Wat is het verschil tussen cava en champagne?

Het verschil tussen Champagne en Cava is dat de eerste in de streek rond Reims moet geproduceerd worden en meestal zo’n 15 maanden op de fles rijpt, terwijl de cava uit Spanje (vaak de streek rond Catalonië) maar negen maanden op fles rijpt. Champagne is ook exclusiever en kost dan ook een flink stuk meer. Maar wat ze beiden gemeen hebben is dat ze lekker zijn om te klinken op het leven, zeker op bijzondere momenten.

We zitten nu in een zotte feestweek. Na de gezellige kerstdagen volgen nu de feestjes rond oud en nieuw. Als je dit jaar eens in stijl wil vieren en je toch niet krom wil betalen aan bubbels, ben ik er om je te helpen. Ik geef deze week namelijk 10 procent korting op mijn lekkere feestdranken.

Ik heb twee prachtige bubbels in mijn assortiment. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva uit de Penedes, niet zover van Barcelona, met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Enkel deze week te koop aan 10,58 per fles

En mijn onlangs gelanceerde champagne uit Epernay in Frankrijk! Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. Het is een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Enkel deze week te koop aan €25,16 per fles.

Tot en met zaterdag 31 december ontvang je deze feestelijke 10% korting op mijn beide bubbels! De korting wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje. Bestel vandaag voor woensdag 16.00 uur en je hebt de wijnen gegarandeerd nog met oudejaarsavond in huis!

 

Bestellen kan hier

 

www.wijnornelis.be/mousserende-wijn