Deze week zijn we met Sven en Anke op Joe “On Tour” met vijf grote Vlaamse artiesten. Vandaag zijn we tussen zes en tien op pad met Bart Kaëll. Bart is niet alleen een superfijne artiest, maar ook een uitstekende hobbykok. Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen koken. Soort zoekt soort zeker? Maar er zitten wel enkel heel speciale gevalletjes tussen, en Bart Kaëll is er zo eentje. Oh, wat kijken we er altijd ontzettend naar uit wanneer we uitgenodigd worden bij Bart en Luc thuis.
Luc Appermont is natuurlijk de meest attente gastheer ooit, en Bart is wellicht de beste klassieke hobbykok uit onse ganse vriendenkring. Hij wordt altijd een beetje nerveus als hij bij ons komt eten, want dan zegt hij: “amai, al die moderne combinaties die flans ik niet zo makkelijk in elkaar“. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik heb het omgekeerde gevoel wanneer ik de beentjes bij hen onder tafel schuiven mag.
Bart is zelfs iemand die veel meer métier heeft dan ikzelf. Hij zal zelden of nooit met kant- en klare ingrediënten werken, iets wat ik eerlijk gezegd wel een keertje durf te doen. Neen, zelfs z’n fonds, z’n sauzen, echt alles maakt hij op een heerlijke klassieke manier klaar. Bart werkt met de meest verse ingrediënten en draait er z’n hand niet voor om om uren in de keuken te staan. Geweldig hoor. Veel respect! Zalige keuken waar ik mijn bescheiden koksmuts voor afdoe.
Enkele culinaire vragen aan Bart.
Vaak hebben we een etentje met vrienden, altijd gezellig, maar ik geniet soms nog meer van een etentje met ons twee. ik verras Luc geregeld met een lekker menu, zomaar op een doordeweekse dag. Ik ben de kok, maar Luc is de opruimer en afwasser.
Wij lusten zowat alles, Luc heeft het niet zo voor truffel.
In het binnenland: vroeger “De Belle Epoque” op de Nondgenotenlaan in Leuven. In het buitenland: El Bulli in de buurt van Rosas in Spanje.
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer