Wat is British Pudding precies?
Nieuws

Wat is British Pudding precies?

Het is vandaag British Pudding Day. En dat is niet per se wat je denkt dat het is. Bij ons is het simpel: pudding is crème. Maar in Engeland zit dat toch net iets anders. British pudding verwijst naar een verscheidenheid aan traditionele Britse nagerechten, die over het algemeen in de vorm van een zoete, smaakvolle cake, taart, of ander gebak zijn. Er zijn echt bijzonder veel verschillende soorten British puddings, en sommigen zijn bekender dan andere. Ik heb enkele bekendere varianten voor je op een rij gezet.

  1. Yorkshire Pudding: Yorkshire pudding is een hartige pudding gemaakt van beslag van bloem, eieren en melk. Deze pudding wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij een zondags gebraadje, vaak met rundvlees en jus. Dus eigenlijk is deze pudding geen dessert.
  2. Christmas Pudding: Yes, deze ga je de komende weken veel zien opduiken in Engeland. Het is een rijke, donkere en dichte pudding die traditioneel wordt gegeten tijdens de kerstperiode in het Verenigd Koninkrijk. Het bevat gedroogd fruit, noten, suiker, en specerijen en wordt vaak geserveerd met warme brandy-saus en soms geflambeerd.
  3. Bread and Butter Pudding: Dit is een zoet dessert gemaakt van boterhammen gedrenkt in een mengsel van melk, eieren, suiker en rozijnen. Het wordt gebakken tot het een heerlijke, romige textuur krijgt. Echt wel lekker!
  4. Sticky Toffee Pudding: Hier kan ik wel van genieten hoor. Het is een heerlijk dessert gemaakt van een vochtige dadelcake gedrenkt in een rijke toffeesaus. Het wordt vaak geserveerd met vanille-ijs of slagroom. Een miljoen calorieën maar lekker!
  5. Trifle: Een trifle is een gelaagd dessert bestaande uit cake (vaak spongecake), fruit, jelly (gelatine), en custard. Het wordt vaak bedekt met slagroom. Ik maak het zelf super vaak omdat het een eenvoudige manier is om een mooi dessert op tafel te toveren.
  6. Eton Mess: Dit is een eenvoudig dessert gemaakt van aardbeien, verkruimelde meringue en slagroom. Yummie!

Gerelateerde nieuwsberichten

Kun je zelf groenten pickelen?

Kun je zelf groenten pickelen?

14 november is wereld pickles dag, en dat is een culinaire feestdag die ik niet graag zomaar laat passeren. Want niks zo lekker als gepickelde groenten bij een gerecht … Lees meer

Waar komt de sandwich vandaan?

Waar komt de sandwich vandaan?

De sandwich, zoals we die vandaag kennen, is vernoemd naar John Montagu, de vierde graaf van Sandwich, een Engelse edelman uit de 18e eeuw. Graaf Sandwich was blijkbaar een fervent kaartspeler en hij had vaak lange speelsessies waarbij hij absoluut geen tijd wilde verspillen aan een maaltijd … Lees meer

Gezond en lekker: mijn gerechten met noten

Gezond en lekker: mijn gerechten met noten

22 oktober is Wereld Notendag. En dat vier ik graag, want ik hou ontzettend van noten. Wist je trouwens dat ze zeer gezond zijn? Ze zijn namelijk een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten en voedingsvezels, wat bijdraagt aan een gezond hart en gewichtsbeheersing … Lees meer

Wat heeft het meest calorieën: een appel of een ei?

Wat heeft het meest calorieën: een appel of een ei?

Je kent de uitdrukking wel: iets kopen voor een appel en een ei. Maar welke van de twee heeft het meeste calorieën? Zo uit mijn blote hoofd zou ik het eigenlijk niet weten … Lees meer

Culinair kwisje: wat is een frappé?

Culinair kwisje: wat is een frappé?

Grappig. Zaterdag 7 oktober is blijkbaar World Frappé Day. We deden bij onze vrienden en kennissen even een kleine rondvraag, wat is dat eigenlijk: frappé … Lees meer

Waar komt Peking Duck vandaan? En ontdek mijn variant!

Waar komt Peking Duck vandaan? En ontdek mijn variant!

Zal ik je eens verrassen? Not. Peking Duck, ook wel bekend als Beijing Duck, vindt wel degelijk zijn oorsprong in China, in de regio Beijing, de hoofdstad van China, waar meer dan 21 miljoen mensen wonen, en waar het een ware delicatesse is … Lees meer

Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken

Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken

In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen gaan. Van blenders, tot thermomixen, speciale messen en andere hebbedingetjes, je kunt het allemaal wel vinden in mijn keuken … Lees meer

Walgelijk of een delicatesse? 1000 jarige eieren!

Walgelijk of een delicatesse? 1000 jarige eieren!

Duizendjarige eieren, honderdjarige eieren, Chinese eieren, “century eggs” in het Engels: allemaal verschillende en fascinerende namen, maar eigenlijk zijn het stuk voor stuk dezelfde wereldberoemde eieren … Lees meer