Wedden dat je dit nog niet wist over de kiwi?
Nieuws

Wedden dat je dit nog niet wist over de kiwi?

  1. Wist je dat 80 procent van de kiwi’s bestemd voor de Europese markt per schip via Zeebrugge komen ?
  2. De meeste kiwi’s komen uit Nieuw-Zeeland, maar de kiwi komt oorspronkelijk uit China. Begin vorige eeuw namen Nieuw-Zeelandse missionarissen in China zaden van de Chinese Kruisbes mee naar hun vaderland.
  3. De telers van de kruisbes in Nieuw-Zeeland doopten de vrucht KIWI, naar de kiwivogel die er voorkomt die ook bruin en rond is zoals de Chinese Kruisbes.
  4. Een kiwi is supergezond en is rijk aan vitamine C, B en E.
  5. Het eten van een kiwi draagt bij aan een goede weerstand.
  6. Er zijn 2 soorten kiwi’s : de groene kiwi en de gele kiwi. Het verschil zit  in de kleur van de vrucht. De gele kiwi heeft een zoetere smaak en  geen haartjes op de schil. De gele variant bevat 152 mg vitamine C, de groene kiwi 88 mg.
  7. Verder heb je nog de minder voorkomende rode variant, de kiwi red is een groenbruine vrucht met lichtgroen vruchtvlees met een rode kern. De kiwi red is zoet met een vleugje bessensmaak. De kiwi red komt vooral uit Italië.
  8. Om te weten of een kiwi rijp is, moet je er zachtjes in knijpen. Als hij meegeeft bij lichte druk, is de vrucht rijp.
  9. Kiwi’s rijpen sneller door ze naast een appel, banaan of peer te leggen. De kiwi’s komen zo in contact met ethyleen die de vruchten sneller laten rijpen.
  10. Je kan het rijpingsproces nog versnellen door de kiwi samen met een appel, banaan of peer in een papieren of plastic zak met enkele gaatjes in te stoppen. Bewaar de zak één à twee dagen op kamertemperatuur en je kiwi’s zijn rijp.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer