Belgen zijn creatievelingen. Ze houden van gezelligheid. In quarantainetijden is dat niet zo makkelijk. Ja, dat kan met het gezin natuurlijk, en dat is best gezellug. Maar vrienden en familie uitnodigen voor etentjes of een aperitiefje is nu jammer genoeg geen optie meer. Maar wij blijven niet bij de pakken zitten en vinden slimme alternatieven.
Eén van m’n favorietjes: Whatsappero’s. Kan wel eens één van de woorden van 2020 worden. Wat is het concept. Je maakt een groepje aan waarmee je wil aperitieven. Virtueel dus. En binnen Whatsapp kun je videoconferentie doen met vier vrienden, of vier gezinnen. Heerlijk om zo toch even bij elkaar te zijn, bij te kletsen, mopjes te maken, en te klinken op het leven.
Wij gaan het dit weekend ook eens doen met de familie. Met mijn broer en zijn vrouw en dochtertjes, en met mijn ouders. Iedereen kraakt een flesje, en samen zeggen we: gezondheid! Iets belanrgijkers dan dat bestaat er immers niet, dat wordt nu wel echt duidelijk. Gezondheid. En intussen blijven we veilig in ons kot! Ook handig om een flesje te kraken en geen BOB te moeten kiezen.
Kijk trouwens eens naar de Instagram-pagina van mijn broer Arn, en check eens het zalige filmpje van mijn petekindje Estée. Ze vraagt iedereen om in zijn kot te blijven. En ze meent het!!!!
http://www.instagram.com/arnornelis
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer