verbranden.

Eén van mijn beste vriendinnen, die de microbe ook te pakken heeft, en die intussen een even grote ambassadeur is van de geneugten en de bijna helende maar zeker ontspannende effecten van wandelen is Ann De Bisschop. Ann was jarenlang mijn (commerciële) directie bij Qmusic en bij Joe en geeft vandaag in het hele land lezingen en cursussen over “wellbeing at work”. Een meer bevlogen keynote speaker dan Ann kun je nauwelijks vinden voor je bedrijf.

Waarschuwing! Mijn verslaving is besmettelijk

Ann is ervan overtuigd dat wandelen misschien wel één van de beste manieren is om de stress van de werkomgeving aan te kunnen. Daarnet kreeg ik nog een berichtje van een werknemer van een bedrijf waar Ann onlangs ging praten, en de man zei me dat Ann zo aanstekelijk praatte over wandelen, en ook welk effect het bij mij, en bij haar heeft gehad, dat hij nu ook van plan is om er tijd voor te maken. Kijk, dat maakt mij echt blij!

Ben jij al een wandelaar? En hoe pak je het aan? Hoeveel kilometer stap je per dag, of per week? En aan welk tempo ongeveer? En: doe je soms wandelvergaderingen? Want die kan ik je echt aanraden!

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer