10 oktober is World Porrdige Day. Maar wat is dat eigenlijk: porridge?
Porridge is een voedzaam gerecht dat meestal wordt bereid door granen, zoals havermout, in melk of water te koken tot ze zacht en romig worden. Het is een ontbijtgerecht dat al eeuwenlang populair is en wereldwijd in hele bijzondere varianten in verschillende culturen wordt gegeten. Ik ken het vooral in de “havermoutpap” die mijn mama soms maakte toen we nog kind waren. Logisch ook, want havermout is een van de meest voorkomende granen die worden gebruikt voor het maken van porridge, omdat het gewoon gezond is en een aangenaam structuur geeft aan deze ontbijtpap. Naast havermout kunnen ook andere granen zoals rijst, maïs of gerst worden gebruikt om porridge te maken.
Bij mijn mama ging er best veel suiker in maar vaak wordt aan porridge honing of ahornsiroop toegevoegd, en toppings zoals fruit, noten of kaneel.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer