Weet je wat en hoeveel ik gisteren at op mijn eerste dieetdag?
Nieuws

Weet je wat en hoeveel ik gisteren at op mijn eerste dieetdag?

Ik ben er gisteren weer aan begonnen. Mijn goede voornemen is om weer wat overtollige kilo’s weg te werken. Ik zat dit weekend weer aan bijna 93 kilo, en dat moet nu echt weer minder. En wat bleek: honderden mensen stuurden me gisteren berichtjes dat ze zelf met hetzelfde probleem kampen: extra corona-kilo’s die echt weer weg moeten. Dat motiveert mij om er serieus tegenaan te gaan en er ook eerlijk over te communiceren met jullie.

Gisteren was een super drukke werkdag, dus tijd voor wandelen was er jammer genoeg niet, maar dat ben ik vandaag wel weer van plan. Wat stond er op het menu? Niks in de ochtend. Ik kan dat wel: de dag starten met enkel water. Maar ik heb dan ook echt veel water gedronken. Ik vind dat lekker, en ik weet dat het helpt om af te vallen. Tegen het einde van de ochtendshow, rond tien uur, had ik al 4 liter water naar binnen. Dat voelde goed.

Rond de middag kwam ik thuis en toen heb ik heerlijke verse groentesoep gedronken. Mijn mama maakt die vaak voor ons. In de diepvriezer hebben we altijd een flinke voorraad zitten, en de pompoensoep smaakte fantastisch. In de namiddag heb ik een dutje gedaan, en nadien mocht ik online mijn eerste DJ-set van 2021 draaien voor een groot personeelsfeest, vanuit een radiostudio in Rumst. En toen ik rond zeven uur thuiskwam heb ik broccoli en groene boontjes gestoomd, en die vervolgens gemengd met plantaardig gehakt dat ik met gesnipperde rode ui en een pittig pepertje had gebakken en gemengd met heerlijke tomatenspread en een ansjovisje voor de lekkere zoute smaak. Het was een lekker copieus plantaardig gerecht, de honger was zo weg, maar veel calorieën waren het niet.

Ik heb lekker gegeten dus, maar zeker niet teveel. En ik heb geen druppel alcohol gedronken. Dat klinkt normaal, maar dat was het al lang niet meer. Het was tijdens corona een traditie geworden om elke avond wel een glaasje wijn te drinken (en meestal maakten we de fles ook leeg). Gisterenavond zijn we dag dan ook gestopt met lekker relaxerende thee. Ook best gezellig. Ik heb prima geslapen, dat kan ik wel zeggen, en ik ben vanochtend goedgezind en fris opgestaan. Ik ga mijn gewicht op de weegschaal nog niet delen, dat zou te stom zijn, want het zal nog wel eens schommelen de komende dagen. Maar het gaat nu al lichtjes de goede richting uit. En straks ga ik wandelen. Ja, ik ben weer op het goede pad. Wie doet er mee?

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer