Chocolade is en blijft waanzinnig populair. In Europa wonen de meeste chocoladesnoepers met maar liefst 45% van de wereldomzet. En het straffe is: we staan met België in de top 3 van de chocolade-eters. In Zwitserland wordt nog steeds het meest chocolade gegeten met 11,4 kg per persoon per jaar. Daarna volgen Groot-Brittannië met 9,5 en België met toch ook 8,7 kilogram. De chocolade consumptie op 5 van de 7 continenten bedraagt ongeveer 51 miljard € per jaar.
Melkchocolade is nog altijd de favoriete chocolade van de meeste Europeanen, maar de consumptie van de fondant chocolade, dat is de meest donkere chocolade komt, aardig in de buurt. Donkere chocolade bevat ergens tussen de 50 en 90 procent cacaobestanddelen, terwijl melkchocolade minder cacaobestanddelen bevat – tussen 10 en 50 procent – plus een of andere vorm van melk en vaak meer suiker. Witte chocolade daarentegen is gemaakt van cacaoboter in plaats van cacaobestanddelen en sommige mensen noemen het daarom geen echte chocolade.
Dat de consumptie van fondant stijgt ten opzichte van de andere chocolades heeft wellicht te maken met het feit dat het algemene bewustzijn van de gezondheidsvoordelen van pure chocolade meer en meer toeneemt. Volgens ‘CandyIndustry.com’ kent donkere chocolade sinds 2016 een wereldwijde groei van 20 procent.
Na een paar drukke maar hele mooie DJ-weekends in eigen land ben ik de komende maand helemaal in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik in Spanje veel ga niksen, koken, lezen, wandelen, genieten van het leven, en verder schrijven aan mijn nieuwe boek dat er in het najaar zit aan te komen, als alles goed gaat … Lees meer
Een Cuban sandwich, ook wel bekend als een Cubano, is een populaire sandwich die oorspronkelijk afkomstig is uit Cuba en ook in Amerika zeer populair is en zeker op die plaatsten waar de Cubaanse gemeenschap leeft, zoals Miami, Tampa, en Fort Lauderdale inFlorida … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Roomijs heeft een lange geschiedenis die zeker teruggaat tot oude beschavingen. Reeds in de tijd van de oude Grieken en Romeinen zou zoet ijs geconsumeerd zijn, vaak gemengd met honing en fruit … Lees meer
Het zijn allebei zalige desserts, allebei zijn ze heel populair, en op het eerste zicht zou je zelfs denken dat ze precies hetzelfde zijn, met gewoon een andere naam, maar toch is er een verschil … Lees meer
Vergis je niet, “Pizza Hawaii”, ook bekend als Hawaiiaanse pizza, komt oorspronkelijk niet uit Hawaï, maar werd lang geleden, in het jaar 1962 blijkbaar “uitgevonden” door ene Sam Panopoulos, een Griekse immigrant in Canada … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
In Barcelona hebben we er gek genoeg geen last van, maar in België komt er ook wel eens zo’n rotmug onze slaapkamer binnen. Muggen kunnen je echt wakker houden en lastig zijn, vooral in de zomermaanden, wanneer je toch af en toe het huis wil verluchten … Lees meer