Een weekendje weg. Nu sinds enkele weken alle presentaties en DJ-sets afgezegd zijn, en de agenda dus plots weer totaal leeg is gevallen, is er een beetje rust in de agenda gedaald. Na heerlijk drukke weken met onder andere de lancering van Wijn Ornelis is zo’n onverwachte rust wel meegenomen. En omdat reizen niet verboden is hebben we de kans geroken om er eens op uit te trekken.
Normaal gaan we elk vrij weekend naar Barcelona, maar nu was het plan om pas in de kerstvakantie terug te gaan, en we hadden even geen zin in vliegen. Vroeger, voor we halftijds in Barcelona woonden, gingen we nog wel eens naar een andere stad, London, Amsterdam of Parijs, maar dat doen we nu al geruime tijd veel minder vaak. Daarom dachten we: laat ons nog eens Parijs doen.
Het is al bij al makkelijk rijden naar de Franse hoofdstad. Een dikke drie uurtjes met de auto en je bent er. Dus straks na de ochtendshow ga ik een powernap doen, en dan springen we de auto in en rijden we naar de Franse hoofdstad. Zalig, want het is misschien alweer vier jaar geleden dat we er een avondje waren, maar dat was voor en opdracht. Een romantisch weekendje Parijs is misschien acht jaar geleden.
We hebben uiteraard een paar mooie restaurants geboekt. Albert Adria, die in Barcelona tot voor covid de allermooiste restaurants had, zoals Tickets, Pakta en Enigma, heeft nu een pop-up met de Franse culinaire grootmeester Alain Ducasse, en daar gaan we vanavond eten. En ook voor morgen hebben we een mooie klassieker geboekt. Ik ben benieuwd.
Sowieso is het een heerlijke gedachte om er even echt uit te zijn. En om nog eens in Parijs te zijn, want dat blijft toch wel één van de gastronomische hoofdsteden in de wereld. Op de Instagram pagina van Would Be Chef zal ik jullie zeker alle gerechten tonen die we gaan proeven. Oh, wat kijk ik er naar uit, en wat zal het deugd doen.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer