Het verschil tussen Champagne en Cava is dat de eerste in de streek rond Reims moet geproduceerd worden en meestal zo’n 15 maanden op de fles rijpt, terwijl de cava uit Spanje (vaak de streek rond Catalonië) maar negen maanden op fles rijpt. Champagne is ook exclusiever en kost dan ook een flink stuk meer. Maar wat ze beiden gemeen hebben is dat ze lekker zijn om te klinken op het leven, zeker op bijzondere momenten.
We zitten nu in een zotte feestweek. Na de gezellige kerstdagen volgen nu de feestjes rond oud en nieuw. Als je dit jaar eens in stijl wil vieren en je toch niet krom wil betalen aan bubbels, ben ik er om je te helpen. Ik geef deze week namelijk 10 procent korting op mijn lekkere feestdranken.
Ik heb twee prachtige bubbels in mijn assortiment. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva uit de Penedes, niet zover van Barcelona, met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Enkel deze week te koop aan 10,58 per fles
En mijn onlangs gelanceerde champagne uit Epernay in Frankrijk! Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. Het is een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Enkel deze week te koop aan €25,16 per fles.
Tot en met zaterdag 31 december ontvang je deze feestelijke 10% korting op mijn beide bubbels! De korting wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje. Bestel vandaag voor woensdag 16.00 uur en je hebt de wijnen gegarandeerd nog met oudejaarsavond in huis!
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer