Weet je waarom het een zalige zondag wordt?
Nieuws

Weet je waarom het een zalige zondag wordt?

Vandaag wordt ongetwijfeld een prachtige dag. Ik ga deze zonnige zondag namelijk vieren in echt geweldig gezelschap. Het is best lang geleden, maar ik ga nog eens wandelen en nadien lunchen in onze tuin met mijn allereerste “mentor” Michel Follet. Michel heeft om één of andere reden in mij geloofd toen ik hem 32 jaar geleden bestookte met fanbriefjes. Ik was 16 jaar en ik vond die eigenzinnige Follet één van de allerstrafste radiomakers in Vlaanderen, en een groot voorbeeld. Ik schreef Michel dat het ook mijn droom was om radiopresentator te worden. Ik mocht vervolgens op bezoek komen op het Flageyplein, Michel deed wat testen met mij, en besliste dat hij mij zou gaan opleiden. Hij had het gevoel dat ik wel wat talent had en wou het er dus op wagen. Op mijn achttiende mocht ik hem vervangen op Radio 2 tijdens zijn zomervakantie. De rest is geschiedenis. Ik heb de start van mijn radiocarrièrre 30 jaar geleden te danken aan Michel, en ik ben hem daar tot op vandaag erg dankbaar voor.

Michel is ook altijd een goede vriend van me geweest, die mij steeds met raad en daad wist bij te staan. Ik kan altijd op hem rekenen. Een paar keer zijn we zelfs samen op wandelvakantie geweest, bijna dertig jaar geleden, en ik heb daar de beste herinneringen aan. Vandaag zien we elkaar niet zo ontzettend vaak meer. Michel werkt achter de schermen nog wel mee bij Joe, waar hij een deel van de muziekredactie voor zijn rekening neemt, maar veel van dat werk doet hij van thuis uit. Michel heeft best veel last van tinitus (hij schreef daar enkele boeken over) en te drukke ruimtes zijn voor hem niet evident. Hij houdt van rust. Maar wandelen doet Michel dus wel heel graag, in de kalmte van de natuur. En dat is dus wat we straks gaan doen.

En nadien ga ik lekker proberen te koken. Het wordt vandaag prachtig weer en ik ga eerst de zalige gerookte zalm van C-FOOD in Lochristi serveren, en daarna zeebaars bereiden in zoutkorst, met daarbij aardappeltjes en lekkere groentjes. Een klassieker, want Michel houdt van klassiekers, hij is nogal een nostalgische mens. Net als ik. En om het helemaal af te maken heb ik ook mijn ouders uitgenodigd. Mama en papa hebben altijd veel respect voor Michel gehad, en dat is ook altijd wederzijds geweest. Michel kwam vroeger in de winter wel eens de zelfgebakken wafels van mijn mama eten in Knesselare. Voor wafels is het te zomers vandaag. Maar mama heeft wel beloofd om haar heerlijke rabarbertaart te maken voor bij de koffie vanmiddag. Dat wordt weer lekker bijkletsen. Een dag uit de duizend. Met een goede vriend en mijn lieve ouders, veel zon, lekker eten en een goed glaasje wijn. Wat een zalige zondag!

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer