Vreemd, maar ik zie het sinds een tijdje constant opduiken op de sociale media. Wanneer mensen een glaasje wijn drinken, dan gebruiken ze tegenwoordig vaak de hashtag #wijnen Nu dacht ik eerst dat ze daarmee bedoelden: “wijnen” als in “meervoud van wijn”. Maar dat blijkt dus verkeerd te zijn. Want ik hoor het ze zelfs zeggen in hun stories op Instagram: “voilà, bijna middag, tijd om lekker te wijnen“. Of: “druk weekje geweest, maar vanavond ga ik eens lekker wijnen met de vriendinnetjes.”
Ik snapte er niks van. Zoals ik wel vaker bepaalde uitspraken en taalgebruik op sociale media nauwelijks begrijp. Maar toen ik even zocht waar die term en het gebruik van “wijnen” als werkwoord precies vandaan kwam, vond ik het al snel op het internet. Het komt blijkbaar uit het Nederlandse reality TV-programma “Chateau Meiland”, dat bij onze Noorderburen ontzettend populair was. De flamboyante Martien Meiland die met z’n familie in een Frans kasteel woont, verzon de term “wijnen” blijkbaar. Hij houdt wel van een goed glas, en wanneer het volgens hem tijd is om te aperitieven dan roept hij dus “wijnen”.
Ik ben trouwens een half jaar achter, want de trend is op sociale media blijkbaar al populair sinds juli. Kijk, zo zie je maar. Ach, ik ga voorlopig deze modieuze taal maar aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik drink wel een glas. En in mijn kelder liggen er veel wijnen. Om te klinken en te degusteren. Niet om te wijnen. Want van te veel wijnen moet ik teveel wateren (dat laatste is trouwens wel een werkwoord, en wil vooral niet zeggen: water drinken)
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer