Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?
Nieuws

Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?

Toen ik vorige week maandag naar de uitreiking van de Michelinsterren in Gent ging, kwam ik bijna tegelijkertijd met Piet Huysentruyt binnengewandeld, in Flanders Expo. Ik ken Piet al erg lang. Als jonge twintiger at ik voor het eerst in een restaurant met een ster bij Piet in Wortegem-Petegem. Ik was ontzettend onder de indruk van de spectaculaire kookstijl van deze jonge chef.

En toen Piet jaren later aan de slag ging bij VTM wist ik meteen dat er een absolute topper aan de slag ging aan de Medialaan. Mensen die een beetje lacherig deden over Piet, omdat hij op een erg populaire, volkse manier, koken dicht bij de kijkers bracht, daar had ik dus absoluut geen begrip voor.

Ik had bij de topchef Piet al gedineerd, en de lichtjes geschifte chef die varkenspoot met oester combineerde, en mijn smaakpapillen daarmee verwarde en tegelijkertijd verwende op een niveau dat ik nog nooit eerder herkend had, lag en ligt bij mij voorgoed op de bovenste plank.

Piet en ik hebben daarna meermaals samen gekookt op VTM, en geloof me: mijn respect voor z’n vakmanschap is echt groot. Dat hij na z’n gigantisch succesvolle TV-loopbaan, opnieuw de hoosgte culinaire regionen weet te betreden in z’n restaurant Likoké zegt voor mij alles: Piet is een hele grote en een hele straffe.

Toen ik Piet vorige week zag in Gent vertelde hij me echter “dat zijn lijf kapot is”. Ik zag het ook wel een klein beetje aan hem; hij was oprecht moe. Meer dan 40 jaar keihard werken in de horeca is best slopend. Volgend jaar in maart moet hij ook geopereerd worden. Volgende week kun je hem in “Die Huis” zien op Eén, en vanochtend kun je Piet horen op Joe bij Anke en mezelf.

Ik hoop van harte dat Piet nog voldoende nieuwe energie krijgt om ons waar dan ook culinair te blijven verrassen. Of dat hij een manier vindt om rust in z’n leven te krijgen. Want Piet is altijd en overal tot het uiterste gegaan. En soms moet je je lijf ook eens wat rust gunnen. Go go chef, ge zijt één van de grootste!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer