Wedden dat je dit nog niet wist over de kiwi?
Nieuws

Wedden dat je dit nog niet wist over de kiwi?

  1. Wist je dat 80 procent van de kiwi’s bestemd voor de Europese markt per schip via Zeebrugge komen ?
  2. De meeste kiwi’s komen uit Nieuw-Zeeland, maar de kiwi komt oorspronkelijk uit China. Begin vorige eeuw namen Nieuw-Zeelandse missionarissen in China zaden van de Chinese Kruisbes mee naar hun vaderland.
  3. De telers van de kruisbes in Nieuw-Zeeland doopten de vrucht KIWI, naar de kiwivogel die er voorkomt die ook bruin en rond is zoals de Chinese Kruisbes.
  4. Een kiwi is supergezond en is rijk aan vitamine C, B en E.
  5. Het eten van een kiwi draagt bij aan een goede weerstand.
  6. Er zijn 2 soorten kiwi’s : de groene kiwi en de gele kiwi. Het verschil zit  in de kleur van de vrucht. De gele kiwi heeft een zoetere smaak en  geen haartjes op de schil. De gele variant bevat 152 mg vitamine C, de groene kiwi 88 mg.
  7. Verder heb je nog de minder voorkomende rode variant, de kiwi red is een groenbruine vrucht met lichtgroen vruchtvlees met een rode kern. De kiwi red is zoet met een vleugje bessensmaak. De kiwi red komt vooral uit Italië.
  8. Om te weten of een kiwi rijp is, moet je er zachtjes in knijpen. Als hij meegeeft bij lichte druk, is de vrucht rijp.
  9. Kiwi’s rijpen sneller door ze naast een appel, banaan of peer te leggen. De kiwi’s komen zo in contact met ethyleen die de vruchten sneller laten rijpen.
  10. Je kan het rijpingsproces nog versnellen door de kiwi samen met een appel, banaan of peer in een papieren of plastic zak met enkele gaatjes in te stoppen. Bewaar de zak één à twee dagen op kamertemperatuur en je kiwi’s zijn rijp.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer