Nieuws

Wat is pastrami en hoe eet je het?

14 januari is blijkbaar in Amerika hot pastrami sandwich day. Maar wat is pastrami? Het gerecht heeft eigenlijk zijn oorsprong in Oost-Europese Joodse tradities, maar heeft vooral populariteit verworven in de Amerikaanse keuken. In New York kun je het gewoon overal vinden. Pastrami is een gekruid en gerookt vleesproduct, meestal gemaakt van rundvlees, maar er zijn ook slagers die ander vlees, zoals kalkoen, gebruiken voor de bereiding. Het begint meestal als gezouten en gekruid vlees dat daarna wordt gerookt en gestoomd. De kruidenmix die op het vlees wordt gewreven, kan variëren, maar bevat vaak knoflook, zwarte peper, koriander en andere specerijen.

Na het rookproces wordt pastrami dun gesneden en gebruikt als vleesbeleg voor broodjes, vaak in een hot pastrami sandwich. De dun gesneden pastrami wordt dan op een laag vuur in een pan verwarmd of in de microgolfoven. Voor zo’n sandwich worden er sneetjes roggebrood gebruikt waarop een laagje (graan)mosterd wordt gesmeerd. Naast de opgewarmde pastrami wordt vaak Zwitserse kaas toegevoegd en ingelegde augurken voor wat zuurheid en crunch. Je moet de sandwich eten terwijl het vlees nog warm is. Wel erg lekker hoor!

Gerelateerde nieuwsberichten

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips …

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer

Het is wereld tapas dag. Maar waar komen tapas vandaan?

Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer

Fish and chips: serveer deze Britse klassieker op een leuke manier thuis

Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer