Welke wijn schenk ik bij asperges?
Nieuws

Welke wijn schenk ik bij asperges?

Ik ben echt gek op asperges.  Het is gewoon de allerlekkerste groente die er bestaat, en we moeten er van profiteren, want enkel in de lente zijn de heerlijke witte asperges van bij ons verkrijgbaar. Van begin april tot eind juni, dus niet zo ontzettend lang meer. Over een maand is het over en out.

Maar welke wijnen passen bij het witte goud? Daar bestaat veel discussie over. Vooral houtgelagerde wijnen zijn volgens kenners uit den boze. Die zouden de subtiele smaak van de asperges helemaal teniet doen. Toch durf ik bij complexere gerechten met asperges, met zwaardere sauzen bijvoorbeeld, zeker een chardonnay overwegen. Maar uiteraard zijn mijn gewone Sauvignon Blanc, mijn chique Pouilly Fumé, mijn Grüner Veltliner en zelfs mijn Rueda nog meer geschikt om te schenken bij asperges.

Ik zet al mijn heerlijk betaalbare en lekkere wijnsuggesties even op een rij voor jullie!

BESTEL HIER MIJN SAUVIGNON BLANC UIT DE LOIRE

Een frisdroge en hele zuivere witte Loirewijn uit het oogstjaar 2021. Deze Sauvignon Blanc is fruitig van smaak door de groene appel, pompelmoes en citrussorbet. Heeft een mooi droog slot met een vleugje krijt à la Pouilly-Fumé. Een licht witgouden kleur met een frisse groene reflex. 100% Sauvignon Blanc. 12% alc. Lekker bij oesters, witte vissoorten en prachtig bij asperges.

BESTEL HIERMIJN POUILLY FUMÉ

Helder citroengeel. Een knapperig frisse Pouilly-Fumé met veel power en een bouquet van Jonagold, grapefruit en ananas. Sappig, rijk en verfrissend met een lange finale. Pure klasse! 14% alc. Heerlijk bij asperges, witte vis en coquilles.

BESTEL HIER MIJN GRÜNER VELTLINER

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO

Deze Spaanse trots die door een vriend van mij werd omschreven als “appeltjes in de zon” heeft een aangenaam fris, zacht en aromatisch karakter. Het is een prachtige aperitiefwijn, die ook de perfecte begeleider is van lekkere tapas, mooie salades of verse gamba’s of kreeft, al dan niet op de barbecue. En het bijzondere is: ik kan deze mooie witte wijn uit het heerlijke Spanje aanbieden voor een hele scherpe prijs.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer