Doordat het zo ontzettend warm is zullen de meeste mensen wat voorzichtig zijn met sporten. En dat is slim, je moet geen onnodige risico’s nemen en bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag gaan lopen of zo. Maar goed ingesmeerd en met een petje op m’n hoofd durf ik wel te wandelen. Liefst vroeg op de dag, of ’s avonds als het al een beetje afgekoeld is en de zon niet meer hoog aan de hemel staat. Maar wandelen moet ik wel blijven doen, het is mijn (gezonde) verslaving. Ik kan niet anders.
Een verslaving die besmettelijk blijkt, want heel veel mensen laten me weten dat ze al geruime tijd aangestoken zijn door hetzelfde wandelvirus nadat ze mijn verhalen op Instagram en hier op de blog zijn beginnen volgen. Ik geef toe: ik kan er ook niet echt over zwijgen. Het is de meest eenvoudige manier om te bewegen, en als je ver genoeg wandelt ben je ook meteen stevig calorieën aan het verbranden.
Eén van mijn beste vriendinnen, die de microbe ook te pakken heeft, en die intussen een even grote ambassadeur is van de geneugten en de bijna helende maar zeker ontspannende effecten van wandelen is Ann De Bisschop. Ann was jarenlang mijn (commerciële) directie bij Qmusic en bij Joe en geeft vandaag in het hele land lezingen en cursussen over “wellbeing at work”. Een meer bevlogen keynote speaker dan Ann kun je nauwelijks vinden voor je bedrijf.
Ann is ervan overtuigd dat wandelen misschien wel één van de beste manieren is om de stress van de werkomgeving aan te kunnen. Daarnet kreeg ik nog een berichtje van een werknemer van een bedrijf waar Ann onlangs ging praten, en de man zei me dat Ann zo aanstekelijk praatte over wandelen, en ook welk effect het bij mij, en bij haar heeft gehad, dat hij nu ook van plan is om er tijd voor te maken. Kijk, dat maakt mij echt blij!
Ben jij al een wandelaar? En hoe pak je het aan? Hoeveel kilometer stap je per dag, of per week? En aan welk tempo ongeveer? En: doe je soms wandelvergaderingen? Want die kan ik je echt aanraden!
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer