Je kent de uitdrukking wel: iets kopen voor een appel en een ei. Maar welke van de twee heeft het meeste calorieën? Zo uit mijn blote hoofd zou ik het eigenlijk niet weten. Maar ik heb het even voor jullie opgezocht. Een appel heeft over het algemeen meer calorieën dan een ei. Hier is een ruwe schatting van het caloriegehalte van elk van de twee.
Een gemiddeld ei (ongeveer 50 gram) bevat ongeveer 68 calorieën. De calorieën in een ei komen voornamelijk uit de eiwitten en de dooier, en het bevat ook vetten en wat cholesterol. Een gemiddelde appel (ongeveer 150 gram) bevat ongeveer 77 calorieën. De meeste calorieën in een appel komen uit koolhydraten (suikers), maar het bevat ook vezels en enkele andere voedingsstoffen.
Maar het is in elk geval zeer nipt, en als je een kleine appel hebt, en een stevig ei, dan zal het ei het winnen van de appel. Beide zijn overigens gezond en goedkoop. Eet ze dus maar voldoende, appels en eieren, je kunt ze kopen voor… inderdaad, een appel en een ei.
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer