We waren hem bijna kwijt, maar vandaag is het feest!!

Een paar maand geleden schreef ik hier een triest bericht over onze lieve kat Gilbert. Die was toen namelijk ziek geworden. En het zag er toen echt niet goed uit. Anderhalf jaar eerder moesten we plots al afscheid nemen van z’n broer George, die we op enkele weken tijd zagen wegkwijnen door nierfalen. Als Britse kortharen daar last vast hebben dan is dat meestal slecht nieuws. We waren zeer verdrietig toen, en ook al is dit eigenlijk vooral een foodblog, ik vertel hier ook graag de echte verhalen die me raken, en de steun van alle volgers was immens. Dat zal ik nooit vergeten.

Gelukkig hadden we toen Gilbert nog. Een zalige kat die na het overlijden van z’n broertje plots alle aandacht kreeg en nog meer dan voordien een super aanhankelijke knuffelpoes werd die samen met ons genoot van het leven. Tot begin dit jaar dus. Plots kreeg Gilbert alle symptomen die we ook bij z’n broer hadden gezien. Hij moest heel veel plassen, dronk ook veel meer water, vermagerde, werd erg loom en dof. De paniek sloeg toe. Want dit hadden we natuurlijk eerder al gezien bij z’n broer en we snapten dat dit wellicht ook het einde zou betekenen voor onze lieve Gilbert. En eerlijk, daar hadden we absoluut geen zin in.

Maar het wonder is geschied. Met de juiste voeding en medicijnen, en wellicht omdat we er een stuk sneller bij waren dan bij z’n broer, hebben we z’n gezondheid weer helemaal onder controle gekregen. Hij plast veel minder, drinkt normaal, is veel actiever, en is perfect op gewicht. En wat meer is: de lockdown bevalt hem wel. We zijn allebei hele dagen thuis, de weekendjes naar Barcelona zijn geschrapt, er zijn geen etentjes of zo, dus we zijn eigenlijk constant met ons drietjes aan het genieten van de bubbel. Hij is constant bij ons in de buurt, onderbreekt met veel plezier onze zoom-meetings, om streeltjes en knuffels te eisen, ja het leven met Gilbert is weer één feest.

Vandaag wordt onze grote schat acht jaar. Ik herinner me nog dat hij in de zomer van 2012 in ons leven kwam, samen met z’n broer, twee kleine bolletjes haar vol leven, eentje beige-grijs, fawn zo heet die kleur officieel, en eentje cinnamon, kaneel, rosbruin zeg maar, onze Gilbert. We hebben al acht prachtige jaren samen beleefd, want geloof me, katten in huis, en zeker Britjes, dat is werkelijk fantastisch. Vandaag krijgt hij extra knuffels en gezonde snoep. En we vieren de tijd die we al extra gekregen hebben. Hiep hiep hoera kanjer! We love you.