Welkom in Barcelona!
Nieuws

Welkom in Barcelona!

Ik ben zot van Barcelona. Dat is geen geheim. Ik kom er nu echt al tientallen jaren. En sinds 2013 hebben we er ook zelf een flatje gekocht. Op het moment dat de economie het in Spanje knap lastig had, en de prijzen zwaar onder druk stonden, is het ons eindelijk gelukt om onze droom waar te maken.

We wonen in de wijk Eixample, vlakbij de Avenida Diagonal, in de Carrer de Casanova.  Het is echt en heerlijke buurt, vlakbij het centrum, en toch net ver genoeg van de toeristische gebieden met hun vele valkuilen, tourist traps, en (jammer genoeg) soms ook de vervelende pickpockets. Het is er rustig en toch wonen we midden in de stad.

Ik hou heel erg van het echte Barcelona, de mooie straten, de heerlijke restaurants, de prachtige overdekte markten. Ik hou van het culinaire aspect van de stad, maar ook van het culturele. En ik wandel er elke dag minstens 20 kilometer door de straatjes en langs het strand. De beste overdekte markt (en er zijn er meer dan twintig in de stad) ligt op 300m van waar wij wonen: de Mercat del Ninot.

Ik ben dolgelukkig in Barcelona. En ooit kom ik er definitief wonen. Misschien volgend jaar, misschien over vijf jaar, misschien wanneer ik met pensioen ben. En in afwachting breng ik zoveel mogelijk tijd door in die zalige stad. En ik ben niet de enige. Tientallen keren per week vragen mensen mij op de sociale media: waar kunnen we goed eten in Barcelona? Wat zijn de gastronomische toppers? Maar ook: waar je kun je erg betaalbaar, maar toch lekker tapa’s proeven? Waar kunnen we goed logeren? Wat is je favoriete wandelpad?

Daarom heb ik op Would Be Chef deze permanente “Barcelona Special” gemaakt. Alle mogelijke tips die ik tot nu toe op deze blog geschreven heb, staan hier verzameld. Doe er je profijt mee. Probeer mijn favoriete adresjes uit. En doe er gerust eens mijn groeten. Op de meeste plekken kennen ze mij. En wellicht zul je er met open armen ontvangen worden.

De Catalanen zijn fijne mensen. Soms lijken ze wat afstandelijk, maar wanneer ze een beetje interesse en hartelijkheid voelen, krijg je die in de authentieke plekken dubbel en dik terug! Veel plezier in de mooiste stad van de wereld. En wie weet komen we elkaar er wel eens tegen…

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer