AZIATISCHE KIPPENBALLETJES MET COURGETTE EN BABYMAÏS

Balletjes zijn altijd lekker. Toch? In tomatensaus met frietjes bij: heerlijk. Kinderen zijn er ook dol op. Deze keer heb ik echter een Aziatische variant op onze traditionele Belgische balletjes gemaakt. Met pittig gekruid kippengehakt, courgette en babymaïsjes erbij, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op satésaus die je in een potje koopt, afgewerkt met sojaroom met kokossmaak. Met rijst erbij een heerlijke smaakvolle maaltijd, en nog eens behoorlijk gezond ook.

Bereiding

  1. Doe het gehakt samen met de gember, het pepertje, de lenteuitjes, het eiwit, de sojasaus, de limoenzeste en -sap in een blender
  2. Afkruiden met wat peper en zout, en alles samen blenderen
  3. Maak balletjes van het gehakt en doe ze kort in de steamer, enkele minuten in een stoommandje boven kokend water, of pocheer ze kort in wat water of bouillon
  4. Snij de courgette in blokjes (met de schil nog aan) en versnipper het sjalotje en bak in wat olie aan in de wok
  5. Snij de babymaïsjes overlangs door en voeg toe aan de courgettes in de wok
  6. Voeg de satésaus toe en de kokosmelk, roer alles om en om en voeg uiteindelijk ook de gestoomde kippenballetjes toe
  7. Laat alles nog even smaak opnemen
  8. Serveer met gekookte rijst, een partje limoen, en werk af met wat fijn gesnipperde lenteui en koriander