Dingen die je moet eten wanneer het bloedheet is
Nieuws

Dingen die je moet eten wanneer het bloedheet is

Wanneer het snikheet is, zoals de komende dagen, moet je sowieso niet teveel eten als je je hoofd en lijf wat koel wil houden. Het allerbelangrijkste is om niet teveel calorieën tegelijk naar binnen te spelen. Ons lichaam probeert (zogenaamd rijk voedsel) immers meteen te verbranden en net daardoor krijg je het dus extra warm. En dat is wel het laatste dat je wil bij dit weer.

Veel water drinken is wel noodzakelijk om je vochtpeil op niveau te houden, bij hitte ga je immers meer zweten. En vocht zorgt sowieso voor een natuurlijke afkoeling in je lichaam. Het is in feite een goedkope airco voor de mens. Daarom is eten met veel vocht ook ideaal. Ga dus op zoek naar voedsel met een hoog waterpercentage.

VIJFTIEN KEER VOEDSEL MET VEEL VOCHT

  1. Watermeloen
  2. Komkommer
  3. Aardbeien
  4. Courgette
  5. Ananas
  6. Mango
  7. Groene paprika
  8. Sinaasappel
  9. Ijsbergsla
  10. Selderij
  11. Radijsjes
  12. Tomaten
  13. Bloemkool
  14. Spinazie
  15. Broccoli

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer