Wat is het verschil tussen cava en champagne?
Nieuws

Wat is het verschil tussen cava en champagne?

Het verschil tussen Champagne en Cava is dat de eerste in de streek rond Reims moet geproduceerd worden en meestal zo’n 15 maanden op de fles rijpt, terwijl de cava uit Spanje (vaak de streek rond Catalonië) maar negen maanden op fles rijpt. Champagne is ook exclusiever en kost dan ook een flink stuk meer. Maar wat ze beiden gemeen hebben is dat ze lekker zijn om te klinken op het leven, zeker op bijzondere momenten.

We zitten nu in een zotte feestweek. Na de gezellige kerstdagen volgen nu de feestjes rond oud en nieuw. Als je dit jaar eens in stijl wil vieren en je toch niet krom wil betalen aan bubbels, ben ik er om je te helpen. Ik geef deze week namelijk 10 procent korting op mijn lekkere feestdranken.

Ik heb twee prachtige bubbels in mijn assortiment. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva uit de Penedes, niet zover van Barcelona, met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Enkel deze week te koop aan 10,58 per fles

En mijn onlangs gelanceerde champagne uit Epernay in Frankrijk! Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. Het is een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Enkel deze week te koop aan €25,16 per fles.

Tot en met zaterdag 31 december ontvang je deze feestelijke 10% korting op mijn beide bubbels! De korting wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje. Bestel vandaag voor woensdag 16.00 uur en je hebt de wijnen gegarandeerd nog met oudejaarsavond in huis!

Bestellen kan hier

www.wijnornelis.be/mousserende-wijn

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer