Nog 1 week en dan verhuizen we. De 14de juli wordt de dag waarop niet alleen wijzelf maar ook onze hele inboedel van Rijmenam naar Lochristi verhuizen. Na een weekje deugddoende vakantie begint voor mij vandaag dan ook de “inpakweek”. Ook al kijk ik enorm uit naar de verhuis zelf, dat inpakken is nu niet mijn favoriete bezigheid. Niet omwille van het werk zelf, dat lukt nog wel. Maar vooral omwille van de keuzestress. Bij elk spulletje dat de komende dagen door m’n handen zal gaan komt sowieso de vraag: houden of weggooien? We hebben veertien jaar in Rijmenam gewoond, en een mens verzamelt nogal wat in z’n leven merk ik.
Vandaag wil ik graag de keukenspullen inpakken. Om maar meteen met het moeilijkste te beginnen zeg maar. Als fervente hobbykok heb ik nogal wat potten en pannen, borden en glazen, en vooral “nuttige keukeninstrumenten” verzameld in de loop der jaren. Sommige van die spullen gebruik ik vaak. Andere nooit meer. Misschien zelfs omdat ik niet meer weet dat ik ze heb. Maar als je ze al tien jaar niet gebruikt, heb je die dan wel echt nodig? Dan kun je duidelijk ook koken zonder dat speciale mesje of dat handige toestelletje om sushi te maken.
Keuzestress: meenemen of weggooien dus? Ik ben geen verspiller, gooi niet graag spullen weg. Maar ik wil ook niet de hopeloze verzamelaar zijn die in TV-programma’s wordt opgevoerd als de zonderling die geen afscheid kan nemen van dingen waar hij nooit iets mee doet. Maar wat doe ik met de spulletjes die ik zelf niet meer gebruik maar waar een ander zeker nog gelukkig zou mee zijn? Een student die op kot gaat? Een kansarm gezin? Daar denk ik nu aan? Of is dat onnozel en doe ik alles beter naar het containerpark? En neen, ik ga niet op een rommelmarkt zitten met m’n afdankertjes, ik hoor het daar toch al iemand denken… ik doe het niet.
Wish me luck. In mijn inpak-planning staat vandaag dus de “keuken”. De kartonnen dozen staan klaar. Nu nog m’n moed bijeen rapen en er keihard invliegen. Als iemand tips heeft… laat ze hieronder maar achter. Ik wil vandaag geen stommiteiten begaan waar ik later stress van krijg.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer