Ken je dit grote talent al van Bart Kaëll?

Deze week zijn we met Sven en Anke op Joe “On Tour” met vijf grote Vlaamse artiesten. Vandaag zijn we tussen zes en tien op pad met Bart Kaëll. Bart is niet alleen een superfijne artiest, maar ook een uitstekende hobbykok. Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen koken. Soort zoekt soort zeker? Maar er zitten wel enkel heel speciale gevalletjes tussen, en Bart Kaëll is er zo eentje. Oh, wat kijken we er altijd ontzettend naar uit wanneer we uitgenodigd worden bij Bart en Luc thuis.

Luc Appermont is natuurlijk de meest attente gastheer ooit, en Bart is wellicht de beste klassieke hobbykok uit onse ganse vriendenkring. Hij wordt altijd een beetje nerveus als hij bij ons komt eten, want dan zegt hij: “amai, al die moderne combinaties die flans ik niet zo makkelijk in elkaar“. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik heb het omgekeerde gevoel wanneer ik de beentjes bij hen onder tafel schuiven mag.

Bart is zelfs iemand die veel meer métier heeft dan ikzelf. Hij zal zelden of nooit met kant- en klare ingrediënten werken, iets wat ik eerlijk gezegd wel een keertje durf te doen. Neen, zelfs z’n fonds, z’n sauzen, echt alles maakt hij op een heerlijke klassieke manier klaar. Bart werkt met de meest verse ingrediënten en draait er z’n hand niet voor om om uren in de keuken te staan. Geweldig hoor. Veel respect! Zalige keuken waar ik mijn bescheiden koksmuts voor afdoe.

 

Enkele culinaire vragen aan Bart.

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

Vaak hebben we een etentje met vrienden, altijd gezellig, maar ik geniet soms nog meer van een etentje met ons twee. ik verras Luc geregeld met een lekker menu, zomaar op een doordeweekse dag. Ik ben de kok, maar Luc is de opruimer en afwasser.

Wat eten jullie allebei graag? Welke dingen eten jullie absoluut niet?

Wij lusten zowat alles, Luc heeft het niet zo voor truffel.

Wat was voor jullie de beste restaurantervaring ooit? Binnenland/Buitenland?

In het binnenland: vroeger “De Belle Epoque” op de Nondgenotenlaan in Leuven. In het buitenland: El Bulli in de buurt van Rosas in Spanje.