We hebben een zalig uitstapje gepland vandaag. Aanrader!
Nieuws

We hebben een zalig uitstapje gepland vandaag. Aanrader!

We zijn twee weken in Barcelona deze kerstvakantie, en behalve dat we drie dagen bezoek hadden van één van onze beste vriendinnen om de overgang van oud naar nieuw te vieren, hebben we eigenlijk een hele rustige vakantie gehad. Veel gelezen, wat geschreven, veel gewandeld, wat musea gedaan en een concertje meegepikt, lekker gegeten natuurlijk, en vooral ook goed gerust. Enfin, vakantie gevierd. Bijtanken en weer opladen dus.

Vandaag gaan we echter op uitstap. Hele goede Belgische vrienden van ons hebben een flat gekocht met zicht op zee in Sitges, een gezellig kuststadje zo’n half uurtje onder Barcelona. Mijn goede maat heeft al lang een zwak voor Spanje, lang geleden zat hij hier op Erasmus, en heeft hij hier ook een paar jaar gewoond, hij spreekt dus vloeiend Spaans en Catalaans, en heeft ons goed geholpen bij de aankoop van onze flat acht jaar geleden, en nu heeft hij dus samen met z’n vrouw een eigen plekje gekocht in Sitges. Dat moeten we natuurlijk eens gaan ontdekken.

En het zal voor ons sowieso ook fijn zijn om nog eens naar Sitges te gaan. Vroeger, wanneer we vaker met de wagen deze richting uitkwamen, of wanneer we een auto huurden, gingen we wel eens naar daar voor de sfeer en het lekkere eten in de haven. Maar nu is het toch weer een paar jaar geleden. Ik heb nog overwogen om voor vandaag een auto te huren of gewoon met de taxi te gaan. Maar dan ben je toch al snel 150 euro kwijt voor het huren van een auto, en het is ook veel gedoe. En de rit met de taxi kost heen- en weer samen wellicht tegen de 200 euro.

Als je dan weet dat er een perfecte treinverbinding is waardoor je op een half uurtje aan minder dan 5 euro in Sitges staat dan is de keuze snel gemaakt… Op de koop toe is de treinrit adembenemend mooi, want je rijdt echt langs de zee… Dus zometeen nemen we de trein. Dat hebben we in Spanje eerlijk gezegd nog niet zo vaak gedaan, maar ik kijk er wel naar uit.

Daarna gaan we aperitieven in de nieuwe flat (ik ben zo benieuwd) en nadien gaan we lekker lunchen met onze vrienden en hun kinderen in de haven. Wellicht buiten op een mooi terras. Het is vandaag weer een prachtige zonnige dag en het zou rond de twintig graden worden. Meer lente dan kerst dus. Kortom… we hebben een prachtige dag in het verschiet.

*Voor wie zelf op city trip komt naar Barcelona en ook eens met de trein naar Sitges wil, het beste is om te vertrekken vanuit het station van Sants. Daar neem je dan de R2 Sud naar Vilanova, dat is een, boemeltrein, of je neemt de trein naar Sant Vicenç De Calders, die stopt iets minder vaak en duurt een half uurtje. Vertrekkend vanuit Barcelona zit je best links in de trein, dan heb je prachtig zicht over de zee.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer