AZIATISCHE KIPPENBALLETJES MET COURGETTE EN BABYMAÏS
Recept

Aziatische kippenballetjes met courgette en babymaÏs

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram kippengehakt
  • peper en zout
  • 6 lenteuitjes
  • Een duimpje gember
  • Een chilipepertje
  • Een handvol koriander
  • De zeste van een halve limoen
  • Een paar druppels limoensap
  • 1 eiwit
  • 2 el sojasaus
  • 1 courgette
  • Een pakje babymaïsjes
  • 1 sjalotje
  • 1 potje satésaus
  • 1 potje sojaroom, kokossmaak
 
AZIATISCHE KIPPENBALLETJES MET COURGETTE EN BABYMAÏS

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Doe het gehakt samen met de gember, het pepertje, de lenteuitjes, het eiwit, de sojasaus, de limoenzeste en -sap in een blender

2 / 8

Afkruiden met wat peper en zout, en alles samen blenderen

3 / 8

Maak balletjes van het gehakt en doe ze kort in de steamer, enkele minuten in een stoommandje boven kokend water, of pocheer ze kort in wat water of bouillon

4 / 8

Snij de courgette in blokjes (met de schil nog aan) en versnipper het sjalotje en bak in wat olie aan in de wok

5 / 8

Snij de babymaïsjes overlangs door en voeg toe aan de courgettes in de wok

6 / 8

Voeg de satésaus toe en de kokosmelk, roer alles om en om en voeg uiteindelijk ook de gestoomde kippenballetjes toe

7 / 8

Laat alles nog even smaak opnemen

8 / 8

Serveer met gekookte rijst, een partje limoen, en werk af met wat fijn gesnipperde lenteui en koriander

Laat het smaken.

Balletjes zijn altijd lekker. Toch? In tomatensaus met frietjes bij: heerlijk. Kinderen zijn er ook dol op. Deze keer heb ik echter een Aziatische variant op onze traditionele Belgische balletjes gemaakt. Met pittig gekruid kippengehakt, courgette en babymaïsjes erbij, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op satésaus die je in een potje koopt, afgewerkt met sojaroom met kokossmaak. Met rijst erbij een heerlijke smaakvolle maaltijd, en nog eens behoorlijk gezond ook.

Bereiding

  1. Doe het gehakt samen met de gember, het pepertje, de lenteuitjes, het eiwit, de sojasaus, de limoenzeste en -sap in een blender
  2. Afkruiden met wat peper en zout, en alles samen blenderen
  3. Maak balletjes van het gehakt en doe ze kort in de steamer, enkele minuten in een stoommandje boven kokend water, of pocheer ze kort in wat water of bouillon
  4. Snij de courgette in blokjes (met de schil nog aan) en versnipper het sjalotje en bak in wat olie aan in de wok
  5. Snij de babymaïsjes overlangs door en voeg toe aan de courgettes in de wok
  6. Voeg de satésaus toe en de kokosmelk, roer alles om en om en voeg uiteindelijk ook de gestoomde kippenballetjes toe
  7. Laat alles nog even smaak opnemen
  8. Serveer met gekookte rijst, een partje limoen, en werk af met wat fijn gesnipperde lenteui en koriander

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer