Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?
Nieuws

Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?

Toen ik vorige week maandag naar de uitreiking van de Michelinsterren in Gent ging, kwam ik bijna tegelijkertijd met Piet Huysentruyt binnengewandeld, in Flanders Expo. Ik ken Piet al erg lang. Als jonge twintiger at ik voor het eerst in een restaurant met een ster bij Piet in Wortegem-Petegem. Ik was ontzettend onder de indruk van de spectaculaire kookstijl van deze jonge chef.

En toen Piet jaren later aan de slag ging bij VTM wist ik meteen dat er een absolute topper aan de slag ging aan de Medialaan. Mensen die een beetje lacherig deden over Piet, omdat hij op een erg populaire, volkse manier, koken dicht bij de kijkers bracht, daar had ik dus absoluut geen begrip voor.

Ik had bij de topchef Piet al gedineerd, en de lichtjes geschifte chef die varkenspoot met oester combineerde, en mijn smaakpapillen daarmee verwarde en tegelijkertijd verwende op een niveau dat ik nog nooit eerder herkend had, lag en ligt bij mij voorgoed op de bovenste plank.

Piet en ik hebben daarna meermaals samen gekookt op VTM, en geloof me: mijn respect voor z’n vakmanschap is echt groot. Dat hij na z’n gigantisch succesvolle TV-loopbaan, opnieuw de hoosgte culinaire regionen weet te betreden in z’n restaurant Likoké zegt voor mij alles: Piet is een hele grote en een hele straffe.

Toen ik Piet vorige week zag in Gent vertelde hij me echter “dat zijn lijf kapot is”. Ik zag het ook wel een klein beetje aan hem; hij was oprecht moe. Meer dan 40 jaar keihard werken in de horeca is best slopend. Volgend jaar in maart moet hij ook geopereerd worden. Volgende week kun je hem in “Die Huis” zien op Eén, en vanochtend kun je Piet horen op Joe bij Anke en mezelf.

Ik hoop van harte dat Piet nog voldoende nieuwe energie krijgt om ons waar dan ook culinair te blijven verrassen. Of dat hij een manier vindt om rust in z’n leven te krijgen. Want Piet is altijd en overal tot het uiterste gegaan. En soms moet je je lijf ook eens wat rust gunnen. Go go chef, ge zijt één van de grootste!

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer