Wat is British Pudding precies?
Nieuws

Wat is British Pudding precies?

Het is vandaag British Pudding Day. En dat is niet per se wat je denkt dat het is. Bij ons is het simpel: pudding is crème. Maar in Engeland zit dat toch net iets anders. British pudding verwijst naar een verscheidenheid aan traditionele Britse nagerechten, die over het algemeen in de vorm van een zoete, smaakvolle cake, taart, of ander gebak zijn. Er zijn echt bijzonder veel verschillende soorten British puddings, en sommigen zijn bekender dan andere. Ik heb enkele bekendere varianten voor je op een rij gezet.

  1. Yorkshire Pudding: Yorkshire pudding is een hartige pudding gemaakt van beslag van bloem, eieren en melk. Deze pudding wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij een zondags gebraadje, vaak met rundvlees en jus. Dus eigenlijk is deze pudding geen dessert.
  2. Christmas Pudding: Yes, deze ga je de komende weken veel zien opduiken in Engeland. Het is een rijke, donkere en dichte pudding die traditioneel wordt gegeten tijdens de kerstperiode in het Verenigd Koninkrijk. Het bevat gedroogd fruit, noten, suiker, en specerijen en wordt vaak geserveerd met warme brandy-saus en soms geflambeerd.
  3. Bread and Butter Pudding: Dit is een zoet dessert gemaakt van boterhammen gedrenkt in een mengsel van melk, eieren, suiker en rozijnen. Het wordt gebakken tot het een heerlijke, romige textuur krijgt. Echt wel lekker!
  4. Sticky Toffee Pudding: Hier kan ik wel van genieten hoor. Het is een heerlijk dessert gemaakt van een vochtige dadelcake gedrenkt in een rijke toffeesaus. Het wordt vaak geserveerd met vanille-ijs of slagroom. Een miljoen calorieën maar lekker!
  5. Trifle: Een trifle is een gelaagd dessert bestaande uit cake (vaak spongecake), fruit, jelly (gelatine), en custard. Het wordt vaak bedekt met slagroom. Ik maak het zelf super vaak omdat het een eenvoudige manier is om een mooi dessert op tafel te toveren.
  6. Eton Mess: Dit is een eenvoudig dessert gemaakt van aardbeien, verkruimelde meringue en slagroom. Yummie!

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is een Apple Turnover? Een warm, knapperig gelukje!

Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer

De Caesar Salad: niet Romeins, wél legendarisch

De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer

Waarom kippenvleugels altijd scoren!

Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer

WhatsApp Image 2025-06-03 at 13.53.17 (1)

Het beste cadeau van onze tuin: onze serre!

Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer

Falafel: kruidige klassieker uit het Midden-Oosten

Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer