Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?
Nieuws

Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?

Ik ben zelf absoluut geen liefhebber van gin-tonics. Veel te bitter voor mij. Maar veel mensen vinden het een fantastisch aperitief. Omdat 19 oktober de wereldwijde gin-tonic day is, wil ik toch even meevieren met de liefhebbers. ik stak even mijn licht op bij enkele vrienden die echte kenners zijn, en zij gaven me een aantal tips om je gin-tonic lekker te pimpen. Er zijn immers tal van kruiden en botanicals die gebruikt kunnen worden om een gin-tonic op smaak te brengen en te versterken. En niks mag je tegenhouden om zelf ook flink te gaan experimenteren.

  1. Jeneverbes: Dit is toch wel de belangrijkste smaakmaker in gin en geeft het zijn kenmerkende den-achtige en erg kruidige smaak.
  2. Korianderzaad: Koriander voegt een lichte kruidige en citrusachtige toets toe aan de gin.
  3. Angelica: Angelica-wortel wordt vaak gebruikt om een aardse en kruidige ondertoon toe te voegen aan de gin.
  4. Komkommer: Dunne plakjes komkommer worden vaak gebruikt om een frisse en licht kruidige smaak aan de cocktail toe te voegen.
  5. Munt: Muntblaadjes kunnen een vleugje frisheid en een licht kruidig aroma geven aan de gin-tonic.
  6. Kardemom: Kardemomzaadjes voegen een warme, kruidige toets toe en worden vaak gebruikt in meer aromatische gins.
  7. Rozemarijn: een van mijn favoriete harde kruiden in de keuken, en ook sommige gin-tonic liefhebbers zweren erbij, omwille van de smaak, maar ook omdat het zo decoratief is.
  8. Rozenblaadjes: Gedroogde rozenblaadjes kunnen een subtiele florale en licht zoete smaak aan de cocktail geven.
  9. Lavendel: Lavendelbloemen voegen een delicaat bloemig aroma toe aan de gin-tonic.
  10. Peperkorrels: Zwarte, witte of roze peperkorrels kunnen een milde pittige kick geven aan de cocktail.
  11. Citrus: Citrusschillen zoals citroen- en sinaasappelschil kunnen de gin-tonic een verfrissende citrusachtige aroma geven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer