Ik ben er gisteren weer aan begonnen. Mijn goede voornemen is om weer wat overtollige kilo’s weg te werken. Ik zat dit weekend weer aan bijna 93 kilo, en dat moet nu echt weer minder. En wat bleek: honderden mensen stuurden me gisteren berichtjes dat ze zelf met hetzelfde probleem kampen: extra corona-kilo’s die echt weer weg moeten. Dat motiveert mij om er serieus tegenaan te gaan en er ook eerlijk over te communiceren met jullie.
Gisteren was een super drukke werkdag, dus tijd voor wandelen was er jammer genoeg niet, maar dat ben ik vandaag wel weer van plan. Wat stond er op het menu? Niks in de ochtend. Ik kan dat wel: de dag starten met enkel water. Maar ik heb dan ook echt veel water gedronken. Ik vind dat lekker, en ik weet dat het helpt om af te vallen. Tegen het einde van de ochtendshow, rond tien uur, had ik al 4 liter water naar binnen. Dat voelde goed.
Rond de middag kwam ik thuis en toen heb ik heerlijke verse groentesoep gedronken. Mijn mama maakt die vaak voor ons. In de diepvriezer hebben we altijd een flinke voorraad zitten, en de pompoensoep smaakte fantastisch. In de namiddag heb ik een dutje gedaan, en nadien mocht ik online mijn eerste DJ-set van 2021 draaien voor een groot personeelsfeest, vanuit een radiostudio in Rumst. En toen ik rond zeven uur thuiskwam heb ik broccoli en groene boontjes gestoomd, en die vervolgens gemengd met plantaardig gehakt dat ik met gesnipperde rode ui en een pittig pepertje had gebakken en gemengd met heerlijke tomatenspread en een ansjovisje voor de lekkere zoute smaak. Het was een lekker copieus plantaardig gerecht, de honger was zo weg, maar veel calorieën waren het niet.
Ik heb lekker gegeten dus, maar zeker niet teveel. En ik heb geen druppel alcohol gedronken. Dat klinkt normaal, maar dat was het al lang niet meer. Het was tijdens corona een traditie geworden om elke avond wel een glaasje wijn te drinken (en meestal maakten we de fles ook leeg). Gisterenavond zijn we dag dan ook gestopt met lekker relaxerende thee. Ook best gezellig. Ik heb prima geslapen, dat kan ik wel zeggen, en ik ben vanochtend goedgezind en fris opgestaan. Ik ga mijn gewicht op de weegschaal nog niet delen, dat zou te stom zijn, want het zal nog wel eens schommelen de komende dagen. Maar het gaat nu al lichtjes de goede richting uit. En straks ga ik wandelen. Ja, ik ben weer op het goede pad. Wie doet er mee?
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer