Wat is het verschil tussen cava en champagne?
Nieuws

Wat is het verschil tussen cava en champagne?

Het verschil tussen Champagne en Cava is dat de eerste in de streek rond Reims moet geproduceerd worden en meestal zo’n 15 maanden op de fles rijpt, terwijl de cava uit Spanje (vaak de streek rond Catalonië) maar negen maanden op fles rijpt. Champagne is ook exclusiever en kost dan ook een flink stuk meer. Maar wat ze beiden gemeen hebben is dat ze lekker zijn om te klinken op het leven, zeker op bijzondere momenten.

We zitten nu in een zotte feestweek. Na de gezellige kerstdagen volgen nu de feestjes rond oud en nieuw. Als je dit jaar eens in stijl wil vieren en je toch niet krom wil betalen aan bubbels, ben ik er om je te helpen. Ik geef deze week namelijk 10 procent korting op mijn lekkere feestdranken.

Ik heb twee prachtige bubbels in mijn assortiment. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva uit de Penedes, niet zover van Barcelona, met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Enkel deze week te koop aan 10,58 per fles

En mijn onlangs gelanceerde champagne uit Epernay in Frankrijk! Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. Het is een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Enkel deze week te koop aan €25,16 per fles.

Tot en met zaterdag 31 december ontvang je deze feestelijke 10% korting op mijn beide bubbels! De korting wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje. Bestel vandaag voor woensdag 16.00 uur en je hebt de wijnen gegarandeerd nog met oudejaarsavond in huis!

Bestellen kan hier

www.wijnornelis.be/mousserende-wijn

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer