Een weekendje weg. Nu sinds enkele weken alle presentaties en DJ-sets afgezegd zijn, en de agenda dus plots weer totaal leeg is gevallen, is er een beetje rust in de agenda gedaald. Na heerlijk drukke weken met onder andere de lancering van Wijn Ornelis is zo’n onverwachte rust wel meegenomen. En omdat reizen niet verboden is hebben we de kans geroken om er eens op uit te trekken.
Normaal gaan we elk vrij weekend naar Barcelona, maar nu was het plan om pas in de kerstvakantie terug te gaan, en we hadden even geen zin in vliegen. Vroeger, voor we halftijds in Barcelona woonden, gingen we nog wel eens naar een andere stad, London, Amsterdam of Parijs, maar dat doen we nu al geruime tijd veel minder vaak. Daarom dachten we: laat ons nog eens Parijs doen.
Het is al bij al makkelijk rijden naar de Franse hoofdstad. Een dikke drie uurtjes met de auto en je bent er. Dus straks na de ochtendshow ga ik een powernap doen, en dan springen we de auto in en rijden we naar de Franse hoofdstad. Zalig, want het is misschien alweer vier jaar geleden dat we er een avondje waren, maar dat was voor en opdracht. Een romantisch weekendje Parijs is misschien acht jaar geleden.
We hebben uiteraard een paar mooie restaurants geboekt. Albert Adria, die in Barcelona tot voor covid de allermooiste restaurants had, zoals Tickets, Pakta en Enigma, heeft nu een pop-up met de Franse culinaire grootmeester Alain Ducasse, en daar gaan we vanavond eten. En ook voor morgen hebben we een mooie klassieker geboekt. Ik ben benieuwd.
Sowieso is het een heerlijke gedachte om er even echt uit te zijn. En om nog eens in Parijs te zijn, want dat blijft toch wel één van de gastronomische hoofdsteden in de wereld. Op de Instagram pagina van Would Be Chef zal ik jullie zeker alle gerechten tonen die we gaan proeven. Oh, wat kijk ik er naar uit, en wat zal het deugd doen.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer