Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?
Nieuws

Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?

Toen ik vorige week maandag naar de uitreiking van de Michelinsterren in Gent ging, kwam ik bijna tegelijkertijd met Piet Huysentruyt binnengewandeld, in Flanders Expo. Ik ken Piet al erg lang. Als jonge twintiger at ik voor het eerst in een restaurant met een ster bij Piet in Wortegem-Petegem. Ik was ontzettend onder de indruk van de spectaculaire kookstijl van deze jonge chef.

En toen Piet jaren later aan de slag ging bij VTM wist ik meteen dat er een absolute topper aan de slag ging aan de Medialaan. Mensen die een beetje lacherig deden over Piet, omdat hij op een erg populaire, volkse manier, koken dicht bij de kijkers bracht, daar had ik dus absoluut geen begrip voor.

Ik had bij de topchef Piet al gedineerd, en de lichtjes geschifte chef die varkenspoot met oester combineerde, en mijn smaakpapillen daarmee verwarde en tegelijkertijd verwende op een niveau dat ik nog nooit eerder herkend had, lag en ligt bij mij voorgoed op de bovenste plank.

Piet en ik hebben daarna meermaals samen gekookt op VTM, en geloof me: mijn respect voor z’n vakmanschap is echt groot. Dat hij na z’n gigantisch succesvolle TV-loopbaan, opnieuw de hoosgte culinaire regionen weet te betreden in z’n restaurant Likoké zegt voor mij alles: Piet is een hele grote en een hele straffe.

Toen ik Piet vorige week zag in Gent vertelde hij me echter “dat zijn lijf kapot is”. Ik zag het ook wel een klein beetje aan hem; hij was oprecht moe. Meer dan 40 jaar keihard werken in de horeca is best slopend. Volgend jaar in maart moet hij ook geopereerd worden. Volgende week kun je hem in “Die Huis” zien op Eén, en vanochtend kun je Piet horen op Joe bij Anke en mezelf.

Ik hoop van harte dat Piet nog voldoende nieuwe energie krijgt om ons waar dan ook culinair te blijven verrassen. Of dat hij een manier vindt om rust in z’n leven te krijgen. Want Piet is altijd en overal tot het uiterste gegaan. En soms moet je je lijf ook eens wat rust gunnen. Go go chef, ge zijt één van de grootste!

Gerelateerde nieuwsberichten

_74I8659

Zo zalig zijn zomerse feestjes met Big Green Egg #advertentie

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer