Nog een kleine twee weken en Anke, mijn liefste ochtendshow collega, die de komende maanden tijdelijk door Kürt Rogiers vervangen wordt, gaat bevallen van haar tweede kindje, een zoontje. Het worden letterlijk en figuurlijk nog spannende dagen voor Anke.
Voorlopig wil ze de naam van de jongen nog niet prijs geven. Ik vis er wel een beetje naar, maar ze hapt voorlopig niet toe. Groot gelijk natuurlijk. Het mag nog wel even een verrassing blijven. Zolang ze maar niet doet zoals Harry en Meghan, en de naam pas dagen na de geboorte verklapten, want dat vind ik dan wel weer een beetje vreemd. Hoe dan ook, we zijn benieuwd.
Ik heb wel een paar suggesties voor Anke. Zij houdt, op een andere manier dan ik, dat is toegegeven, wel van lekker (en veel) eten. Misschien kan ze haar zoon een eetbare voornaam geven? Klinkt dat niet lekker? Friet Francois? Frikandel Francois? Bitterbal Francois? Spaghetti Francois? Melocake Francois? Uhm nee… Toch maar niet zeker? Misschien dat de troetelnaam “patatje” nog wel kans maakt, maar dan toch niet officieel op zijn paspoort…
Alhoewel… in de States is het niet zo abnormaal om je kind te vernoemen naar een groente, fruit of kruid. Echt iets voor foodies… Maar ja, in het Engels klinkt het ook niet zo raar als in het Nederlands natuurlijk. In 2004 reageerden nogal wat mensen verwonderd toen Gwyneth Paltrow and Chris Martin hun dochter Apple noemden. Maar intussen zijn er al heel veel Apples geboren in Amerika.
Huffpost zette enkele maanden geleden een boeiende lijst met eetbare kindernamen op een rij, en ik deel ze graag met jullie… dit zijn bijvoorbeeld namen die in 2016 aan kinderen in Amerika werden gegeven, en eerlijk gezegd, ik vind sommige nog best leuk klinken ook.
Ken jij voorbeelden van kinderen in Vlaanderen of Nederland die een eetbare naam hebben? Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar…
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer