Weet je waarom het een zalige zondag wordt?
Nieuws

Weet je waarom het een zalige zondag wordt?

Vandaag wordt ongetwijfeld een prachtige dag. Ik ga deze zonnige zondag namelijk vieren in echt geweldig gezelschap. Het is best lang geleden, maar ik ga nog eens wandelen en nadien lunchen in onze tuin met mijn allereerste “mentor” Michel Follet. Michel heeft om één of andere reden in mij geloofd toen ik hem 32 jaar geleden bestookte met fanbriefjes. Ik was 16 jaar en ik vond die eigenzinnige Follet één van de allerstrafste radiomakers in Vlaanderen, en een groot voorbeeld. Ik schreef Michel dat het ook mijn droom was om radiopresentator te worden. Ik mocht vervolgens op bezoek komen op het Flageyplein, Michel deed wat testen met mij, en besliste dat hij mij zou gaan opleiden. Hij had het gevoel dat ik wel wat talent had en wou het er dus op wagen. Op mijn achttiende mocht ik hem vervangen op Radio 2 tijdens zijn zomervakantie. De rest is geschiedenis. Ik heb de start van mijn radiocarrièrre 30 jaar geleden te danken aan Michel, en ik ben hem daar tot op vandaag erg dankbaar voor.

Michel is ook altijd een goede vriend van me geweest, die mij steeds met raad en daad wist bij te staan. Ik kan altijd op hem rekenen. Een paar keer zijn we zelfs samen op wandelvakantie geweest, bijna dertig jaar geleden, en ik heb daar de beste herinneringen aan. Vandaag zien we elkaar niet zo ontzettend vaak meer. Michel werkt achter de schermen nog wel mee bij Joe, waar hij een deel van de muziekredactie voor zijn rekening neemt, maar veel van dat werk doet hij van thuis uit. Michel heeft best veel last van tinitus (hij schreef daar enkele boeken over) en te drukke ruimtes zijn voor hem niet evident. Hij houdt van rust. Maar wandelen doet Michel dus wel heel graag, in de kalmte van de natuur. En dat is dus wat we straks gaan doen.

En nadien ga ik lekker proberen te koken. Het wordt vandaag prachtig weer en ik ga eerst de zalige gerookte zalm van C-FOOD in Lochristi serveren, en daarna zeebaars bereiden in zoutkorst, met daarbij aardappeltjes en lekkere groentjes. Een klassieker, want Michel houdt van klassiekers, hij is nogal een nostalgische mens. Net als ik. En om het helemaal af te maken heb ik ook mijn ouders uitgenodigd. Mama en papa hebben altijd veel respect voor Michel gehad, en dat is ook altijd wederzijds geweest. Michel kwam vroeger in de winter wel eens de zelfgebakken wafels van mijn mama eten in Knesselare. Voor wafels is het te zomers vandaag. Maar mama heeft wel beloofd om haar heerlijke rabarbertaart te maken voor bij de koffie vanmiddag. Dat wordt weer lekker bijkletsen. Een dag uit de duizend. Met een goede vriend en mijn lieve ouders, veel zon, lekker eten en een goed glaasje wijn. Wat een zalige zondag!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer