World Food Day, of Wereldvoedseldag, is een internationale dag die op 16 oktober van elk jaar wordt gevierd. Deze dag werd in 1945 opgericht door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en heeft tot doel bewustzijn te creëren over voedselzekerheid en voedselgerelateerde kwesties over de hele wereld. World Food Day richt zich op verschillende doelstellingen:
Ik vind dit persoonlijk een super belangrijke dag om aandacht aan te besteden, er gaat in onze wereld immers zoveel voedsel verloren, en dat is zo ontzettend jammer als je weet hoeveel mensen in absolute armoede en met constante honger moeten leven. Het is een schande dat we daar met z’n allen nog geen oplossing voor verzonnen hebben. En eten weggooien stoot mij persoonlijk dan ook enorm tegen te borst. Elke keer als ik het wel moet doen schaam ik me diep. Ook omdat je met de restjes in je frigo en voorraadkast vaak nog de spannendste en lekkerste gerechten kunt klaarmaken.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer