Weekendje weg, en het is niet naar Barcelona…

Een weekendje weg. Nu sinds enkele weken alle presentaties en DJ-sets afgezegd zijn, en de agenda dus plots weer totaal leeg is gevallen, is er een beetje rust in de agenda gedaald. Na heerlijk drukke weken met onder andere de lancering van Wijn Ornelis is zo’n onverwachte rust wel meegenomen. En omdat reizen niet verboden is hebben we de kans geroken om er eens op uit te trekken.

Normaal gaan we elk vrij weekend naar Barcelona, maar nu was het plan om pas in de kerstvakantie terug te gaan, en we hadden even geen zin in vliegen. Vroeger, voor we halftijds in Barcelona woonden, gingen we nog wel eens naar een andere stad, London, Amsterdam of Parijs, maar dat doen we nu al geruime tijd veel minder vaak. Daarom dachten we: laat ons nog eens Parijs doen.

Het is al bij al makkelijk rijden naar de Franse hoofdstad. Een dikke drie uurtjes met de auto en je bent er. Dus straks na de ochtendshow ga ik een powernap doen, en dan springen we de auto in en rijden we naar de Franse hoofdstad. Zalig, want het is misschien alweer vier jaar geleden dat we er een avondje waren, maar dat was voor en opdracht. Een romantisch weekendje Parijs is misschien acht jaar geleden.

We hebben uiteraard een paar mooie restaurants geboekt. Albert Adria, die in Barcelona tot voor covid de allermooiste restaurants had, zoals Tickets, Pakta en Enigma, heeft nu een pop-up met de Franse culinaire grootmeester Alain Ducasse, en daar gaan we vanavond eten. En ook voor morgen hebben we een mooie klassieker geboekt. Ik ben benieuwd.

Sowieso is het een heerlijke gedachte om er even echt uit te zijn. En om nog eens in Parijs te zijn, want dat blijft toch wel één van de gastronomische hoofdsteden in de wereld. Op de Instagram pagina van Would Be Chef zal ik jullie zeker alle gerechten tonen die we gaan proeven. Oh, wat kijk ik er naar uit, en wat zal het deugd doen.