Het verschil tussen Champagne en Cava is dat de eerste in de streek rond Reims moet geproduceerd worden en meestal zo’n 15 maanden op de fles rijpt, terwijl de cava uit Spanje (vaak de streek rond Catalonië) maar negen maanden op fles rijpt. Champagne is ook exclusiever en kost dan ook een flink stuk meer. Maar wat ze beiden gemeen hebben is dat ze lekker zijn om te klinken op het leven, zeker op bijzondere momenten.
We zitten nu in een zotte feestweek. Na de gezellige kerstdagen volgen nu de feestjes rond oud en nieuw. Als je dit jaar eens in stijl wil vieren en je toch niet krom wil betalen aan bubbels, ben ik er om je te helpen. Ik geef deze week namelijk 10 procent korting op mijn lekkere feestdranken.
Ik heb twee prachtige bubbels in mijn assortiment. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva uit de Penedes, niet zover van Barcelona, met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Enkel deze week te koop aan 10,58 per fles
En mijn onlangs gelanceerde champagne uit Epernay in Frankrijk! Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. Het is een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Enkel deze week te koop aan €25,16 per fles.
Tot en met zaterdag 31 december ontvang je deze feestelijke 10% korting op mijn beide bubbels! De korting wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje. Bestel vandaag voor woensdag 16.00 uur en je hebt de wijnen gegarandeerd nog met oudejaarsavond in huis!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer