Wie kan me even helpen bij m'n trip naar Spanje
Nieuws

Wie kan me even helpen bij m’n trip naar Spanje

Over exact een week is het zover, dan begint de zomervakantie. Dan mag ik na meer dan vier maanden zonder vakantie eens een paar weken uitslapen en genieten van het mooie leven. En omdat buitenlanders vanaf morgen ook weer Spanje binnen mogen, ga ik ook even terug naar mijn geliefde Barcelona. Wat kijk ik daar naar uit: even uitrusten in ons flatje, genieten van de zon, eens een leuk terrasje doen, en enkele goede vrienden terugzien.

Ik ga niet vliegen, dat nog niet. Deels omdat ik nog even wil afwachten hoe dat allemaal gaat verlopen. Maar vooral omdat ik in Spanje een paar spullen wil gaan ophalen voor ons nieuwe huis in Lochristi. Wat terrasstoelen en een tafeltje bijvoorbeeld, en dat stop je niet zo makkelijk in de koffer waarmee je vliegt.

Ik ga dus rijden naar Barcelona. Volgende zaterdag, de 27ste ga ik vertrekken. Ik ga weliswaar niet in één keer rijden. Na al die maanden vroeg opstaan zit er toch altijd wat vermoeidheid in je lijf, en ik wil geen risico’s nemen, of stress. Ik ga er zelfs een klein beetje een tripje van maken. Ik wil in drie etappes rijden. Zaterdag wil ik zo’n vijf à zeshonderd kilometer rijden, naar het midden van Frankrijk. Van daaruit wil ik naar Condom rijden in Gascogne, tussen Bordeaux en Toulouse, omdat daar goede vrienden van me wonen die ik al een tijdje niet gezien heb. En maandagmorgen zal ik dan van bij hen naar Barcelona rijden, nog eens een goede 500 kilometer. Lijkt me een mooi plan.

Alleen voor die eerste overnachting heb ik even wat hulp nodig. Voor zaterdagavond 27 juni. Ik wil ergens overnachten in de wijde omgeving van Versailles, Tours, Orleans, Poittiers, Chartres, Vierzon, Bourges. Het hoeft geen enorme luxe te zijn, maar liefst wel iets moois en authentieks, na al die maanden voor het eerst op hotel of in een chambre d’hôtes mag het wel gezellig zijn. En liefst van al wil ik een goed restaurant in de buurt. In Frankrijk kun je heel goed eten, maar vaak ook erg middelmatig, en ik wil daar geen risico lopen.

Kan iemand mij helpen met een gouden tip? Ik heb al een hele tijd zitten googelen, maar als ik iets leuks vind is het vaak (nog) niet open, of al volzet voor volgende zaterdag. Dus alle tips zijn van harte welkom. Nu al merci! En ook voor jou een fantastische vakantie gewenst. Ik kijk er zelf al ontzettend naar uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer