Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?
Nieuws

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

  1. De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”.
  2. Popcorn is eigenlijk familie van de “grassen“.
  3. Popcorn bestaat al duizenden jaren. Archeologen vonden in Mexico bewijzen van popcorn van bijna 5000 jaar geleden.
  4. Christopher Columbus introduceerde popcorn in Europa in de vijftiende eeuw.
  5. Popcorn werd, na een lange discussie of het de bezoekers niet zou wegjagen, pas in 1912 toegelaten in bioskopen.
  6. Vandaag verdienen bioskopen in de Verenigde Staten meer aan popcorn dan aan filmtickets. Er zit zo’n 90 procent winst op popcorn, en het maakt mensen ook dorstig, waardoor ze meer gaan drinken.
  7. Oude Amerikaanse stammen voegden al allerlei kruiden toe aan hun popcorn, en zelfs chili.
  8. Waarom “popt” de maïs? Omdat er een heel klein pareltje vocht inzit, en wanneer de mais opgewarmd wordt tot 175 graden warmt dat vocht op en zet uit, en omdat het vocht niet kan ontsnappen uit de maiskorrel “ontploft” die en wordt popcorn.
  9. Popcorn is helemaal niet ongezond want bevat veel vezels en antioxidanten. Maar dan moet je de popcorn uiteraard niet helemaal onder de suiker steken.
  10. De mais “popt” in twee vormen: als een champignon of als een sneeuwvlok. De sneeuwvlokvariant is groter en wordt daarom vaker in bioskopen verkocht.
  11. Wist je dat popcorn de officiële snack is van de staat Illinois! En een heleboel steden in Amerika noemen zichzelf “de popcornhoofdplaats van de wereld” omdat de popcornindustrie er zo belangrijk is.
  12. De popcornmachine werd in 1890 uitgevonden door Charles Cretor.
  13. De Amerikanen eten zo ontzettend veel popcorn dat je er per jaar 18 keer de Empire State Building mee zou kunnen vullen.
  14. Popcorn is het eerste “gerecht” dat ooit bereid werd met microgolven. Het tweede was trouwens een ei, dat in het gezicht van de onderzoekers onplofte.
  15. Ik gebruik graag popcorn in hartige gerechtjes. Je kunt popcorn bijvoorbeeld met curry of met paprikapoeder een lekker smaakje geven en zo een crunchy effectje geven aan je hartige gerecht.
Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer