Doordat het zo ontzettend warm is zullen de meeste mensen wat voorzichtig zijn met sporten. En dat is slim, je moet geen onnodige risico’s nemen en bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag gaan lopen of zo. Maar goed ingesmeerd en met een petje op m’n hoofd durf ik wel te wandelen. Liefst vroeg op de dag, of ’s avonds als het al een beetje afgekoeld is en de zon niet meer hoog aan de hemel staat. Maar wandelen moet ik wel blijven doen, het is mijn (gezonde) verslaving. Ik kan niet anders.
Een verslaving die besmettelijk blijkt, want heel veel mensen laten me weten dat ze al geruime tijd aangestoken zijn door hetzelfde wandelvirus nadat ze mijn verhalen op Instagram en hier op de blog zijn beginnen volgen. Ik geef toe: ik kan er ook niet echt over zwijgen. Het is de meest eenvoudige manier om te bewegen, en als je ver genoeg wandelt ben je ook meteen stevig calorieën aan het verbranden.
Eén van mijn beste vriendinnen, die de microbe ook te pakken heeft, en die intussen een even grote ambassadeur is van de geneugten en de bijna helende maar zeker ontspannende effecten van wandelen is Ann De Bisschop. Ann was jarenlang mijn (commerciële) directie bij Qmusic en bij Joe en geeft vandaag in het hele land lezingen en cursussen over “wellbeing at work”. Een meer bevlogen keynote speaker dan Ann kun je nauwelijks vinden voor je bedrijf.
Ann is ervan overtuigd dat wandelen misschien wel één van de beste manieren is om de stress van de werkomgeving aan te kunnen. Daarnet kreeg ik nog een berichtje van een werknemer van een bedrijf waar Ann onlangs ging praten, en de man zei me dat Ann zo aanstekelijk praatte over wandelen, en ook welk effect het bij mij, en bij haar heeft gehad, dat hij nu ook van plan is om er tijd voor te maken. Kijk, dat maakt mij echt blij!
Ben jij al een wandelaar? En hoe pak je het aan? Hoeveel kilometer stap je per dag, of per week? En aan welk tempo ongeveer? En: doe je soms wandelvergaderingen? Want die kan ik je echt aanraden!
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer