Weet je wat en hoeveel ik gisteren at op mijn eerste dieetdag?

Ik ben er gisteren weer aan begonnen. Mijn goede voornemen is om weer wat overtollige kilo’s weg te werken. Ik zat dit weekend weer aan bijna 93 kilo, en dat moet nu echt weer minder. En wat bleek: honderden mensen stuurden me gisteren berichtjes dat ze zelf met hetzelfde probleem kampen: extra corona-kilo’s die echt weer weg moeten. Dat motiveert mij om er serieus tegenaan te gaan en er ook eerlijk over te communiceren met jullie.

Gisteren was een super drukke werkdag, dus tijd voor wandelen was er jammer genoeg niet, maar dat ben ik vandaag wel weer van plan. Wat stond er op het menu? Niks in de ochtend. Ik kan dat wel: de dag starten met enkel water. Maar ik heb dan ook echt veel water gedronken. Ik vind dat lekker, en ik weet dat het helpt om af te vallen. Tegen het einde van de ochtendshow, rond tien uur, had ik al 4 liter water naar binnen. Dat voelde goed.

Rond de middag kwam ik thuis en toen heb ik heerlijke verse groentesoep gedronken. Mijn mama maakt die vaak voor ons. In de diepvriezer hebben we altijd een flinke voorraad zitten, en de pompoensoep smaakte fantastisch. In de namiddag heb ik een dutje gedaan, en nadien mocht ik online mijn eerste DJ-set van 2021 draaien voor een groot personeelsfeest, vanuit een radiostudio in Rumst. En toen ik rond zeven uur thuiskwam heb ik broccoli en groene boontjes gestoomd, en die vervolgens gemengd met plantaardig gehakt dat ik met gesnipperde rode ui en een pittig pepertje had gebakken en gemengd met heerlijke tomatenspread en een ansjovisje voor de lekkere zoute smaak. Het was een lekker copieus plantaardig gerecht, de honger was zo weg, maar veel calorieën waren het niet.

Ik heb lekker gegeten dus, maar zeker niet teveel. En ik heb geen druppel alcohol gedronken. Dat klinkt normaal, maar dat was het al lang niet meer. Het was tijdens corona een traditie geworden om elke avond wel een glaasje wijn te drinken (en meestal maakten we de fles ook leeg). Gisterenavond zijn we dag dan ook gestopt met lekker relaxerende thee. Ook best gezellig. Ik heb prima geslapen, dat kan ik wel zeggen, en ik ben vanochtend goedgezind en fris opgestaan. Ik ga mijn gewicht op de weegschaal nog niet delen, dat zou te stom zijn, want het zal nog wel eens schommelen de komende dagen. Maar het gaat nu al lichtjes de goede richting uit. En straks ga ik wandelen. Ja, ik ben weer op het goede pad. Wie doet er mee?