Wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over. Maar vaak krijg ik de vraag: “en hoeveel moet ik dan wel wandelen om wat ik eet effectief te verbranden?” Je kunt grosso modo stellen dat je zo’n 300 calorieën per uur verbranden kunt, al wandelend.
Ik heb, niet om jullie te ontmoedigen, maar gewoon voor de duidelijkheid, toch vlug even berekend wat wandelen dus concreet met je doet. En hoeveel je moet stappen om die lekkere fastfood, waaraan je toch af en toe niet kunt weerstaan, te verbranden.
Je zult misschien toch twee keer nadenken voor je troost zoekt in de vette hap, zeker omdat er zoveel gezondere alternatieven te vinden zijn… Alleen al op deze blog staat het vol lekkere, gezonde recepten. Maar als je veel sport mag je uiteraard zondigen. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan.
Een klein zakje chips: 150 kCal… Dat wil zeggen, een half uur wandelen.
Een Twix: 248 kCal… Toch al zeker vijftig minuten wandelen.
Een (normaal) pakje friet met mayonaise: 600 kCal… Twee uur wandelen.
Een smoske: 700 kCal… Twee uur en twintig minuten wandelen.
Pizza Dr Oetker: 839 kCal… Bijna drie uur wandelen.
Big Mac Menu: 1305 kCal… Maar liefst vier en een half uur wandelen.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer