Maar wat zijn pretzels eigenlijk? Het is een soort zout gebakken deegsnack, meestal gemaakt van een deeg op basis van bloem, water, gist en zout. Ze hebben een herkenbare knoopvorm en worden vaak bestrooid met grof zeezout. Pretzels zijn populair als snacks, vooral bij evenementen zoals bioscoopbezoeken, sportwedstrijden en festivals, en vooral in Duitsland en in Amerika. Er zijn verschillende variaties van pretzels, waaronder zachte pretzels en knapperige pretzels.
Zachte pretzels hebben een zachte, iets taaiere textuur in vergelijking met de knapperige versie. Ze worden vaak vers gebakken en kunnen worden gegeten als snack op zichzelf of worden geserveerd met dipsauzen zoals mosterd of kaassaus. Knapperige pretzels hebben een brosse textuur en kunnen worden verpakt en bewaard voor langere tijd. Ze zijn ook bekend als “hard pretzels” en zijn handig als draagbare snacks.
Pretzels hebben een lange geschiedenis en zijn oorspronkelijk afkomstig uit Europa, waar ze in kloosters werden gemaakt. Tegenwoordig zijn ze wereldwijd populair en komen ze in verschillende vormen en maten voor.
Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte … Lees meer
16 september is de dag van de onafhankelijkheid in Mexico, een absolute feestdag daar. Ik ben gek op Mexicaans eten, zeker als het top is klaar gemaakt en niet al te spicy … Lees meer
Zondag 15 september is linguini dag (of “linguine dag”). Het is een soort pasta die afkomstig is uit Italië. Het lijkt wat op spaghetti, maar is platter en iets breder, met de vorm van een lang, dunne lint … Lees meer
Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer
Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer
Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer