Wow, nu ben ik toch even mijn kluts kwijt. Vanaf nu mogen we van de regering vrienden hebben. Enfin, dat mochten we altijd al. We mochten ze alleen niet zien. Enfin niet ontmoeten. Wel online, maar niet fysiek. We mogen onze sociale bubbel nu uitbreiden met 4 personen die we thuis mogen ontvangen, waar we mogen voor koken, spelletjes mee spelen, lekker mee filosoferen over het leven, en licht beneveld mee mogen worden. Dat is uiteraard fan-tas-tisch nieuws. Ik slaakte een kreetje van vreugde toen ik het hoorde en wou al meteen gaan uitnodigen.
Maar kort na de vrolijkheid viel mijn enthousiasme als een kaartenhuisje, nee sorry, dit is een foodblog, dus eigenlijk eerder als een soufflé in elkaar. Want wie zouden onze vier vaste vrienden worden. Keuzestress. Daarmee bedoel ik: stress of we wel gekozen worden. Bij voetbal en basket was ik als kind ook altijd laatste in het rijtje. Nu denk ik dat ik intussen wat meer troeven heb. We hebben een lekker terras, ik kan een beetje koken en een leuk muziekje opzetten. Een fijne wijnkelder hebben we ook. Al is die na 55 dagen quarantaine wel bijna leeg. Maar goed ik heb wel wat in de aanbieding. Maar dan nog, je weet nooit of je de sollicitatieronde wel overleeft.
Maar wie zou ons kiezen? Mensen met kinderen sowieso al niet. Die gaan bij hun eigen ouders op bezoek. En dan nog. Mijn broer en schoonzus hebben drie kinderen, dat is er eentje teveel om mijn ouders, om oma en opa dus, te bezoeken. Enfin, om wie dan ook te ontmoeten. En ja, als mijn ouders hun kleinkinderen niet kunnen zien zonder verscheurende keuzes te maken, dan gaan wij hen ook niet vragen om hun wild card voor ons te gebruiken. Net hetzelfde voor mijn schoonouders. De buren hebben ook familie en vrienden. Kortom, ik weet het echt niet. Daarom mijn oproep: iemand vrijwilliger? We gaan u met open armen ontvangen. Ah nee, correctie, dat mag niet. Met een open fles dan, en anderhalve meter afstand.
Nee, eerlijk? Ik ga nog even passen. Even de kat uit de boom kijken. Nu vier mensen kiezen, en dan altijd diezelfde mensen opnieuw moeten zien, en erger nog: zij ons… dat lijkt me eerlijk gezegd niet meteen nodig. Het gaat voorlopig wel met ons tweetjes. En dan komen we misschien nog even toe met de resterende wijnvoorraad. Ik zeg… misschien.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer