Nog een kleine twee weken en Anke, mijn liefste ochtendshow collega, die de komende maanden tijdelijk door Kürt Rogiers vervangen wordt, gaat bevallen van haar tweede kindje, een zoontje. Het worden letterlijk en figuurlijk nog spannende dagen voor Anke.
Voorlopig wil ze de naam van de jongen nog niet prijs geven. Ik vis er wel een beetje naar, maar ze hapt voorlopig niet toe. Groot gelijk natuurlijk. Het mag nog wel even een verrassing blijven. Zolang ze maar niet doet zoals Harry en Meghan, en de naam pas dagen na de geboorte verklapten, want dat vind ik dan wel weer een beetje vreemd. Hoe dan ook, we zijn benieuwd.
Ik heb wel een paar suggesties voor Anke. Zij houdt, op een andere manier dan ik, dat is toegegeven, wel van lekker (en veel) eten. Misschien kan ze haar zoon een eetbare voornaam geven? Klinkt dat niet lekker? Friet Francois? Frikandel Francois? Bitterbal Francois? Spaghetti Francois? Melocake Francois? Uhm nee… Toch maar niet zeker? Misschien dat de troetelnaam “patatje” nog wel kans maakt, maar dan toch niet officieel op zijn paspoort…
Alhoewel… in de States is het niet zo abnormaal om je kind te vernoemen naar een groente, fruit of kruid. Echt iets voor foodies… Maar ja, in het Engels klinkt het ook niet zo raar als in het Nederlands natuurlijk. In 2004 reageerden nogal wat mensen verwonderd toen Gwyneth Paltrow and Chris Martin hun dochter Apple noemden. Maar intussen zijn er al heel veel Apples geboren in Amerika.
Huffpost zette enkele maanden geleden een boeiende lijst met eetbare kindernamen op een rij, en ik deel ze graag met jullie… dit zijn bijvoorbeeld namen die in 2016 aan kinderen in Amerika werden gegeven, en eerlijk gezegd, ik vind sommige nog best leuk klinken ook.
Ken jij voorbeelden van kinderen in Vlaanderen of Nederland die een eetbare naam hebben? Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar…
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer