Weekendje weg, en het is niet naar Barcelona...
Nieuws

Weekendje weg, en het is niet naar Barcelona…

Een weekendje weg. Nu sinds enkele weken alle presentaties en DJ-sets afgezegd zijn, en de agenda dus plots weer totaal leeg is gevallen, is er een beetje rust in de agenda gedaald. Na heerlijk drukke weken met onder andere de lancering van Wijn Ornelis is zo’n onverwachte rust wel meegenomen. En omdat reizen niet verboden is hebben we de kans geroken om er eens op uit te trekken.

Normaal gaan we elk vrij weekend naar Barcelona, maar nu was het plan om pas in de kerstvakantie terug te gaan, en we hadden even geen zin in vliegen. Vroeger, voor we halftijds in Barcelona woonden, gingen we nog wel eens naar een andere stad, London, Amsterdam of Parijs, maar dat doen we nu al geruime tijd veel minder vaak. Daarom dachten we: laat ons nog eens Parijs doen.

Het is al bij al makkelijk rijden naar de Franse hoofdstad. Een dikke drie uurtjes met de auto en je bent er. Dus straks na de ochtendshow ga ik een powernap doen, en dan springen we de auto in en rijden we naar de Franse hoofdstad. Zalig, want het is misschien alweer vier jaar geleden dat we er een avondje waren, maar dat was voor en opdracht. Een romantisch weekendje Parijs is misschien acht jaar geleden.

We hebben uiteraard een paar mooie restaurants geboekt. Albert Adria, die in Barcelona tot voor covid de allermooiste restaurants had, zoals Tickets, Pakta en Enigma, heeft nu een pop-up met de Franse culinaire grootmeester Alain Ducasse, en daar gaan we vanavond eten. En ook voor morgen hebben we een mooie klassieker geboekt. Ik ben benieuwd.

Sowieso is het een heerlijke gedachte om er even echt uit te zijn. En om nog eens in Parijs te zijn, want dat blijft toch wel één van de gastronomische hoofdsteden in de wereld. Op de Instagram pagina van Would Be Chef zal ik jullie zeker alle gerechten tonen die we gaan proeven. Oh, wat kijk ik er naar uit, en wat zal het deugd doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer