Wijnen? Is dat een werkwoord? Blijkbaar tegenwoordig wel.
Nieuws

Wijnen? Is dat een werkwoord? Blijkbaar tegenwoordig wel.

Vreemd, maar ik zie het sinds een tijdje constant opduiken op de sociale media. Wanneer mensen een glaasje wijn drinken, dan gebruiken ze tegenwoordig vaak de hashtag #wijnen Nu dacht ik eerst dat ze daarmee bedoelden: “wijnen” als in “meervoud van wijn”. Maar dat blijkt dus verkeerd te zijn. Want ik hoor het ze zelfs zeggen in hun stories op Instagram: “voilà, bijna middag, tijd om lekker te wijnen“. Of: “druk weekje geweest, maar vanavond ga ik eens lekker wijnen met de vriendinnetjes.”

Ik snapte er niks van. Zoals ik wel vaker bepaalde uitspraken en taalgebruik op sociale media nauwelijks begrijp. Maar toen ik even zocht waar die term en het gebruik van “wijnen” als werkwoord precies vandaan kwam, vond ik het al snel op het internet. Het komt blijkbaar uit het Nederlandse reality TV-programma “Chateau Meiland”, dat bij onze Noorderburen ontzettend populair was. De flamboyante Martien Meiland die met z’n familie in een Frans kasteel woont, verzon de term “wijnen” blijkbaar. Hij houdt wel van een goed glas, en wanneer het volgens hem tijd is om te aperitieven dan roept hij dus “wijnen”.

Ik ben trouwens een half jaar achter, want de trend is op sociale media blijkbaar al populair sinds juli. Kijk, zo zie je maar. Ach, ik ga voorlopig deze modieuze taal maar aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik drink wel een glas. En in mijn kelder liggen er veel wijnen. Om te klinken en te degusteren. Niet om te wijnen. Want van te veel wijnen moet ik teveel wateren (dat laatste is trouwens wel een werkwoord, en wil vooral niet zeggen: water drinken)

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer