We hebben een zalig uitstapje gepland vandaag. Aanrader!

We zijn twee weken in Barcelona deze kerstvakantie, en behalve dat we drie dagen bezoek hadden van één van onze beste vriendinnen om de overgang van oud naar nieuw te vieren, hebben we eigenlijk een hele rustige vakantie gehad. Veel gelezen, wat geschreven, veel gewandeld, wat musea gedaan en een concertje meegepikt, lekker gegeten natuurlijk, en vooral ook goed gerust. Enfin, vakantie gevierd. Bijtanken en weer opladen dus.

Vandaag gaan we echter op uitstap. Hele goede Belgische vrienden van ons hebben een flat gekocht met zicht op zee in Sitges, een gezellig kuststadje zo’n half uurtje onder Barcelona. Mijn goede maat heeft al lang een zwak voor Spanje, lang geleden zat hij hier op Erasmus, en heeft hij hier ook een paar jaar gewoond, hij spreekt dus vloeiend Spaans en Catalaans, en heeft ons goed geholpen bij de aankoop van onze flat acht jaar geleden, en nu heeft hij dus samen met z’n vrouw een eigen plekje gekocht in Sitges. Dat moeten we natuurlijk eens gaan ontdekken.

En het zal voor ons sowieso ook fijn zijn om nog eens naar Sitges te gaan. Vroeger, wanneer we vaker met de wagen deze richting uitkwamen, of wanneer we een auto huurden, gingen we wel eens naar daar voor de sfeer en het lekkere eten in de haven. Maar nu is het toch weer een paar jaar geleden. Ik heb nog overwogen om voor vandaag een auto te huren of gewoon met de taxi te gaan. Maar dan ben je toch al snel 150 euro kwijt voor het huren van een auto, en het is ook veel gedoe. En de rit met de taxi kost heen- en weer samen wellicht tegen de 200 euro.

Als je dan weet dat er een perfecte treinverbinding is waardoor je op een half uurtje aan minder dan 5 euro in Sitges staat dan is de keuze snel gemaakt… Op de koop toe is de treinrit adembenemend mooi, want je rijdt echt langs de zee… Dus zometeen nemen we de trein. Dat hebben we in Spanje eerlijk gezegd nog niet zo vaak gedaan, maar ik kijk er wel naar uit.

Daarna gaan we aperitieven in de nieuwe flat (ik ben zo benieuwd) en nadien gaan we lekker lunchen met onze vrienden en hun kinderen in de haven. Wellicht buiten op een mooi terras. Het is vandaag weer een prachtige zonnige dag en het zou rond de twintig graden worden. Meer lente dan kerst dus. Kortom… we hebben een prachtige dag in het verschiet.

 

*Voor wie zelf op city trip komt naar Barcelona en ook eens met de trein naar Sitges wil, het beste is om te vertrekken vanuit het station van Sants. Daar neem je dan de R2 Sud naar Vilanova, dat is een, boemeltrein, of je neemt de trein naar Sant Vicenç De Calders, die stopt iets minder vaak en duurt een half uurtje. Vertrekkend vanuit Barcelona zit je best links in de trein, dan heb je prachtig zicht over de zee.