Weekendje weg, en het is niet naar Barcelona...
Nieuws

Weekendje weg, en het is niet naar Barcelona…

Een weekendje weg. Nu sinds enkele weken alle presentaties en DJ-sets afgezegd zijn, en de agenda dus plots weer totaal leeg is gevallen, is er een beetje rust in de agenda gedaald. Na heerlijk drukke weken met onder andere de lancering van Wijn Ornelis is zo’n onverwachte rust wel meegenomen. En omdat reizen niet verboden is hebben we de kans geroken om er eens op uit te trekken.

Normaal gaan we elk vrij weekend naar Barcelona, maar nu was het plan om pas in de kerstvakantie terug te gaan, en we hadden even geen zin in vliegen. Vroeger, voor we halftijds in Barcelona woonden, gingen we nog wel eens naar een andere stad, London, Amsterdam of Parijs, maar dat doen we nu al geruime tijd veel minder vaak. Daarom dachten we: laat ons nog eens Parijs doen.

Het is al bij al makkelijk rijden naar de Franse hoofdstad. Een dikke drie uurtjes met de auto en je bent er. Dus straks na de ochtendshow ga ik een powernap doen, en dan springen we de auto in en rijden we naar de Franse hoofdstad. Zalig, want het is misschien alweer vier jaar geleden dat we er een avondje waren, maar dat was voor en opdracht. Een romantisch weekendje Parijs is misschien acht jaar geleden.

We hebben uiteraard een paar mooie restaurants geboekt. Albert Adria, die in Barcelona tot voor covid de allermooiste restaurants had, zoals Tickets, Pakta en Enigma, heeft nu een pop-up met de Franse culinaire grootmeester Alain Ducasse, en daar gaan we vanavond eten. En ook voor morgen hebben we een mooie klassieker geboekt. Ik ben benieuwd.

Sowieso is het een heerlijke gedachte om er even echt uit te zijn. En om nog eens in Parijs te zijn, want dat blijft toch wel één van de gastronomische hoofdsteden in de wereld. Op de Instagram pagina van Would Be Chef zal ik jullie zeker alle gerechten tonen die we gaan proeven. Oh, wat kijk ik er naar uit, en wat zal het deugd doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer