Welke wijn schenk ik bij asperges?
Nieuws

Welke wijn schenk ik bij asperges?

Ik ben echt gek op asperges.  Het is gewoon de allerlekkerste groente die er bestaat, en we moeten er van profiteren, want enkel in de lente zijn de heerlijke witte asperges van bij ons verkrijgbaar. Van begin april tot eind juni, dus niet zo ontzettend lang meer. Over een maand is het over en out.

Maar welke wijnen passen bij het witte goud? Daar bestaat veel discussie over. Vooral houtgelagerde wijnen zijn volgens kenners uit den boze. Die zouden de subtiele smaak van de asperges helemaal teniet doen. Toch durf ik bij complexere gerechten met asperges, met zwaardere sauzen bijvoorbeeld, zeker een chardonnay overwegen. Maar uiteraard zijn mijn gewone Sauvignon Blanc, mijn chique Pouilly Fumé, mijn Grüner Veltliner en zelfs mijn Rueda nog meer geschikt om te schenken bij asperges.

Ik zet al mijn heerlijk betaalbare en lekkere wijnsuggesties even op een rij voor jullie!

BESTEL HIER MIJN SAUVIGNON BLANC UIT DE LOIRE

Een frisdroge en hele zuivere witte Loirewijn uit het oogstjaar 2021. Deze Sauvignon Blanc is fruitig van smaak door de groene appel, pompelmoes en citrussorbet. Heeft een mooi droog slot met een vleugje krijt à la Pouilly-Fumé. Een licht witgouden kleur met een frisse groene reflex. 100% Sauvignon Blanc. 12% alc. Lekker bij oesters, witte vissoorten en prachtig bij asperges.

BESTEL HIERMIJN POUILLY FUMÉ

Helder citroengeel. Een knapperig frisse Pouilly-Fumé met veel power en een bouquet van Jonagold, grapefruit en ananas. Sappig, rijk en verfrissend met een lange finale. Pure klasse! 14% alc. Heerlijk bij asperges, witte vis en coquilles.

BESTEL HIER MIJN GRÜNER VELTLINER

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO

Deze Spaanse trots die door een vriend van mij werd omschreven als “appeltjes in de zon” heeft een aangenaam fris, zacht en aromatisch karakter. Het is een prachtige aperitiefwijn, die ook de perfecte begeleider is van lekkere tapas, mooie salades of verse gamba’s of kreeft, al dan niet op de barbecue. En het bijzondere is: ik kan deze mooie witte wijn uit het heerlijke Spanje aanbieden voor een hele scherpe prijs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer