Ik ben echt gek op asperges. Het is gewoon de allerlekkerste groente die er bestaat, en we moeten er van profiteren, want enkel in de lente zijn de heerlijke witte asperges van bij ons verkrijgbaar. Van begin april tot eind juni, dus niet zo ontzettend lang meer. Over een maand is het over en out.
Maar welke wijnen passen bij het witte goud? Daar bestaat veel discussie over. Vooral houtgelagerde wijnen zijn volgens kenners uit den boze. Die zouden de subtiele smaak van de asperges helemaal teniet doen. Toch durf ik bij complexere gerechten met asperges, met zwaardere sauzen bijvoorbeeld, zeker een chardonnay overwegen. Maar uiteraard zijn mijn gewone Sauvignon Blanc, mijn chique Pouilly Fumé, mijn Grüner Veltliner en zelfs mijn Rueda nog meer geschikt om te schenken bij asperges.
Ik zet al mijn heerlijk betaalbare en lekkere wijnsuggesties even op een rij voor jullie!
Een frisdroge en hele zuivere witte Loirewijn uit het oogstjaar 2021. Deze Sauvignon Blanc is fruitig van smaak door de groene appel, pompelmoes en citrussorbet. Heeft een mooi droog slot met een vleugje krijt à la Pouilly-Fumé. Een licht witgouden kleur met een frisse groene reflex. 100% Sauvignon Blanc. 12% alc. Lekker bij oesters, witte vissoorten en prachtig bij asperges.
Helder citroengeel. Een knapperig frisse Pouilly-Fumé met veel power en een bouquet van Jonagold, grapefruit en ananas. Sappig, rijk en verfrissend met een lange finale. Pure klasse! 14% alc. Heerlijk bij asperges, witte vis en coquilles.
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Deze Spaanse trots die door een vriend van mij werd omschreven als “appeltjes in de zon” heeft een aangenaam fris, zacht en aromatisch karakter. Het is een prachtige aperitiefwijn, die ook de perfecte begeleider is van lekkere tapas, mooie salades of verse gamba’s of kreeft, al dan niet op de barbecue. En het bijzondere is: ik kan deze mooie witte wijn uit het heerlijke Spanje aanbieden voor een hele scherpe prijs.
Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer
Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer