Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?
Nieuws

Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?

Ik ben zelf absoluut geen liefhebber van gin-tonics. Veel te bitter voor mij. Maar veel mensen vinden het een fantastisch aperitief. Omdat 19 oktober de wereldwijde gin-tonic day is, wil ik toch even meevieren met de liefhebbers. ik stak even mijn licht op bij enkele vrienden die echte kenners zijn, en zij gaven me een aantal tips om je gin-tonic lekker te pimpen. Er zijn immers tal van kruiden en botanicals die gebruikt kunnen worden om een gin-tonic op smaak te brengen en te versterken. En niks mag je tegenhouden om zelf ook flink te gaan experimenteren.

  1. Jeneverbes: Dit is toch wel de belangrijkste smaakmaker in gin en geeft het zijn kenmerkende den-achtige en erg kruidige smaak.
  2. Korianderzaad: Koriander voegt een lichte kruidige en citrusachtige toets toe aan de gin.
  3. Angelica: Angelica-wortel wordt vaak gebruikt om een aardse en kruidige ondertoon toe te voegen aan de gin.
  4. Komkommer: Dunne plakjes komkommer worden vaak gebruikt om een frisse en licht kruidige smaak aan de cocktail toe te voegen.
  5. Munt: Muntblaadjes kunnen een vleugje frisheid en een licht kruidig aroma geven aan de gin-tonic.
  6. Kardemom: Kardemomzaadjes voegen een warme, kruidige toets toe en worden vaak gebruikt in meer aromatische gins.
  7. Rozemarijn: een van mijn favoriete harde kruiden in de keuken, en ook sommige gin-tonic liefhebbers zweren erbij, omwille van de smaak, maar ook omdat het zo decoratief is.
  8. Rozenblaadjes: Gedroogde rozenblaadjes kunnen een subtiele florale en licht zoete smaak aan de cocktail geven.
  9. Lavendel: Lavendelbloemen voegen een delicaat bloemig aroma toe aan de gin-tonic.
  10. Peperkorrels: Zwarte, witte of roze peperkorrels kunnen een milde pittige kick geven aan de cocktail.
  11. Citrus: Citrusschillen zoals citroen- en sinaasappelschil kunnen de gin-tonic een verfrissende citrusachtige aroma geven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer