Weet je hoeveel controles ik ben tegengekomen op weg naar Barcelona?

Het was toch een beetje met een klein hartje en wat twijfels dat ik na drie dagen Frankrijk ben doorgereden naar onze flat in Barcelona. Niet omdat ik er geen goesting in had, integendeel. Maar ik was wel bezorgd: hoeveel controles zou ik tegenkomen onderweg. Mijn PCR-test dateert van donderdag, en is dus meer dan 72 uur oud. En ik had wel een zelftest mee maar was niet zeker of die wel zou tellen.

Intussen hadden enkele mensen me al laten weten dat ik me niet al te veel zorgen moest maken. Vlaanderen kleurt inmiddels groen, en reizigers die uit een groene zone komen zouden voor Spanje geen test meer voor moeten leggen. Maar de info die ik daarover terug kon vinden was nog redelijk wazig, dus echt gerust was ik er niet op.

Ik kan je zeggen, ik ben geen enkele controle tegengekomen, niks, nul. De reis ging bijzonder vlot en ik werd nergens tegen gehouden, niet door de politie en ook niet door de douane. In de andere richting ben ik overigens wel twee uitgebreide controles tegengekomen. Mensen die vanuit Spanje naar Frankrijk reden werden eerst gestopt door de Spaanse politie aan de laatste péage, en daarna ook nog eens in Frankrijk. Dat land vraagt nog altijd een PCR-test, zelfs al rijd je er gewoon door, dus wie die niet had moest rechtsomkeer maken.

Maar goed, ik ben er dus geraakt zonder problemen. De zon schijnt en er zijn een paar verfrissende wolkjes en wat wind, het is lekker warm maar niet te heet. Onze goede vriend Luis die voor de flat zorgt heeft cola light in de ijskast achtergelaten, en verse bloemen op tafel gezet. Ik heb mezelf een glas wijn uitgegoten en… ik voel me zooooooooo gelukkig. Good to be home