Weet je wat en hoeveel ik gisteren at op mijn eerste dieetdag?
Nieuws

Weet je wat en hoeveel ik gisteren at op mijn eerste dieetdag?

Ik ben er gisteren weer aan begonnen. Mijn goede voornemen is om weer wat overtollige kilo’s weg te werken. Ik zat dit weekend weer aan bijna 93 kilo, en dat moet nu echt weer minder. En wat bleek: honderden mensen stuurden me gisteren berichtjes dat ze zelf met hetzelfde probleem kampen: extra corona-kilo’s die echt weer weg moeten. Dat motiveert mij om er serieus tegenaan te gaan en er ook eerlijk over te communiceren met jullie.

Gisteren was een super drukke werkdag, dus tijd voor wandelen was er jammer genoeg niet, maar dat ben ik vandaag wel weer van plan. Wat stond er op het menu? Niks in de ochtend. Ik kan dat wel: de dag starten met enkel water. Maar ik heb dan ook echt veel water gedronken. Ik vind dat lekker, en ik weet dat het helpt om af te vallen. Tegen het einde van de ochtendshow, rond tien uur, had ik al 4 liter water naar binnen. Dat voelde goed.

Rond de middag kwam ik thuis en toen heb ik heerlijke verse groentesoep gedronken. Mijn mama maakt die vaak voor ons. In de diepvriezer hebben we altijd een flinke voorraad zitten, en de pompoensoep smaakte fantastisch. In de namiddag heb ik een dutje gedaan, en nadien mocht ik online mijn eerste DJ-set van 2021 draaien voor een groot personeelsfeest, vanuit een radiostudio in Rumst. En toen ik rond zeven uur thuiskwam heb ik broccoli en groene boontjes gestoomd, en die vervolgens gemengd met plantaardig gehakt dat ik met gesnipperde rode ui en een pittig pepertje had gebakken en gemengd met heerlijke tomatenspread en een ansjovisje voor de lekkere zoute smaak. Het was een lekker copieus plantaardig gerecht, de honger was zo weg, maar veel calorieën waren het niet.

Ik heb lekker gegeten dus, maar zeker niet teveel. En ik heb geen druppel alcohol gedronken. Dat klinkt normaal, maar dat was het al lang niet meer. Het was tijdens corona een traditie geworden om elke avond wel een glaasje wijn te drinken (en meestal maakten we de fles ook leeg). Gisterenavond zijn we dag dan ook gestopt met lekker relaxerende thee. Ook best gezellig. Ik heb prima geslapen, dat kan ik wel zeggen, en ik ben vanochtend goedgezind en fris opgestaan. Ik ga mijn gewicht op de weegschaal nog niet delen, dat zou te stom zijn, want het zal nog wel eens schommelen de komende dagen. Maar het gaat nu al lichtjes de goede richting uit. En straks ga ik wandelen. Ja, ik ben weer op het goede pad. Wie doet er mee?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer