Sergio Herman had meer dan een jaar geleden in onze ochtendshow op Joe reeds aangekondigd dat hij een soort van culinair reisprogramma zou maken voor VTM. En intussen kun je vanavond al kijken naar de derde aflevering van het heerlijke “Van de kaart” waarin Sergio Herman en acteur Axel Daeseleire naar 6 verschillende landen reizen om daar culinaire en culturele ervaringen op te doen.
Het is een super tof programma geworden, boeiend, leerijk en vooral echt. Dat zal vanavond niet anders zijn, want Sergio en Axel reizen naar India. Een land waar ik ontzettend van hou, en waar ik al fantastisch lekker gegeten heb, veilig, in de restaurants van goede hotels, waar enorm op de hygiëne wordt gelet. Maar de twee avonturiers gaan zelfs streetfood eten in India, en geloof me, hoe lekker dat ook lijkt, je moet echt wel een stevige spijsvertering hebben om dat aan te kunnen. En… die hadden ze blijkbaar niet, vertelde Sergio ons vanmorgen. Enfin, dat wordt ongetwijfeld weer een fijne, boeiende, spetterende aflevering op VTM, vanavond.
En Sergio had trouwens nog goed nieuws, want hij vertelde deze ochtend in ons programma dat op vrijdag 8 november de laatste aflevering van “Van de Kaart” in zijn restaurant AIRrepublic in Cadzand wordt opgenomen. Tijdens een lunch zal Sergio 6 gangen serveren, 1 gerecht per land dat hij bezocht heeft. (Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië). En het goede nieuws is: 3 duo’s Joe-luisteraars mogen daar naartoe. Morgenvroeg stellen Anke en ik een inhoudelijke vraag over het programma dat deze avond wordt uitgezonden. Dus als je er bij wil zijn: kijk dan vanavond naar VTM, en luister morgenvroeg tussen zes en negen naar Joe.
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer