Waarschuwing! Mijn verslaving is besmettelijk

Doordat het zo ontzettend warm is zullen de meeste mensen wat voorzichtig zijn met sporten. En dat is slim, je moet geen onnodige risico’s nemen en bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag gaan lopen of zo. Maar goed ingesmeerd en met een petje op m’n hoofd durf ik wel te wandelen. Liefst vroeg op de dag, of ’s avonds als het al een beetje afgekoeld is en de zon niet meer hoog aan de hemel staat. Maar wandelen moet ik wel blijven doen, het is mijn (gezonde) verslaving. Ik kan niet anders.

Een verslaving die besmettelijk blijkt, want heel veel mensen laten me weten dat ze al geruime tijd aangestoken zijn door hetzelfde wandelvirus nadat ze mijn verhalen op Instagram en hier op de blog zijn beginnen volgen. Ik geef toe: ik kan er ook niet echt over zwijgen. Het is de meest eenvoudige manier om te bewegen, en als je ver genoeg wandelt ben je ook meteen stevig calorieën aan het verbranden.

Eén van mijn beste vriendinnen, die de microbe ook te pakken heeft, en die intussen een even grote ambassadeur is van de geneugten en de bijna helende maar zeker ontspannende effecten van wandelen is Ann De Bisschop. Ann was jarenlang mijn (commerciële) directie bij Qmusic en bij Joe en geeft vandaag in het hele land lezingen en cursussen over “wellbeing at work”. Een meer bevlogen keynote speaker dan Ann kun je nauwelijks vinden voor je bedrijf.

Ann is ervan overtuigd dat wandelen misschien wel één van de beste manieren is om de stress van de werkomgeving aan te kunnen. Daarnet kreeg ik nog een berichtje van een werknemer van een bedrijf waar Ann onlangs ging praten, en de man zei me dat Ann zo aanstekelijk praatte over wandelen, en ook welk effect het bij mij, en bij haar heeft gehad, dat hij nu ook van plan is om er tijd voor te maken. Kijk, dat maakt mij echt blij!

Ben jij al een wandelaar? En hoe pak je het aan? Hoeveel kilometer stap je per dag, of per week? En aan welk tempo ongeveer? En: doe je soms wandelvergaderingen? Want die kan ik je echt aanraden!