Weggooien of houden?
Nieuws

Weggooien of houden?

Nog 1 week en dan verhuizen we. De 14de juli wordt de dag waarop niet alleen wijzelf maar ook onze hele inboedel van Rijmenam naar Lochristi verhuizen. Na een weekje deugddoende vakantie begint voor mij vandaag dan ook de “inpakweek”. Ook al kijk ik enorm uit naar de verhuis zelf, dat inpakken is nu niet mijn favoriete bezigheid. Niet omwille van het werk zelf, dat lukt nog wel. Maar vooral omwille van de keuzestress. Bij elk spulletje dat de komende dagen door m’n handen zal gaan komt sowieso de vraag: houden of weggooien? We hebben veertien jaar in Rijmenam gewoond, en een mens verzamelt nogal wat in z’n leven merk ik.

Vandaag wil ik graag de keukenspullen inpakken. Om maar meteen met het moeilijkste te beginnen zeg maar. Als fervente hobbykok heb ik nogal wat potten en pannen, borden en glazen, en vooral “nuttige keukeninstrumenten” verzameld in de loop der jaren. Sommige van die spullen gebruik ik vaak. Andere nooit meer. Misschien zelfs omdat ik niet meer weet dat ik ze heb. Maar als je ze al tien jaar niet gebruikt, heb je die dan wel echt nodig? Dan kun je duidelijk ook koken zonder dat speciale mesje of dat handige toestelletje om sushi te maken.

Keuzestress: meenemen of weggooien dus? Ik ben geen verspiller, gooi niet graag spullen weg. Maar ik wil ook niet de hopeloze verzamelaar zijn die in TV-programma’s wordt opgevoerd als de zonderling die geen afscheid kan nemen van dingen waar hij nooit iets mee doet. Maar wat doe ik met de spulletjes die ik zelf niet meer gebruik maar waar een ander zeker nog gelukkig zou mee zijn? Een student die op kot gaat? Een kansarm gezin? Daar denk ik nu aan? Of is dat onnozel en doe ik alles beter naar het containerpark? En neen, ik ga niet op een rommelmarkt zitten met m’n afdankertjes, ik hoor het daar toch al iemand denken… ik doe het niet.

Wish me luck. In mijn inpak-planning staat vandaag dus de “keuken”. De kartonnen dozen staan klaar. Nu nog m’n moed bijeen rapen en er keihard invliegen. Als iemand tips heeft… laat ze hieronder maar achter. Ik wil vandaag geen stommiteiten begaan waar ik later stress van krijg.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer