Nieuws

Wat zijn pretzels?

Maar wat zijn pretzels eigenlijk? Het is een soort zout gebakken deegsnack, meestal gemaakt van een deeg op basis van bloem, water, gist en zout. Ze hebben een herkenbare knoopvorm en worden vaak bestrooid met grof zeezout. Pretzels zijn populair als snacks, vooral bij evenementen zoals bioscoopbezoeken, sportwedstrijden en festivals, en vooral in Duitsland en in Amerika. Er zijn verschillende variaties van pretzels, waaronder zachte pretzels en knapperige pretzels.

Zachte pretzels hebben een zachte, iets taaiere textuur in vergelijking met de knapperige versie. Ze worden vaak vers gebakken en kunnen worden gegeten als snack op zichzelf of worden geserveerd met dipsauzen zoals mosterd of kaassaus. Knapperige pretzels hebben een brosse textuur en kunnen worden verpakt en bewaard voor langere tijd. Ze zijn ook bekend als “hard pretzels” en zijn handig als draagbare snacks.

Pretzels hebben een lange geschiedenis en zijn oorspronkelijk afkomstig uit Europa, waar ze in kloosters werden gemaakt. Tegenwoordig zijn ze wereldwijd populair en komen ze in verschillende vormen en maten voor.

Gerelateerde nieuwsberichten

Weet jij hoe melba toast gemaakt wordt en waar het vandaan komt?

Toast Melba is een dunne, knapperige toast die vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij paté, kaas of soep. Wij hebben ze altijd in huis en als we ’s avonds een stukje kaas eten voor TV, dan doen we dat vaak op zo’n melba toastje met wat lekkere mosterd bij … Lees meer

Waar komt de tiramisu vandaan?

Tiramisu is een van de populairste desserts, en veel mensen hebben het zelf al eens proberen te maken. Het dessert komt uiteraard uit Italië. Maar vanwaar precies … Lees meer

Wat is black pudding? En hoe gebruik ik het in mijn gerechten?

Black pudding is een soort bloedworst die vooral populair is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar die je ook in Spanje op de markt kunt vinden. Het wordt gemaakt van varkensbloed, vet (vaak rund- of varkensvet) en een bindmiddel zoals havermout of broodkruimels … Lees meer

Zou dat lekker zijn: desserts met artisjok?

Het klinkt misschien zot, maar je kunt wel degelijk desserts maken met artisjok, al is het misschien een redelijk ongebruikelijk ingrediënt voor zoete gerechten … Lees meer

Kun je afvallen door meer te slapen?

Dat is misschien een klein beetje kort door de bocht. Maar toch valt er iets voor te zeggen. Te weinig slapen is in elk geval niet goed voor mensen die een beetje op de lijn willen letten … Lees meer

Ken jij sofrito?

Weer een feestdag om te vieren, en weer iets om bij te leren. 11 maart is wereldwijd sofrito day. Iemand een idee wat dat precies is? Sofrito is een aromatische basis voor gerechten in de Latijns-Amerikaanse, Spaanse en Caribische keuken … Lees meer

Volg de culinaire trip van Would Be Chef in Bangkok

Would Be Chef is mijn foodblog waar je sinds jaar en dag naast heel veel recepten en culinair nieuws ook de beste restauranttips voor België en Barcelona kunt vinden … Lees meer

Zo kun je chili-pepertjes bewaren

Als je van die kleine pittige chili-pepertjes koopt is dat meestal een heel pakje, en eigenlijk heb je er maar een paar nodig. De rest ligt dan in de frigo of op het aanrecht en vaak moet je ze na een tijdje toch weggooien … Lees meer