Dit is het duurste flesje water ter wereld...
Nieuws

Dit is het duurste flesje water ter wereld…

Drink jij nog altijd water uit een flesje? Of ben je al overgestapt op kraantjeswater? Volgens experts zou water van de kraan even gezond en lekker zijn als water uit flesjes, en het is ook veel beter voor het milieu. Firma’s die kleine zuiveringsinstallaties  aanbieden voor je kraantjeswater doen gouden zaken, want het gesleur met flessen raken veel mensen absoluut beu. Ik moet toegeven dat ik hier nog altijd flessenwater drink. Het is een gewoonte, en ik neem ze mee onderweg ook als ik ga wandelen. Makkelijk. En lekker. Ik hou van water. En drink het ook veel.

Misschien weet je het of weet je het niet, maar er bestaan naast de gekende watermerken ook duurdere, meer exclusieve flessen water. Vaak komt dat water dan uit een speciale bron in de bergen in het Noorden van Europa, of vanuit de Alpen, uit Canada of Japan, waar het bronwater dat gebruikt wordt voor saké ook apart gebotteld wordt, en soms 200 euro per fles kost. Japanners betalen al graag eens een beetje meer voor exclusieve producten. Zeker als ze als zuiver en gezond worden beschouwd.

Maar de aller allerduurste fles ter wereld is de “acqua di cristallo tributo a modigliani” en kost 60000 euro per fles. Het water komt uit Frankrijk èn uit Fiji (twee plekken aan de andere kant van de wereld) en die waters worden dus samen in een fles gebotteld. Die productiekosten zullen wel stevig zijn, maar de prijs betaal je vooral omdat het water gebotteld wordt in 24-karaat massief gouden flessen die ontworpen zijn door Fernando Altamirano van Tequila Ley.

Die man heeft een zwak voor dure verpakkingen want hij ontwierp ook de Cognac Dudognon Heritage Henri IV fles, en dat is dan weer de duurste cognac in de wereld (en de prijs daarvan loopt al snel in de miljoenen.) In het water zouden ook minuscule deeltjes goud zitten, wat de prijs nog een beetje opdrijft. Of het ook echt zoveel gezonder water is valt te betwijfelen. Maar sommige zullen de flessen wellicht mooi vinden…

Exuberant? Zeker. Zou ik er zoveel aan willen geven? In geen miljoen jaar, zelfs al werd ik miljardair. Met 60000 euro kun je een mooi dorp in de Sahara van permanent water voorzien. Dat zou me, als ik dan toch zo rijk zou zijn, een nuttiger investering lijken. Maar er zijn blijkbaar mensen op de wereld die geld teveel hebben en van echt waanzinnig exuberante foliekes houden. Eén glaasje water uit deze fles kost al snel 15000 euro. Slik dat even door zeg…. zotte wereld.

Dit is het duurste flesje water ter wereld...
Dit is het duurste flesje water ter wereld...
Dit is het duurste flesje water ter wereld...

.

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer