Wat een bijzondere ochtend vandaag. Nog vier uurtjes knallen Anke en ik vol goesting op Joe, en dan begint de vakantie. Ein-de-lijk. Andere jaren heb ik nog wel wat DJ’sets staan die laatste vrijdag en de eerste zaterdag van de vakantie. Maar DJ’n voor dansende mensen, dat zal toch nog niet voor deze juli-maand zijn. Dus: ik ben zo vrij als een vogel. En ik ga vliegen vandaag.
Enfin: ik ga niet vliegen. Ik ga rijden. Meteen om tien uur vertrek ik. En vandaag rij ik, net als vorig jaar op mijn eerste dag, een goede vijfhonderd kilometer naar Romorantin-Lanthenay in de buurt van Orleans. Ik heb daar een prachtig hotel ontdekt: Le Grand Hôtel du Lion D’Or. Het restaurant heeft een schitterend terras in de tuin. En ze hebben een Michelin ster. Het zal fijn zijn om daar exact een jaar later opnieuw een nachtje door te brengen, op weg naar het Zuiden
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer