Wat is British Pudding precies?
Nieuws

Wat is British Pudding precies?

Het is vandaag British Pudding Day. En dat is niet per se wat je denkt dat het is. Bij ons is het simpel: pudding is crème. Maar in Engeland zit dat toch net iets anders. British pudding verwijst naar een verscheidenheid aan traditionele Britse nagerechten, die over het algemeen in de vorm van een zoete, smaakvolle cake, taart, of ander gebak zijn. Er zijn echt bijzonder veel verschillende soorten British puddings, en sommigen zijn bekender dan andere. Ik heb enkele bekendere varianten voor je op een rij gezet.

  1. Yorkshire Pudding: Yorkshire pudding is een hartige pudding gemaakt van beslag van bloem, eieren en melk. Deze pudding wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij een zondags gebraadje, vaak met rundvlees en jus. Dus eigenlijk is deze pudding geen dessert.
  2. Christmas Pudding: Yes, deze ga je de komende weken veel zien opduiken in Engeland. Het is een rijke, donkere en dichte pudding die traditioneel wordt gegeten tijdens de kerstperiode in het Verenigd Koninkrijk. Het bevat gedroogd fruit, noten, suiker, en specerijen en wordt vaak geserveerd met warme brandy-saus en soms geflambeerd.
  3. Bread and Butter Pudding: Dit is een zoet dessert gemaakt van boterhammen gedrenkt in een mengsel van melk, eieren, suiker en rozijnen. Het wordt gebakken tot het een heerlijke, romige textuur krijgt. Echt wel lekker!
  4. Sticky Toffee Pudding: Hier kan ik wel van genieten hoor. Het is een heerlijk dessert gemaakt van een vochtige dadelcake gedrenkt in een rijke toffeesaus. Het wordt vaak geserveerd met vanille-ijs of slagroom. Een miljoen calorieën maar lekker!
  5. Trifle: Een trifle is een gelaagd dessert bestaande uit cake (vaak spongecake), fruit, jelly (gelatine), en custard. Het wordt vaak bedekt met slagroom. Ik maak het zelf super vaak omdat het een eenvoudige manier is om een mooi dessert op tafel te toveren.
  6. Eton Mess: Dit is een eenvoudig dessert gemaakt van aardbeien, verkruimelde meringue en slagroom. Yummie!

Gerelateerde nieuwsberichten

Fetuccini Alfredo. Een zalig lekkere pasta!

Fettuccine Alfredo is een Italiaans pastagerecht met een romige saus, meestal geserveerd met fettuccine, maar maak ze gerust met andere pasta. De saus is een absolute klassieker vol smaak en  bestaat uit boter, room, Parmezaanse kaas, en vaak een beetje knoflook … Lees meer

Zo simpel is het om chopsticks te gebruiken

De chops sticks, ook wel eens “stokjes” genoemd, die je bij de Chinees krijgt lijken voor sommige mensen gruweltuigen die ze absoluut nooit zullen kunnen gebruiken … Lees meer

Weet jij wat pork rind is?

Bij ons is het niet zo populair maar er zijn landen waar ze er gek op zijn. Pork rind, ook wel bekend als cracklings of pork crackling, is niks meer of niks minder dan de krokante huid van varkensvlees … Lees meer

Waar komt wortelcake vandaan?

Wie heeft ooit bedacht: ik ga eens een dessert met wortels maken? Wel, wortelcake heeft zijn oorsprong hier bij ons in Europa, waar wortelen al sinds de middeleeuwen werden gebruikt in zoete gerechten omdat ze een natuurlijke zoetheid hebben … Lees meer

Vandaag is Chinees Nieuwjaar: wat is dat precies?

Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lente Festival genoemd, is het grootste traditionele feest in China. Het wordt gevierd volgens de maancyclus, dus de datum varieert tussen 21 januari en 20 februari … Lees meer

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer