Dit is het duurste flesje water ter wereld…

Drink jij nog altijd water uit een flesje? Of ben je al overgestapt op kraantjeswater? Volgens experts zou water van de kraan even gezond en lekker zijn als water uit flesjes, en het is ook veel beter voor het milieu. Firma’s die kleine zuiveringsinstallaties  aanbieden voor je kraantjeswater doen gouden zaken, want het gesleur met flessen raken veel mensen absoluut beu. Ik moet toegeven dat ik hier nog altijd flessenwater drink. Het is een gewoonte, en ik neem ze mee onderweg ook als ik ga wandelen. Makkelijk. En lekker. Ik hou van water. En drink het ook veel.

Misschien weet je het of weet je het niet, maar er bestaan naast de gekende watermerken ook duurdere, meer exclusieve flessen water. Vaak komt dat water dan uit een speciale bron in de bergen in het Noorden van Europa, of vanuit de Alpen, uit Canada of Japan, waar het bronwater dat gebruikt wordt voor saké ook apart gebotteld wordt, en soms 200 euro per fles kost. Japanners betalen al graag eens een beetje meer voor exclusieve producten. Zeker als ze als zuiver en gezond worden beschouwd.

Maar de aller allerduurste fles ter wereld is de “acqua di cristallo tributo a modigliani” en kost 60000 euro per fles. Het water komt uit Frankrijk èn uit Fiji (twee plekken aan de andere kant van de wereld) en die waters worden dus samen in een fles gebotteld. Die productiekosten zullen wel stevig zijn, maar de prijs betaal je vooral omdat het water gebotteld wordt in 24-karaat massief gouden flessen die ontworpen zijn door Fernando Altamirano van Tequila Ley.

Die man heeft een zwak voor dure verpakkingen want hij ontwierp ook de Cognac Dudognon Heritage Henri IV fles, en dat is dan weer de duurste cognac in de wereld (en de prijs daarvan loopt al snel in de miljoenen.) In het water zouden ook minuscule deeltjes goud zitten, wat de prijs nog een beetje opdrijft. Of het ook echt zoveel gezonder water is valt te betwijfelen. Maar sommige zullen de flessen wellicht mooi vinden…

Exuberant? Zeker. Zou ik er zoveel aan willen geven? In geen miljoen jaar, zelfs al werd ik miljardair. Met 60000 euro kun je een mooi dorp in de Sahara van permanent water voorzien. Dat zou me, als ik dan toch zo rijk zou zijn, een nuttiger investering lijken. Maar er zijn blijkbaar mensen op de wereld die geld teveel hebben en van echt waanzinnig exuberante foliekes houden. Eén glaasje water uit deze fles kost al snel 15000 euro. Slik dat even door zeg…. zotte wereld.

 

.