Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?
Nieuws

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Deze week zijn we met Sven en Anke op Joe “On Tour” met vijf grote Vlaamse artiesten. Vandaag zijn we tussen zes en tien op pad met Bart Kaëll. Bart is niet alleen een superfijne artiest, maar ook een uitstekende hobbykok. Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen koken. Soort zoekt soort zeker? Maar er zitten wel enkel heel speciale gevalletjes tussen, en Bart Kaëll is er zo eentje. Oh, wat kijken we er altijd ontzettend naar uit wanneer we uitgenodigd worden bij Bart en Luc thuis.

Luc Appermont is natuurlijk de meest attente gastheer ooit, en Bart is wellicht de beste klassieke hobbykok uit onse ganse vriendenkring. Hij wordt altijd een beetje nerveus als hij bij ons komt eten, want dan zegt hij: “amai, al die moderne combinaties die flans ik niet zo makkelijk in elkaar“. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik heb het omgekeerde gevoel wanneer ik de beentjes bij hen onder tafel schuiven mag.

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Bart is zelfs iemand die veel meer métier heeft dan ikzelf. Hij zal zelden of nooit met kant- en klare ingrediënten werken, iets wat ik eerlijk gezegd wel een keertje durf te doen. Neen, zelfs z’n fonds, z’n sauzen, echt alles maakt hij op een heerlijke klassieke manier klaar. Bart werkt met de meest verse ingrediënten en draait er z’n hand niet voor om om uren in de keuken te staan. Geweldig hoor. Veel respect! Zalige keuken waar ik mijn bescheiden koksmuts voor afdoe.

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Enkele culinaire vragen aan Bart.

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

Vaak hebben we een etentje met vrienden, altijd gezellig, maar ik geniet soms nog meer van een etentje met ons twee. ik verras Luc geregeld met een lekker menu, zomaar op een doordeweekse dag. Ik ben de kok, maar Luc is de opruimer en afwasser.

Wat eten jullie allebei graag? Welke dingen eten jullie absoluut niet?

Wij lusten zowat alles, Luc heeft het niet zo voor truffel.

Wat was voor jullie de beste restaurantervaring ooit? Binnenland/Buitenland?

In het binnenland: vroeger “De Belle Epoque” op de Nondgenotenlaan in Leuven. In het buitenland: El Bulli in de buurt van Rosas in Spanje.

Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer