Een paar maand geleden schreef ik hier een triest bericht over onze lieve kat Gilbert. Die was toen namelijk ziek geworden. En het zag er toen echt niet goed uit. Anderhalf jaar eerder moesten we plots al afscheid nemen van z’n broer George, die we op enkele weken tijd zagen wegkwijnen door nierfalen. Als Britse kortharen daar last vast hebben dan is dat meestal slecht nieuws. We waren zeer verdrietig toen, en ook al is dit eigenlijk vooral een foodblog, ik vertel hier ook graag de echte verhalen die me raken, en de steun van alle volgers was immens. Dat zal ik nooit vergeten.
Gelukkig hadden we toen Gilbert nog. Een zalige kat die na het overlijden van z’n broertje plots alle aandacht kreeg en nog meer dan voordien een super aanhankelijke knuffelpoes werd die samen met ons genoot van het leven. Tot begin dit jaar dus. Plots kreeg Gilbert alle symptomen die we ook bij z’n broer hadden gezien. Hij moest heel veel plassen, dronk ook veel meer water, vermagerde, werd erg loom en dof. De paniek sloeg toe. Want dit hadden we natuurlijk eerder al gezien bij z’n broer en we snapten dat dit wellicht ook het einde zou betekenen voor onze lieve Gilbert. En eerlijk, daar hadden we absoluut geen zin in.
Maar het wonder is geschied. Met de juiste voeding en medicijnen, en wellicht omdat we er een stuk sneller bij waren dan bij z’n broer, hebben we z’n gezondheid weer helemaal onder controle gekregen. Hij plast veel minder, drinkt normaal, is veel actiever, en is perfect op gewicht. En wat meer is: de lockdown bevalt hem wel. We zijn allebei hele dagen thuis, de weekendjes naar Barcelona zijn geschrapt, er zijn geen etentjes of zo, dus we zijn eigenlijk constant met ons drietjes aan het genieten van de bubbel. Hij is constant bij ons in de buurt, onderbreekt met veel plezier onze zoom-meetings, om streeltjes en knuffels te eisen, ja het leven met Gilbert is weer één feest.
Vandaag wordt onze grote schat acht jaar. Ik herinner me nog dat hij in de zomer van 2012 in ons leven kwam, samen met z’n broer, twee kleine bolletjes haar vol leven, eentje beige-grijs, fawn zo heet die kleur officieel, en eentje cinnamon, kaneel, rosbruin zeg maar, onze Gilbert. We hebben al acht prachtige jaren samen beleefd, want geloof me, katten in huis, en zeker Britjes, dat is werkelijk fantastisch. Vandaag krijgt hij extra knuffels en gezonde snoep. En we vieren de tijd die we al extra gekregen hebben. Hiep hiep hoera kanjer! We love you.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer