Je kunt mijn wandelboek nu bestellen!

Ik mocht het een paar weken geleden al aankondigen, en uitleggen in de pers: er is een nieuwe uitgeverij geboren in Vlaanderen. Dat is Silenro Publishers. Omdat ik al mijn hele leven een passie heb voor boeiende boeken, met mooie verhalen die tot de verbeelding spreken en die mensen kunnen inspireren. En omdat ik nog altijd enorm hou van de geur van papier. Daarom vond ik het een heerlijke creatieve uitdaging om het hele boekverhaal van a tot z in handen te nemen.

Het eerste boek van mijn nieuwe uitgeverij is “Waarom Wandelen”, mijn al jarenlang aangekondigde naslagwerk over de mooiste en meest natuurlijke sport die er bestaat: wandelen. Ik leg daarin uitvoerig uit hoe ik door te wandelen 40 kilo vermagerd ben, maar ook veel gezonder en gelukkiger ben geworden. Ik deel al mijn tips, routes en valkuilen.

Maar er staan ook bijdragen in het boek van andere gepassioneerde wandelaars die je uitleggen waar je op moet letten om kwetsuren te vermijden, hoe wandelen perfect in de werksfeer te integreren is, en hoe het helpt om mentaal geluk te vinden, en beter te kunnen praten over je diepste gevoelens.

Het schrijven van dit boek heeft lang geduurd. Ik denk dat ik er zes jaar geleden voor het eerst over heb gepraat, en toen de eerste stukken ben beginnen schrijven. Maar toen zou het vooral mijn eigen verhaal worden. In de loop der jaren heb ik er mijn missie van gemaakt om het boek veel vollediger te maken. Ja, ik schrijf over mijn persoonlijke strijd tegen de kilo’s en met de kilometers, en van daaruit kan ik veel praktische tips geven, maar het is meer dan dat. Ik heb denk ik een complete wandelgids gemaakt vol mooie persoonlijke foto’s, waar de beginners veel tips krijgen om ook effectief met wandelen te beginnen, en voor de gevorderden heel veel herkenbaarheid, maar ook nieuwe tips waar ze wellicht nog nooit zullen aan gedacht hebben.

Het is allemaal heel spannend. Dit is immers het eerste boek van een nieuwe uitgeverij. Ik ben er waanzinnig fier op. Het boek is af en het wordt eind volgende week gedrukt. Maar omdat ik geen flauw idee heb hoeveel tientallen, honderden, of stel je voor duizenden mensen Waarom Wandelen willen lezen of cadeau doen, en we ook geen bomen willen hakken om boeken te drukken die niemand ooit gaat lezen, werken we met een exclusieve voorverkoop.

Wie nu al intekent zal begin mei, in elk geval ruim voor moederdag, zijn exemplaar van Waarom Wandelen in de bus vinden. We hebben het voor deze eerste druk ook mogelijk gemaakt om een gesigneerd exemplaar te krijgen en ik kan er uiteraard ook een lief woordje inschrijven als je dat zou willen. Zo kun je het jezelf cadeau doen, maar ook aan een fervente wandelaar in de familie, of iemand die gemotiveerd moet worden om wat aan de gezondheid te doen. Dat kun je doen voor moederdag, vaderdag, een verjaardag, of zomaar.

Als je zeker bent dat je Waarom Wandelen in eerste druk en dus als eerste in de bus krijgt, wacht dan vooral niet te lang met bestellen, want op is op, want dan bestaat de kans dat je moet wachten op een mogelijke tweede druk, later dit jaar.

Je kunt mijn boek hier bestellen