Weg met die mondvod, en snel!
Nieuws

Weg met die mondvod, en snel!

Zaterdag schreef ik op deze blog een artikel over de mondkapjes in Nederland. Ik was er vrijdag op restaurant gegaan, en wat bleek, de mondkapjes waren er niet langer verplicht. Ik schrok daar toch een beetje van. Maar blijkbaar is het daar in Nederland al meer dan een maand zo, en ik vroeg me in mijn artikel af of het wel verstandig was om zo snel de mondkapjes alweer weg te gooien, want die hebben ons het voorbije jaar toch goed beschermd.

Het is ongelofelijk hoeveel reacties ik heb gekregen op dat artikel. Er waren verschillende volgers van Would Be Chef die de voorbije weken in Nederland hetzelfde meegemaakt hadden, en dat ook een beetje vreemd vonden. Maar er kwamen ook heel veel reacties van mensen die vonden dat ook bij ons de mondkapjes dringend in de vuilnisbak mogen gegooid worden.

“Je begint een beetje aan smetvrees te lijden,” liet een dokter mij weten. En “weg met die vuile mondvod en liefst zo snel mogelijk,” kreeg ik ook heel vaak binnen. En het opvallende was: ook veel mensen uit de horeca lieten mij weten dat ze het kotsbeu zijn om met zo’n mondmasker op te moeten lopen. Bekende en minder bekende chefs schreven me dat ook zij de mondmaskers liever vandaag zouden uitdoen dan morgen, ze hinderen hun in hun job die rond gastvrijheid draait?

Er waren ook verschillende mensen die me zeiden dat ze niks meer van de regels snappen. Je mag de mondkapjes wel uitdoen als je op een privéfeest bent, thuis bij vrienden, en zelfs op een trouwfeest, terwijl je wel een mondkapje op moet om naar het toilet te gaan in een restaurant. Super onlogisch vinden ze dat. En ik snap die reactie ook wel. En toen wij gisteren een poll deden in onze ochtendshow bleek dat meer dan 60% van onze luisteraars voor de afschaffing van de mondmaskerplicht zijn.

Vermoedelijk zal het overlegcomité in september een beslissing nemen over de mondkapjes. Maar de experts blijven in elk geval vragen om de mondmaskers te blijven dragen tot in de winter en misschien zelfs tot in de lente. We zullen wel zien. Ik ga me in elk geval gewoon aan de regels houden, al ben ik benieuwd hoe rap we de mondmaskers af zullen mogen laten. Maar dat veel mensen er heel hard naar uitkijken dat is duidelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer