Weet je hoeveel controles ik ben tegengekomen op weg naar Barcelona?
Nieuws

Weet je hoeveel controles ik ben tegengekomen op weg naar Barcelona?

Het was toch een beetje met een klein hartje en wat twijfels dat ik na drie dagen Frankrijk ben doorgereden naar onze flat in Barcelona. Niet omdat ik er geen goesting in had, integendeel. Maar ik was wel bezorgd: hoeveel controles zou ik tegenkomen onderweg. Mijn PCR-test dateert van donderdag, en is dus meer dan 72 uur oud. En ik had wel een zelftest mee maar was niet zeker of die wel zou tellen.

Intussen hadden enkele mensen me al laten weten dat ik me niet al te veel zorgen moest maken. Vlaanderen kleurt inmiddels groen, en reizigers die uit een groene zone komen zouden voor Spanje geen test meer voor moeten leggen. Maar de info die ik daarover terug kon vinden was nog redelijk wazig, dus echt gerust was ik er niet op.

Ik kan je zeggen, ik ben geen enkele controle tegengekomen, niks, nul. De reis ging bijzonder vlot en ik werd nergens tegen gehouden, niet door de politie en ook niet door de douane. In de andere richting ben ik overigens wel twee uitgebreide controles tegengekomen. Mensen die vanuit Spanje naar Frankrijk reden werden eerst gestopt door de Spaanse politie aan de laatste péage, en daarna ook nog eens in Frankrijk. Dat land vraagt nog altijd een PCR-test, zelfs al rijd je er gewoon door, dus wie die niet had moest rechtsomkeer maken.

Maar goed, ik ben er dus geraakt zonder problemen. De zon schijnt en er zijn een paar verfrissende wolkjes en wat wind, het is lekker warm maar niet te heet. Onze goede vriend Luis die voor de flat zorgt heeft cola light in de ijskast achtergelaten, en verse bloemen op tafel gezet. Ik heb mezelf een glas wijn uitgegoten en… ik voel me zooooooooo gelukkig. Good to be home

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer