Mijn weekmenu voor de eerste week van oktober
Nieuws

Mijn weekmenu voor de eerste week van oktober

Bij ons in de tuin is het langzaamaan aan het gebeuren. Beetje bij beetje beginnen de blaadjes aan de bomen wat kleur te krijgen. Geef het nog een paar weken en de natuur is weer op zijn mooist. En de kans bestaat dat we deze week toch nog een paar mooie dagen gaan krijgen met wat zon en zelfs redelijk zachte temperaturen. Geniet ervan, want we zitten natuurlijk alweer in oktober. Speciaal voor deze week heb ik weer een plezant weekmenu samengesteld, met vijf hele lekkere recepten.

MAANDAG

AZIATISCHE KIPPENBALLETJES MET COURGETTE EN BABYMAÏS
Recept

Aziatische kippenballetjes met courgette en babymaÏs

Balletjes zijn altijd lekker. Toch? In tomatensaus met frietjes bij: heerlijk. Kinderen zijn er ook dol op. Deze keer heb ik echter een Aziatische variant op onze traditionele Belgische balletjes gemaakt. Met pittig gekruid kippengehakt, courgette en babymaïsjes erbij, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op satésaus die je in een potje koopt, afgewerkt met sojaroom met kokossmaak … Lees meer

DINSDAG

1,5 euro recept: moussaka met een twist
Recept

1,5 euro recept: moussaka met een twist

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer

WOENSDAG

Worstenbroodje met merguez en oosterse vulling #collab
Recept

Worstenbroodje met merguez en oosterse vulling #collab

Is worstenbrood niet het ultieme hapje voor wie van comfort-food houdt? Worstenbroodjes zijn eigenlijk super makkelijk klaar te maken als je start met kant-en-klaar bladerdeeg. Voor de gelegenheid heb ik eens een heerlijke licht Oosterse vulling bedacht voor de worstenbroodjes. De geraspte wortel en de zoete aardappel smaken met de ras-el-hanout en de dadel heerlijk bij de merguez in het knapperige bladerdeeg … Lees meer

DONDERDAG

Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling. Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meer

VRIJDAG

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt
Recept

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt

Het was één van mijn mooiste reizen ooit: twee weken door Vietnam. Mijn goede vriendin Quyen van het heerlijke Brusselse restaurant Little Asia (dat jammer genoeg vorig jaar de deuren sloot) had een hele reisroute voor ons uitgewerkt en op een goede 12 dagen zijn we van Noord naar Zuid door het fascinerende land gereisd … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Spicy kalkoen met basmatirijst

Mijn nieuwe weekmenu!

De herfstvakantie zit er alweer op. We vliegen weer stevig de werkweek in. Maar dat doe ik uiteraard niet zonder een lekker weekmenu met je te delen. Heerlijk veel inspiratie om eens anders te koken … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer

Een nieuw en gezond weekmenu!

Lekkere inspiratie met mijn nieuwe weekmenu

Het is een mooie traditie sinds een paar jaar. Op maandag schotel ik je met veel plezier enkele lekkere schotels voor die je deze week kunt maken. In de aanloop naar Halloween zit er sowieso een lekker pompoengerecht bij, en voor de trest voel je de herfst ook weer in mijn gerechten … Lees meer

Een zalig weekmenu voor de eerste herfstdagen

Beste vrienden van Would Be Chef, het is zover, het is oktober. Nog drie maanden en 2025 zit erop. Dan hebben we zelfs de kerstdagen alweer achter de rug … Lees meer

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Mijn weekmenu, met lekkere recepten voor die eerste schoolweek

Wow, 1 september is er alweer! Je denkt bij het begin van de zomer dat hij eindeloos zal duren, maar voor je het weet is de vakantie voorbij. De kinderen trekken weer naar school — misschien met veel goesting, misschien met wat tegenzin en een boekentas die zwaarder lijkt dan ooit … Lees meer

Het laatste weekmenu van het schooljaar én van het radioseizoen Sven & Anke!

Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer