Wow, nu ben ik toch even mijn kluts kwijt. Vanaf nu mogen we van de regering vrienden hebben. Enfin, dat mochten we altijd al. We mochten ze alleen niet zien. Enfin niet ontmoeten. Wel online, maar niet fysiek. We mogen onze sociale bubbel nu uitbreiden met 4 personen die we thuis mogen ontvangen, waar we mogen voor koken, spelletjes mee spelen, lekker mee filosoferen over het leven, en licht beneveld mee mogen worden. Dat is uiteraard fan-tas-tisch nieuws. Ik slaakte een kreetje van vreugde toen ik het hoorde en wou al meteen gaan uitnodigen.
Maar kort na de vrolijkheid viel mijn enthousiasme als een kaartenhuisje, nee sorry, dit is een foodblog, dus eigenlijk eerder als een soufflé in elkaar. Want wie zouden onze vier vaste vrienden worden. Keuzestress. Daarmee bedoel ik: stress of we wel gekozen worden. Bij voetbal en basket was ik als kind ook altijd laatste in het rijtje. Nu denk ik dat ik intussen wat meer troeven heb. We hebben een lekker terras, ik kan een beetje koken en een leuk muziekje opzetten. Een fijne wijnkelder hebben we ook. Al is die na 55 dagen quarantaine wel bijna leeg. Maar goed ik heb wel wat in de aanbieding. Maar dan nog, je weet nooit of je de sollicitatieronde wel overleeft.
Maar wie zou ons kiezen? Mensen met kinderen sowieso al niet. Die gaan bij hun eigen ouders op bezoek. En dan nog. Mijn broer en schoonzus hebben drie kinderen, dat is er eentje teveel om mijn ouders, om oma en opa dus, te bezoeken. Enfin, om wie dan ook te ontmoeten. En ja, als mijn ouders hun kleinkinderen niet kunnen zien zonder verscheurende keuzes te maken, dan gaan wij hen ook niet vragen om hun wild card voor ons te gebruiken. Net hetzelfde voor mijn schoonouders. De buren hebben ook familie en vrienden. Kortom, ik weet het echt niet. Daarom mijn oproep: iemand vrijwilliger? We gaan u met open armen ontvangen. Ah nee, correctie, dat mag niet. Met een open fles dan, en anderhalve meter afstand.
Nee, eerlijk? Ik ga nog even passen. Even de kat uit de boom kijken. Nu vier mensen kiezen, en dan altijd diezelfde mensen opnieuw moeten zien, en erger nog: zij ons… dat lijkt me eerlijk gezegd niet meteen nodig. Het gaat voorlopig wel met ons tweetjes. En dan komen we misschien nog even toe met de resterende wijnvoorraad. Ik zeg… misschien.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer