We waren hem bijna kwijt, maar vandaag is het feest!!
Nieuws

We waren hem bijna kwijt, maar vandaag is het feest!!

Een paar maand geleden schreef ik hier een triest bericht over onze lieve kat Gilbert. Die was toen namelijk ziek geworden. En het zag er toen echt niet goed uit. Anderhalf jaar eerder moesten we plots al afscheid nemen van z’n broer George, die we op enkele weken tijd zagen wegkwijnen door nierfalen. Als Britse kortharen daar last vast hebben dan is dat meestal slecht nieuws. We waren zeer verdrietig toen, en ook al is dit eigenlijk vooral een foodblog, ik vertel hier ook graag de echte verhalen die me raken, en de steun van alle volgers was immens. Dat zal ik nooit vergeten.

Gelukkig hadden we toen Gilbert nog. Een zalige kat die na het overlijden van z’n broertje plots alle aandacht kreeg en nog meer dan voordien een super aanhankelijke knuffelpoes werd die samen met ons genoot van het leven. Tot begin dit jaar dus. Plots kreeg Gilbert alle symptomen die we ook bij z’n broer hadden gezien. Hij moest heel veel plassen, dronk ook veel meer water, vermagerde, werd erg loom en dof. De paniek sloeg toe. Want dit hadden we natuurlijk eerder al gezien bij z’n broer en we snapten dat dit wellicht ook het einde zou betekenen voor onze lieve Gilbert. En eerlijk, daar hadden we absoluut geen zin in.

Maar het wonder is geschied. Met de juiste voeding en medicijnen, en wellicht omdat we er een stuk sneller bij waren dan bij z’n broer, hebben we z’n gezondheid weer helemaal onder controle gekregen. Hij plast veel minder, drinkt normaal, is veel actiever, en is perfect op gewicht. En wat meer is: de lockdown bevalt hem wel. We zijn allebei hele dagen thuis, de weekendjes naar Barcelona zijn geschrapt, er zijn geen etentjes of zo, dus we zijn eigenlijk constant met ons drietjes aan het genieten van de bubbel. Hij is constant bij ons in de buurt, onderbreekt met veel plezier onze zoom-meetings, om streeltjes en knuffels te eisen, ja het leven met Gilbert is weer één feest.

Vandaag wordt onze grote schat acht jaar. Ik herinner me nog dat hij in de zomer van 2012 in ons leven kwam, samen met z’n broer, twee kleine bolletjes haar vol leven, eentje beige-grijs, fawn zo heet die kleur officieel, en eentje cinnamon, kaneel, rosbruin zeg maar, onze Gilbert. We hebben al acht prachtige jaren samen beleefd, want geloof me, katten in huis, en zeker Britjes, dat is werkelijk fantastisch. Vandaag krijgt hij extra knuffels en gezonde snoep. En we vieren de tijd die we al extra gekregen hebben. Hiep hiep hoera kanjer! We love you.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer