Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?
Nieuws

Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?

Ik ben zelf absoluut geen liefhebber van gin-tonics. Veel te bitter voor mij. Maar veel mensen vinden het een fantastisch aperitief. Omdat 19 oktober de wereldwijde gin-tonic day is, wil ik toch even meevieren met de liefhebbers. ik stak even mijn licht op bij enkele vrienden die echte kenners zijn, en zij gaven me een aantal tips om je gin-tonic lekker te pimpen. Er zijn immers tal van kruiden en botanicals die gebruikt kunnen worden om een gin-tonic op smaak te brengen en te versterken. En niks mag je tegenhouden om zelf ook flink te gaan experimenteren.

  1. Jeneverbes: Dit is toch wel de belangrijkste smaakmaker in gin en geeft het zijn kenmerkende den-achtige en erg kruidige smaak.
  2. Korianderzaad: Koriander voegt een lichte kruidige en citrusachtige toets toe aan de gin.
  3. Angelica: Angelica-wortel wordt vaak gebruikt om een aardse en kruidige ondertoon toe te voegen aan de gin.
  4. Komkommer: Dunne plakjes komkommer worden vaak gebruikt om een frisse en licht kruidige smaak aan de cocktail toe te voegen.
  5. Munt: Muntblaadjes kunnen een vleugje frisheid en een licht kruidig aroma geven aan de gin-tonic.
  6. Kardemom: Kardemomzaadjes voegen een warme, kruidige toets toe en worden vaak gebruikt in meer aromatische gins.
  7. Rozemarijn: een van mijn favoriete harde kruiden in de keuken, en ook sommige gin-tonic liefhebbers zweren erbij, omwille van de smaak, maar ook omdat het zo decoratief is.
  8. Rozenblaadjes: Gedroogde rozenblaadjes kunnen een subtiele florale en licht zoete smaak aan de cocktail geven.
  9. Lavendel: Lavendelbloemen voegen een delicaat bloemig aroma toe aan de gin-tonic.
  10. Peperkorrels: Zwarte, witte of roze peperkorrels kunnen een milde pittige kick geven aan de cocktail.
  11. Citrus: Citrusschillen zoals citroen- en sinaasappelschil kunnen de gin-tonic een verfrissende citrusachtige aroma geven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer