We waren hem bijna kwijt, maar vandaag is het feest!!
Nieuws

We waren hem bijna kwijt, maar vandaag is het feest!!

Een paar maand geleden schreef ik hier een triest bericht over onze lieve kat Gilbert. Die was toen namelijk ziek geworden. En het zag er toen echt niet goed uit. Anderhalf jaar eerder moesten we plots al afscheid nemen van z’n broer George, die we op enkele weken tijd zagen wegkwijnen door nierfalen. Als Britse kortharen daar last vast hebben dan is dat meestal slecht nieuws. We waren zeer verdrietig toen, en ook al is dit eigenlijk vooral een foodblog, ik vertel hier ook graag de echte verhalen die me raken, en de steun van alle volgers was immens. Dat zal ik nooit vergeten.

Gelukkig hadden we toen Gilbert nog. Een zalige kat die na het overlijden van z’n broertje plots alle aandacht kreeg en nog meer dan voordien een super aanhankelijke knuffelpoes werd die samen met ons genoot van het leven. Tot begin dit jaar dus. Plots kreeg Gilbert alle symptomen die we ook bij z’n broer hadden gezien. Hij moest heel veel plassen, dronk ook veel meer water, vermagerde, werd erg loom en dof. De paniek sloeg toe. Want dit hadden we natuurlijk eerder al gezien bij z’n broer en we snapten dat dit wellicht ook het einde zou betekenen voor onze lieve Gilbert. En eerlijk, daar hadden we absoluut geen zin in.

Maar het wonder is geschied. Met de juiste voeding en medicijnen, en wellicht omdat we er een stuk sneller bij waren dan bij z’n broer, hebben we z’n gezondheid weer helemaal onder controle gekregen. Hij plast veel minder, drinkt normaal, is veel actiever, en is perfect op gewicht. En wat meer is: de lockdown bevalt hem wel. We zijn allebei hele dagen thuis, de weekendjes naar Barcelona zijn geschrapt, er zijn geen etentjes of zo, dus we zijn eigenlijk constant met ons drietjes aan het genieten van de bubbel. Hij is constant bij ons in de buurt, onderbreekt met veel plezier onze zoom-meetings, om streeltjes en knuffels te eisen, ja het leven met Gilbert is weer één feest.

Vandaag wordt onze grote schat acht jaar. Ik herinner me nog dat hij in de zomer van 2012 in ons leven kwam, samen met z’n broer, twee kleine bolletjes haar vol leven, eentje beige-grijs, fawn zo heet die kleur officieel, en eentje cinnamon, kaneel, rosbruin zeg maar, onze Gilbert. We hebben al acht prachtige jaren samen beleefd, want geloof me, katten in huis, en zeker Britjes, dat is werkelijk fantastisch. Vandaag krijgt hij extra knuffels en gezonde snoep. En we vieren de tijd die we al extra gekregen hebben. Hiep hiep hoera kanjer! We love you.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer