Welkom in Barcelona!

Ik ben zot van Barcelona. Dat is geen geheim. Ik kom er nu echt al tientallen jaren. En sinds 2013 hebben we er ook zelf een flatje gekocht. Op het moment dat de economie het in Spanje knap lastig had, en de prijzen zwaar onder druk stonden, is het ons eindelijk gelukt om onze droom waar te maken.

We wonen in de wijk Eixample, vlakbij de Avenida Diagonal, in de Carrer de Casanova.  Het is echt en heerlijke buurt, vlakbij het centrum, en toch net ver genoeg van de toeristische gebieden met hun vele valkuilen, tourist traps, en (jammer genoeg) soms ook de vervelende pickpockets. Het is er rustig en toch wonen we midden in de stad.

Ik hou heel erg van het echte Barcelona, de mooie straten, de heerlijke restaurants, de prachtige overdekte markten. Ik hou van het culinaire aspect van de stad, maar ook van het culturele. En ik wandel er elke dag minstens 20 kilometer door de straatjes en langs het strand. De beste overdekte markt (en er zijn er meer dan twintig in de stad) ligt op 300m van waar wij wonen: de Mercat del Ninot.

Ik ben dolgelukkig in Barcelona. En ooit kom ik er definitief wonen. Misschien volgend jaar, misschien over vijf jaar, misschien wanneer ik met pensioen ben. En in afwachting breng ik zoveel mogelijk tijd door in die zalige stad. En ik ben niet de enige. Tientallen keren per week vragen mensen mij op de sociale media: waar kunnen we goed eten in Barcelona? Wat zijn de gastronomische toppers? Maar ook: waar je kun je erg betaalbaar, maar toch lekker tapa’s proeven? Waar kunnen we goed logeren? Wat is je favoriete wandelpad?

Daarom heb ik op Would Be Chef deze permanente “Barcelona Special” gemaakt. Alle mogelijke tips die ik tot nu toe op deze blog geschreven heb, staan hier verzameld. Doe er je profijt mee. Probeer mijn favoriete adresjes uit. En doe er gerust eens mijn groeten. Op de meeste plekken kennen ze mij. En wellicht zul je er met open armen ontvangen worden.

De Catalanen zijn fijne mensen. Soms lijken ze wat afstandelijk, maar wanneer ze een beetje interesse en hartelijkheid voelen, krijg je die in de authentieke plekken dubbel en dik terug! Veel plezier in de mooiste stad van de wereld. En wie weet komen we elkaar er wel eens tegen…