Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?
Nieuws

Wat zijn de populairste kruiden en botanicals voor een gin-and-tonic?

Ik ben zelf absoluut geen liefhebber van gin-tonics. Veel te bitter voor mij. Maar veel mensen vinden het een fantastisch aperitief. Omdat 19 oktober de wereldwijde gin-tonic day is, wil ik toch even meevieren met de liefhebbers. ik stak even mijn licht op bij enkele vrienden die echte kenners zijn, en zij gaven me een aantal tips om je gin-tonic lekker te pimpen. Er zijn immers tal van kruiden en botanicals die gebruikt kunnen worden om een gin-tonic op smaak te brengen en te versterken. En niks mag je tegenhouden om zelf ook flink te gaan experimenteren.

  1. Jeneverbes: Dit is toch wel de belangrijkste smaakmaker in gin en geeft het zijn kenmerkende den-achtige en erg kruidige smaak.
  2. Korianderzaad: Koriander voegt een lichte kruidige en citrusachtige toets toe aan de gin.
  3. Angelica: Angelica-wortel wordt vaak gebruikt om een aardse en kruidige ondertoon toe te voegen aan de gin.
  4. Komkommer: Dunne plakjes komkommer worden vaak gebruikt om een frisse en licht kruidige smaak aan de cocktail toe te voegen.
  5. Munt: Muntblaadjes kunnen een vleugje frisheid en een licht kruidig aroma geven aan de gin-tonic.
  6. Kardemom: Kardemomzaadjes voegen een warme, kruidige toets toe en worden vaak gebruikt in meer aromatische gins.
  7. Rozemarijn: een van mijn favoriete harde kruiden in de keuken, en ook sommige gin-tonic liefhebbers zweren erbij, omwille van de smaak, maar ook omdat het zo decoratief is.
  8. Rozenblaadjes: Gedroogde rozenblaadjes kunnen een subtiele florale en licht zoete smaak aan de cocktail geven.
  9. Lavendel: Lavendelbloemen voegen een delicaat bloemig aroma toe aan de gin-tonic.
  10. Peperkorrels: Zwarte, witte of roze peperkorrels kunnen een milde pittige kick geven aan de cocktail.
  11. Citrus: Citrusschillen zoals citroen- en sinaasappelschil kunnen de gin-tonic een verfrissende citrusachtige aroma geven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Een beetje stout is plezant

Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer

Dit mag mijn laatste avondmaal zijn

Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer

Candy Day

4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer

Mensen verklaren me gek dat ik zo vroeg opsta op vakantie

Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer

Steeds meer warme bakkers zijn vrouw. Waarom?

Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer

Ik heb lichte paniek veroorzaakt bij onze bloemist

Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer

Gin Tonic? Ik hou meer van deze variant…

Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer