Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab
Nieuws

Weet je waarom ik zo’n korte, maar krachtige slaper ben? #collab

Wanneer je gezond en gelukkig door het leven wil gaan is het belangrijk om veel te bewegen, goed en gezond te eten, veel water te drinken, en te zorgen voor een goede nachtrust. Maar ik moet toegeven, ik heb zelf een zeer speciaal slaapritme. Ik slaap namelijk elke dag in twee etappes. Doordat ik de ochtendshow presenteer op Joe moet ik elke dag om 4 uur mijn nest uit. Dat is voor de meesten onder jullie “in het midden van de nacht”. Voor mij valt dat best mee, want ik ben een echt ochtendmens. Maar ik ben ook een avondmens. Dus ik ga zelden voor halftwaalf slapen.

Nu kom ik gelukkig toe met weinig slaap, maar een kleine vier uur is natuurlijk voor elke mens een tikje te weinig. Gelukkig slaap ik bijna altijd erg diep en goed. En ik ben ook wel de zelfverklaarde “wereldkampioen siësta”. Elke middag kruip ik mijn bed in en slaap ik, soms dieper dan ‘s nachts zelfs. En er staat meestal geen timing op mijn middagdutjes. Soms heb ik maar een kwartiertje nodig. Word ik wakker, dan sta ik op. Soms slaap ik een dikke twee uur. En zo hou ik het vol. Door mijn korte nachten te combineren met elke dag een goede siësta.

Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab
Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab
Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab

Maar het is ook super belangrijk om in een goed bed te slapen en wij doen dat in een uitstekend bed van het Belgische Beka. Voor mij zijn dat oprecht de beste bedden van de wereld, en ik wil nooit nog een ander bed. Dat is zo gekomen. Het was 2001. Ik was 28 en ik had net mijn eerste flat gekocht. Een ruwe loft in Brussel met een vloer van gietbeton en bakstenen muren. Best cool was dat. Het was een flinke investering voor de jonge radiomaker die ik toen was. Ik had net de overstap gemaakt van Radio Donna naar de nieuwe zender Qmusic waar ik samen met Erwin Deckers een ochtendshow maakte tussen zes en negen. Zo’n loft in een heerlijke multiculturele buurt met zalige restaurants en authentieke winkeltjes was echt een droom om in te leven.

Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab
Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab
Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab

Ik was niet zo veeleisend, en had dus eigenlijk alles om mij gelukkig te voelen. Behalve een goed bed. Bedden kosten veel geld, dacht ik, en ach, ik had toch een matras? Die lag gewoon op de grond. Zonder lattenbodem of iets. Zomaar op het koude gietbeton. Ik vond dat wel chique. Bohemien. Enfin. Ik zag er geen graten in. Een bed, dat zou ik later wel eens kopen, als ik wat gespaard had. Ik ging ’s avonds wel op restaurant, dronk een glas, sliep kort maar krachtig, en om vijf uur ’s ochtends arriveerde ik in de radiostudio’s. Heerlijk.

Maar ook al ben ik van nature dus een goede slaper, de nacht zo op een afgeleefde matras op de grond doorbrengen, omringd door al het stof dat danste over het gietbeton en met een spinnende kat die mijn buik als hoofdkussen gebruikte, bleek toch maar tijdelijk een goed idee. Ik sliep minder vast dan ik dacht, de wekker deed me altijd pijn, mijn onderrug deed al snel zeer, en ik had ook voortdurend keelontstekingen. Wellicht van dat slapen op de koude vloer.

Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab
Weet je waarom ik zo'n korte, maar krachtige slaper ben? #collab

En toen ik weer eens verkouden en met een zere rug in Vilvoorde aankwam, zei mijn ochtendcollega Erwin: “koop nu toch eens een deftig bed man”. Hij had natuurlijk gelijk. Goed slapen is echt zo belangrijk. Voor iedereen. Maar zeker als je door ochtendshows en nachtelijke dj-sets in het weekend je bioritme toch wel flink onder druk zet. Dan is een matras op de grond echt geen goed idee. De rest is geschiedenis. Ik kocht een bed. Een goed bed. Van Beka. En dat bed heb ik tot op vandaag. Ik kan er echt geen afscheid van nemen. Waar ik ook ga in de wereld, in welke luxebedden in welke hotels ik ook slaap, dat bed uit 2003 gaat nog altijd mee. Ik slaap er echt belachelijk goed in.

Ik meen het: een degelijk bed is gewoon de beste investering die je maar kunt doen. Want de uren die je slaapt en dus heerlijk recupereert, zorgen er gewoon voor dat je het drukke leven overdag ook aankunt. “Jij bent nooit chagrijnig op de radio, en je klinkt nooit moe,” hoor ik zo vaak. En eigenlijk is dat waar. Ik slaap gewoon als de beste. En daarom sta ik elke dag uitgerust en goedgezind op. En dat is nodig om alle luisteraars goedgezind wakker te maken. Ook zij die in slechtere bedden slapen of met het verkeerde been eruit springen …

Daarom hebben we dus een Beka bed in Lochristi, en we hebben er trouwens ook twee staan in de logeerkamers. Er zijn voorlopig nog geen vrienden komen logeren, maar ik kijk er echt naar uit om de eerste gasten op bezoek te hebben na de lockdown, en ik weet zeker dat ze net als wij zullen slapen als rozen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer