Chocolade is en blijft waanzinnig populair. In Europa wonen de meeste chocoladesnoepers met maar liefst 45% van de wereldomzet. En het straffe is: we staan met België in de top 3 van de chocolade-eters. In Zwitserland wordt nog steeds het meest chocolade gegeten met 11,4 kg per persoon per jaar. Daarna volgen Groot-Brittannië met 9,5 en België met toch ook 8,7 kilogram. De chocolade consumptie op 5 van de 7 continenten bedraagt ongeveer 51 miljard € per jaar.
Melkchocolade is nog altijd de favoriete chocolade van de meeste Europeanen, maar de consumptie van de fondant chocolade, dat is de meest donkere chocolade komt, aardig in de buurt. Donkere chocolade bevat ergens tussen de 50 en 90 procent cacaobestanddelen, terwijl melkchocolade minder cacaobestanddelen bevat – tussen 10 en 50 procent – plus een of andere vorm van melk en vaak meer suiker. Witte chocolade daarentegen is gemaakt van cacaoboter in plaats van cacaobestanddelen en sommige mensen noemen het daarom geen echte chocolade.
Dat de consumptie van fondant stijgt ten opzichte van de andere chocolades heeft wellicht te maken met het feit dat het algemene bewustzijn van de gezondheidsvoordelen van pure chocolade meer en meer toeneemt. Volgens ‘CandyIndustry.com’ kent donkere chocolade sinds 2016 een wereldwijde groei van 20 procent.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer