Wereld Schnitzel Dag: Zo Bak Je Een Schnitzel!
Nieuws

Wereld Schnitzel Dag: Zo Bak Je Een Schnitzel!

Het is vandaag “Wereld Schnitzel Dag“. De feestdag van het gepaneerde lapje vees. Veelal is dat een kalfslapje, maar soms worden schnitzels ook gemaakt met varkensvlees of kip. Al dan niet met een vulling, zoals de cordon blue. Meestal wordt de schnitzel geassocieerd met de Wiener Schnitzel omdat die vooral in de Oostenrijkse en de Duitse keuken heel gekend is.

Volgens kenners is er maar één goede manier om een schnitzel te bereiden, en dat is door de (liefst geklaarde) boter op een middelhoog vuur te verhitten. Je moet zeker genoeg vetstof gebruiken. Wanneer de vetstof begint te bruisen leg je de schnitzels voorzichtig in de pan, die overigens groot genoeg moet zijn… er moet voldoende ruimte tussen de verschillende schnitzels zitten. En de grote truc om zeker te zijn dat de korst niet aan de pan blijft plakken of te hard aanbakt is dat je tijdens het bakken voortdurend met de pan moet schudden. 1 tot 2 minuutjes bakken per kant, is voldoende. De korst moet zoals bij een soufflé aan de binnenkant loskomen van het vlees.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer