Wat smeer jij zelf het liefste op je boterham? Ben je een klassieke ontbijter of eerder een durver die wel eens nieuwe combinaties uitprobeert? De meest populaire soorten broodbeleg bij het ontbijt zijn in elk geval nog altijd kaas, chocolade-hazelnootpasta, vleeswaren en confituur/honing/appelstroop. Bij kinderen is dat nog anders, bij hen is chocolade-hazelnootpasta (34%) zelfs het meest gegeten broodbeleg.
Nog een paar leuke wist-je-datjes… Eén pot hazelnootpasta bevat ongeveer 50 hazelnoten, meer dan je zou denken toch? Chocolade-hazelnootpasta is zelfs zo populair dat één op de vier hazelnoten die op onze planeet geteeld worden in het populaire broodbeleg belanden. Door de grote vraag en de klimaatverandering kan het aanbod van hazelnoten de komende jaren echter in gevaar komen. Dus smeren maar, zolang het nog kan.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer