Weg met die mondvod, en snel!
Nieuws

Weg met die mondvod, en snel!

Zaterdag schreef ik op deze blog een artikel over de mondkapjes in Nederland. Ik was er vrijdag op restaurant gegaan, en wat bleek, de mondkapjes waren er niet langer verplicht. Ik schrok daar toch een beetje van. Maar blijkbaar is het daar in Nederland al meer dan een maand zo, en ik vroeg me in mijn artikel af of het wel verstandig was om zo snel de mondkapjes alweer weg te gooien, want die hebben ons het voorbije jaar toch goed beschermd.

Het is ongelofelijk hoeveel reacties ik heb gekregen op dat artikel. Er waren verschillende volgers van Would Be Chef die de voorbije weken in Nederland hetzelfde meegemaakt hadden, en dat ook een beetje vreemd vonden. Maar er kwamen ook heel veel reacties van mensen die vonden dat ook bij ons de mondkapjes dringend in de vuilnisbak mogen gegooid worden.

“Je begint een beetje aan smetvrees te lijden,” liet een dokter mij weten. En “weg met die vuile mondvod en liefst zo snel mogelijk,” kreeg ik ook heel vaak binnen. En het opvallende was: ook veel mensen uit de horeca lieten mij weten dat ze het kotsbeu zijn om met zo’n mondmasker op te moeten lopen. Bekende en minder bekende chefs schreven me dat ook zij de mondmaskers liever vandaag zouden uitdoen dan morgen, ze hinderen hun in hun job die rond gastvrijheid draait?

Er waren ook verschillende mensen die me zeiden dat ze niks meer van de regels snappen. Je mag de mondkapjes wel uitdoen als je op een privéfeest bent, thuis bij vrienden, en zelfs op een trouwfeest, terwijl je wel een mondkapje op moet om naar het toilet te gaan in een restaurant. Super onlogisch vinden ze dat. En ik snap die reactie ook wel. En toen wij gisteren een poll deden in onze ochtendshow bleek dat meer dan 60% van onze luisteraars voor de afschaffing van de mondmaskerplicht zijn.

Vermoedelijk zal het overlegcomité in september een beslissing nemen over de mondkapjes. Maar de experts blijven in elk geval vragen om de mondmaskers te blijven dragen tot in de winter en misschien zelfs tot in de lente. We zullen wel zien. Ik ga me in elk geval gewoon aan de regels houden, al ben ik benieuwd hoe rap we de mondmaskers af zullen mogen laten. Maar dat veel mensen er heel hard naar uitkijken dat is duidelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer