Het was toch een beetje met een klein hartje en wat twijfels dat ik na drie dagen Frankrijk ben doorgereden naar onze flat in Barcelona. Niet omdat ik er geen goesting in had, integendeel. Maar ik was wel bezorgd: hoeveel controles zou ik tegenkomen onderweg. Mijn PCR-test dateert van donderdag, en is dus meer dan 72 uur oud. En ik had wel een zelftest mee maar was niet zeker of die wel zou tellen.
Intussen hadden enkele mensen me al laten weten dat ik me niet al te veel zorgen moest maken. Vlaanderen kleurt inmiddels groen, en reizigers die uit een groene zone komen zouden voor Spanje geen test meer voor moeten leggen. Maar de info die ik daarover terug kon vinden was nog redelijk wazig, dus echt gerust was ik er niet op.
Ik kan je zeggen, ik ben geen enkele controle tegengekomen, niks, nul. De reis ging bijzonder vlot en ik werd nergens tegen gehouden, niet door de politie en ook niet door de douane. In de andere richting ben ik overigens wel twee uitgebreide controles tegengekomen. Mensen die vanuit Spanje naar Frankrijk reden werden eerst gestopt door de Spaanse politie aan de laatste péage, en daarna ook nog eens in Frankrijk. Dat land vraagt nog altijd een PCR-test, zelfs al rijd je er gewoon door, dus wie die niet had moest rechtsomkeer maken.
Maar goed, ik ben er dus geraakt zonder problemen. De zon schijnt en er zijn een paar verfrissende wolkjes en wat wind, het is lekker warm maar niet te heet. Onze goede vriend Luis die voor de flat zorgt heeft cola light in de ijskast achtergelaten, en verse bloemen op tafel gezet. Ik heb mezelf een glas wijn uitgegoten en… ik voel me zooooooooo gelukkig. Good to be home
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer