Deze week zijn we met Sven en Anke op Joe “On Tour” met vijf grote Vlaamse artiesten. Vandaag zijn we tussen zes en tien op pad met Bart Kaëll. Bart is niet alleen een superfijne artiest, maar ook een uitstekende hobbykok. Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen koken. Soort zoekt soort zeker? Maar er zitten wel enkel heel speciale gevalletjes tussen, en Bart Kaëll is er zo eentje. Oh, wat kijken we er altijd ontzettend naar uit wanneer we uitgenodigd worden bij Bart en Luc thuis.
Luc Appermont is natuurlijk de meest attente gastheer ooit, en Bart is wellicht de beste klassieke hobbykok uit onse ganse vriendenkring. Hij wordt altijd een beetje nerveus als hij bij ons komt eten, want dan zegt hij: “amai, al die moderne combinaties die flans ik niet zo makkelijk in elkaar“. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik heb het omgekeerde gevoel wanneer ik de beentjes bij hen onder tafel schuiven mag.
Bart is zelfs iemand die veel meer métier heeft dan ikzelf. Hij zal zelden of nooit met kant- en klare ingrediënten werken, iets wat ik eerlijk gezegd wel een keertje durf te doen. Neen, zelfs z’n fonds, z’n sauzen, echt alles maakt hij op een heerlijke klassieke manier klaar. Bart werkt met de meest verse ingrediënten en draait er z’n hand niet voor om om uren in de keuken te staan. Geweldig hoor. Veel respect! Zalige keuken waar ik mijn bescheiden koksmuts voor afdoe.
Enkele culinaire vragen aan Bart.
Vaak hebben we een etentje met vrienden, altijd gezellig, maar ik geniet soms nog meer van een etentje met ons twee. ik verras Luc geregeld met een lekker menu, zomaar op een doordeweekse dag. Ik ben de kok, maar Luc is de opruimer en afwasser.
Wij lusten zowat alles, Luc heeft het niet zo voor truffel.
In het binnenland: vroeger “De Belle Epoque” op de Nondgenotenlaan in Leuven. In het buitenland: El Bulli in de buurt van Rosas in Spanje.
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer