Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?
Nieuws

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Deze week zijn we met Sven en Anke op Joe “On Tour” met vijf grote Vlaamse artiesten. Vandaag zijn we tussen zes en tien op pad met Bart Kaëll. Bart is niet alleen een superfijne artiest, maar ook een uitstekende hobbykok. Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen koken. Soort zoekt soort zeker? Maar er zitten wel enkel heel speciale gevalletjes tussen, en Bart Kaëll is er zo eentje. Oh, wat kijken we er altijd ontzettend naar uit wanneer we uitgenodigd worden bij Bart en Luc thuis.

Luc Appermont is natuurlijk de meest attente gastheer ooit, en Bart is wellicht de beste klassieke hobbykok uit onse ganse vriendenkring. Hij wordt altijd een beetje nerveus als hij bij ons komt eten, want dan zegt hij: “amai, al die moderne combinaties die flans ik niet zo makkelijk in elkaar“. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik heb het omgekeerde gevoel wanneer ik de beentjes bij hen onder tafel schuiven mag.

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Bart is zelfs iemand die veel meer métier heeft dan ikzelf. Hij zal zelden of nooit met kant- en klare ingrediënten werken, iets wat ik eerlijk gezegd wel een keertje durf te doen. Neen, zelfs z’n fonds, z’n sauzen, echt alles maakt hij op een heerlijke klassieke manier klaar. Bart werkt met de meest verse ingrediënten en draait er z’n hand niet voor om om uren in de keuken te staan. Geweldig hoor. Veel respect! Zalige keuken waar ik mijn bescheiden koksmuts voor afdoe.

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Enkele culinaire vragen aan Bart.

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

Vaak hebben we een etentje met vrienden, altijd gezellig, maar ik geniet soms nog meer van een etentje met ons twee. ik verras Luc geregeld met een lekker menu, zomaar op een doordeweekse dag. Ik ben de kok, maar Luc is de opruimer en afwasser.

Wat eten jullie allebei graag? Welke dingen eten jullie absoluut niet?

Wij lusten zowat alles, Luc heeft het niet zo voor truffel.

Wat was voor jullie de beste restaurantervaring ooit? Binnenland/Buitenland?

In het binnenland: vroeger “De Belle Epoque” op de Nondgenotenlaan in Leuven. In het buitenland: El Bulli in de buurt van Rosas in Spanje.

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer