Zaterdag schreef ik op deze blog een artikel over de mondkapjes in Nederland. Ik was er vrijdag op restaurant gegaan, en wat bleek, de mondkapjes waren er niet langer verplicht. Ik schrok daar toch een beetje van. Maar blijkbaar is het daar in Nederland al meer dan een maand zo, en ik vroeg me in mijn artikel af of het wel verstandig was om zo snel de mondkapjes alweer weg te gooien, want die hebben ons het voorbije jaar toch goed beschermd.
Het is ongelofelijk hoeveel reacties ik heb gekregen op dat artikel. Er waren verschillende volgers van Would Be Chef die de voorbije weken in Nederland hetzelfde meegemaakt hadden, en dat ook een beetje vreemd vonden. Maar er kwamen ook heel veel reacties van mensen die vonden dat ook bij ons de mondkapjes dringend in de vuilnisbak mogen gegooid worden.
“Je begint een beetje aan smetvrees te lijden,” liet een dokter mij weten. En “weg met die vuile mondvod en liefst zo snel mogelijk,” kreeg ik ook heel vaak binnen. En het opvallende was: ook veel mensen uit de horeca lieten mij weten dat ze het kotsbeu zijn om met zo’n mondmasker op te moeten lopen. Bekende en minder bekende chefs schreven me dat ook zij de mondmaskers liever vandaag zouden uitdoen dan morgen, ze hinderen hun in hun job die rond gastvrijheid draait?
Er waren ook verschillende mensen die me zeiden dat ze niks meer van de regels snappen. Je mag de mondkapjes wel uitdoen als je op een privéfeest bent, thuis bij vrienden, en zelfs op een trouwfeest, terwijl je wel een mondkapje op moet om naar het toilet te gaan in een restaurant. Super onlogisch vinden ze dat. En ik snap die reactie ook wel. En toen wij gisteren een poll deden in onze ochtendshow bleek dat meer dan 60% van onze luisteraars voor de afschaffing van de mondmaskerplicht zijn.
Vermoedelijk zal het overlegcomité in september een beslissing nemen over de mondkapjes. Maar de experts blijven in elk geval vragen om de mondmaskers te blijven dragen tot in de winter en misschien zelfs tot in de lente. We zullen wel zien. Ik ga me in elk geval gewoon aan de regels houden, al ben ik benieuwd hoe rap we de mondmaskers af zullen mogen laten. Maar dat veel mensen er heel hard naar uitkijken dat is duidelijk.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer