Over exact een week is het zover, dan begint de zomervakantie. Dan mag ik na meer dan vier maanden zonder vakantie eens een paar weken uitslapen en genieten van het mooie leven. En omdat buitenlanders vanaf morgen ook weer Spanje binnen mogen, ga ik ook even terug naar mijn geliefde Barcelona. Wat kijk ik daar naar uit: even uitrusten in ons flatje, genieten van de zon, eens een leuk terrasje doen, en enkele goede vrienden terugzien.
Ik ga niet vliegen, dat nog niet. Deels omdat ik nog even wil afwachten hoe dat allemaal gaat verlopen. Maar vooral omdat ik in Spanje een paar spullen wil gaan ophalen voor ons nieuwe huis in Lochristi. Wat terrasstoelen en een tafeltje bijvoorbeeld, en dat stop je niet zo makkelijk in de koffer waarmee je vliegt.
Ik ga dus rijden naar Barcelona. Volgende zaterdag, de 27ste ga ik vertrekken. Ik ga weliswaar niet in één keer rijden. Na al die maanden vroeg opstaan zit er toch altijd wat vermoeidheid in je lijf, en ik wil geen risico’s nemen, of stress. Ik ga er zelfs een klein beetje een tripje van maken. Ik wil in drie etappes rijden. Zaterdag wil ik zo’n vijf à zeshonderd kilometer rijden, naar het midden van Frankrijk. Van daaruit wil ik naar Condom rijden in Gascogne, tussen Bordeaux en Toulouse, omdat daar goede vrienden van me wonen die ik al een tijdje niet gezien heb. En maandagmorgen zal ik dan van bij hen naar Barcelona rijden, nog eens een goede 500 kilometer. Lijkt me een mooi plan.
Alleen voor die eerste overnachting heb ik even wat hulp nodig. Voor zaterdagavond 27 juni. Ik wil ergens overnachten in de wijde omgeving van Versailles, Tours, Orleans, Poittiers, Chartres, Vierzon, Bourges. Het hoeft geen enorme luxe te zijn, maar liefst wel iets moois en authentieks, na al die maanden voor het eerst op hotel of in een chambre d’hôtes mag het wel gezellig zijn. En liefst van al wil ik een goed restaurant in de buurt. In Frankrijk kun je heel goed eten, maar vaak ook erg middelmatig, en ik wil daar geen risico lopen.
Kan iemand mij helpen met een gouden tip? Ik heb al een hele tijd zitten googelen, maar als ik iets leuks vind is het vaak (nog) niet open, of al volzet voor volgende zaterdag. Dus alle tips zijn van harte welkom. Nu al merci! En ook voor jou een fantastische vakantie gewenst. Ik kijk er zelf al ontzettend naar uit.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer