Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig. En ik hou misschien zelfs nog meer van warme oesters. Zelf maak ik ze op verschillende manieren, maar een echte klassieker is de “Oyster Rockefeller”. Die klassieker zou voor het eerst zijn gemaakt in 1889 in New Orleans in Restaurant Antoine’s. De escargots waren daar zeer populair, maar waren toen op, en als alternatief hebben ze oesters gebruikt. De naam Rockefeller verwijst naar de toenmalige rijkste zakenman van Amerika, om de luxe en rijkheid van het gerecht aan te duiden. Vandaag wordt het nog steeds in tienduizenden restaurants in Amerika gemaakt, en is het ook bij de brunch zeer populair.
Men gebruikt altijd verse oesters op de schelp die dan worden vaak bedekt met een vulling van groene kruiden en groenten, meestal gesauteerde spinazie met knoflook, ui en andere kruiden. Vaak worden ook nog broodkruimels of paneermeel toegevoegd en soms wat Parmezaan. En er zijn chefs die graag wat Penrod toevoegen voor de anijssmaak, maar daar is wel wat discussie over. De oesters worden dan sowieso gebakken of gegrild in de oven. En geserveerd met citroenpartjes. Echt heel lekker.
Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer
Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer