Weggooien of houden?
Nieuws

Weggooien of houden?

Nog 1 week en dan verhuizen we. De 14de juli wordt de dag waarop niet alleen wijzelf maar ook onze hele inboedel van Rijmenam naar Lochristi verhuizen. Na een weekje deugddoende vakantie begint voor mij vandaag dan ook de “inpakweek”. Ook al kijk ik enorm uit naar de verhuis zelf, dat inpakken is nu niet mijn favoriete bezigheid. Niet omwille van het werk zelf, dat lukt nog wel. Maar vooral omwille van de keuzestress. Bij elk spulletje dat de komende dagen door m’n handen zal gaan komt sowieso de vraag: houden of weggooien? We hebben veertien jaar in Rijmenam gewoond, en een mens verzamelt nogal wat in z’n leven merk ik.

Vandaag wil ik graag de keukenspullen inpakken. Om maar meteen met het moeilijkste te beginnen zeg maar. Als fervente hobbykok heb ik nogal wat potten en pannen, borden en glazen, en vooral “nuttige keukeninstrumenten” verzameld in de loop der jaren. Sommige van die spullen gebruik ik vaak. Andere nooit meer. Misschien zelfs omdat ik niet meer weet dat ik ze heb. Maar als je ze al tien jaar niet gebruikt, heb je die dan wel echt nodig? Dan kun je duidelijk ook koken zonder dat speciale mesje of dat handige toestelletje om sushi te maken.

Keuzestress: meenemen of weggooien dus? Ik ben geen verspiller, gooi niet graag spullen weg. Maar ik wil ook niet de hopeloze verzamelaar zijn die in TV-programma’s wordt opgevoerd als de zonderling die geen afscheid kan nemen van dingen waar hij nooit iets mee doet. Maar wat doe ik met de spulletjes die ik zelf niet meer gebruik maar waar een ander zeker nog gelukkig zou mee zijn? Een student die op kot gaat? Een kansarm gezin? Daar denk ik nu aan? Of is dat onnozel en doe ik alles beter naar het containerpark? En neen, ik ga niet op een rommelmarkt zitten met m’n afdankertjes, ik hoor het daar toch al iemand denken… ik doe het niet.

Wish me luck. In mijn inpak-planning staat vandaag dus de “keuken”. De kartonnen dozen staan klaar. Nu nog m’n moed bijeen rapen en er keihard invliegen. Als iemand tips heeft… laat ze hieronder maar achter. Ik wil vandaag geen stommiteiten begaan waar ik later stress van krijg.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer