Het was toch een beetje met een klein hartje en wat twijfels dat ik na drie dagen Frankrijk ben doorgereden naar onze flat in Barcelona. Niet omdat ik er geen goesting in had, integendeel. Maar ik was wel bezorgd: hoeveel controles zou ik tegenkomen onderweg. Mijn PCR-test dateert van donderdag, en is dus meer dan 72 uur oud. En ik had wel een zelftest mee maar was niet zeker of die wel zou tellen.
Intussen hadden enkele mensen me al laten weten dat ik me niet al te veel zorgen moest maken. Vlaanderen kleurt inmiddels groen, en reizigers die uit een groene zone komen zouden voor Spanje geen test meer voor moeten leggen. Maar de info die ik daarover terug kon vinden was nog redelijk wazig, dus echt gerust was ik er niet op.
Ik kan je zeggen, ik ben geen enkele controle tegengekomen, niks, nul. De reis ging bijzonder vlot en ik werd nergens tegen gehouden, niet door de politie en ook niet door de douane. In de andere richting ben ik overigens wel twee uitgebreide controles tegengekomen. Mensen die vanuit Spanje naar Frankrijk reden werden eerst gestopt door de Spaanse politie aan de laatste péage, en daarna ook nog eens in Frankrijk. Dat land vraagt nog altijd een PCR-test, zelfs al rijd je er gewoon door, dus wie die niet had moest rechtsomkeer maken.
Maar goed, ik ben er dus geraakt zonder problemen. De zon schijnt en er zijn een paar verfrissende wolkjes en wat wind, het is lekker warm maar niet te heet. Onze goede vriend Luis die voor de flat zorgt heeft cola light in de ijskast achtergelaten, en verse bloemen op tafel gezet. Ik heb mezelf een glas wijn uitgegoten en… ik voel me zooooooooo gelukkig. Good to be home
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer