Welkom in Barcelona!
Nieuws

Welkom in Barcelona!

Ik ben zot van Barcelona. Dat is geen geheim. Ik kom er nu echt al tientallen jaren. En sinds 2013 hebben we er ook zelf een flatje gekocht. Op het moment dat de economie het in Spanje knap lastig had, en de prijzen zwaar onder druk stonden, is het ons eindelijk gelukt om onze droom waar te maken.

We wonen in de wijk Eixample, vlakbij de Avenida Diagonal, in de Carrer de Casanova.  Het is echt en heerlijke buurt, vlakbij het centrum, en toch net ver genoeg van de toeristische gebieden met hun vele valkuilen, tourist traps, en (jammer genoeg) soms ook de vervelende pickpockets. Het is er rustig en toch wonen we midden in de stad.

Ik hou heel erg van het echte Barcelona, de mooie straten, de heerlijke restaurants, de prachtige overdekte markten. Ik hou van het culinaire aspect van de stad, maar ook van het culturele. En ik wandel er elke dag minstens 20 kilometer door de straatjes en langs het strand. De beste overdekte markt (en er zijn er meer dan twintig in de stad) ligt op 300m van waar wij wonen: de Mercat del Ninot.

Ik ben dolgelukkig in Barcelona. En ooit kom ik er definitief wonen. Misschien volgend jaar, misschien over vijf jaar, misschien wanneer ik met pensioen ben. En in afwachting breng ik zoveel mogelijk tijd door in die zalige stad. En ik ben niet de enige. Tientallen keren per week vragen mensen mij op de sociale media: waar kunnen we goed eten in Barcelona? Wat zijn de gastronomische toppers? Maar ook: waar je kun je erg betaalbaar, maar toch lekker tapa’s proeven? Waar kunnen we goed logeren? Wat is je favoriete wandelpad?

Daarom heb ik op Would Be Chef deze permanente “Barcelona Special” gemaakt. Alle mogelijke tips die ik tot nu toe op deze blog geschreven heb, staan hier verzameld. Doe er je profijt mee. Probeer mijn favoriete adresjes uit. En doe er gerust eens mijn groeten. Op de meeste plekken kennen ze mij. En wellicht zul je er met open armen ontvangen worden.

De Catalanen zijn fijne mensen. Soms lijken ze wat afstandelijk, maar wanneer ze een beetje interesse en hartelijkheid voelen, krijg je die in de authentieke plekken dubbel en dik terug! Veel plezier in de mooiste stad van de wereld. En wie weet komen we elkaar er wel eens tegen…

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer