Ik kreeg de voorbije dagen gigantisch veel lieve berichten van de volgers van mijn sociale media en van Would Be Chef. Ik ben jullie een beetje aan het spammen met foto’s en filmpjes met Anna, die we voor haar plechtige communie naar Barcelona hebben mee genomen. Het is een cadeautje waar ze door covid met twee jaar vertraging, enorm van aan het genieten is. En wij evenzeer. En het is zo fijn om te zien hoe jullie mee aan het genieten zijn.
Al jarenlang krijg ik bijzonder veel vragen over Barcelona van jullie. Waar je het beste kunt gaan eten, waar je moet logeren, welke bezienswaardigheden ik aanraden kan. Maar ik krijg ook heel vaak de vraag: wanneer mogen we eens mee naar Barcelona? Ik heb zelfs eens geopperd om een groepsreis te organiseren, en duizenden mensen zeiden toen dat hen dat wel eens zou interesseren. Voorlopig, en ook door covid, is dat er nog niet van gekomen. Maar…
Maar er is super goed nieuws. Ik wil deze zomer één koppel meenemen naar Barcelona. Ik zorg voor de vluchten en voor het hotel met ontbijt, en we gaan ook eens samen lunchen of dineren. En het is een cadeautje. Ik organiseer die trip met mijn wijnmerk Wijn Ornelis. En het werkt heel simpel. Als je (minstens) één doosje van mijn Spaanse wijnen koopt maak je kans om deze zalige zonnige citytrip voor twee te winnen!
Ik heb intussen drie Spaanse wijnen in mijn assortiment. Stuk voor stuk wijnen waar ik zelf echt gek op ben. Er is mijn Wijn Ornelis Cava Brut Reserva, een zalige fles bubbels uit de Penedes, vlakbij Barcelona. Er is sinds enkele weken mijn heerlijke zonnige Wijn Ornelis Verdejo die ik zeer graag drink op ons terrasje in Barcelona. En voor mensen die houden van een lekkere rode Spaanse krachtpatser heb ik de zeven jaar oude Wijn Ornelis Gran Reserva in de aanbieding.
Koop je voor eind mei één van deze drie wijnen via www.wijnornelis.be dan maak je kans op een zalige citytrip naar Barcelona, ergens in juli of augustus. In onderling overleg plannen we dan de datum en zoek ik er een lekker restaurantje uit om samen te gaan genieten van deze zalige culinaire stad. Ik ben zo blij dat ik deze wedstrijd kan organiseren, en dat ik twee van jullie mee kan nemen naar mijn zo geliefde Barcelona! Laat maar eens weten welke wijn je precies besteld heb, en Wijn Ornelis taggen op je sociale media kan ik sowieso super waarderen!
OPGELET: deelnemen aan de wedstrijd (en bestellen) doe je via deze pagina op Wijn Ornelis
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer