Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)

45 kilo is de sympathieke Adèle kwijt intussen. De gezellige zangeres is op een paar maand tijd compleet veranderd van look. Je kunt haar bijna niet meer herkennen. En dat heeft ze volgens de media dus te danken aan het sirtfood-dieet. In dat nieuwe dieet focust men zich op “sirtuïnes”. Dat is een groep eiwitten die je metabolisme stevig in gang steken, en daardoor vet helpen te verbranden en intussen ook nog eens je spieren versterken.

Die sirtuïnes kun je aanwakkeren door het eten van aardbeien, koffie, kappertjes, boekweit, boerenkool, cacao, olijfolie, kurkuma, lavas, dadels, peterselie, peper, rode ui, rode wijn, rode kool, rucola, selderij, soja, groene thee en walnoten. Als je die sirtfoods regelmatig eet, en voor de rest genoeg vast, zou je slanker en gezonder worden…

Het bewijs dat de kilootjes smelten heeft Adèle nu wel geleverd. Kijk naar haar foto’s en je ziet een andere vrouw. Mooi. Niet mooier. Anders mooi dan vroeger. Maar is het ook echt gezond? Eerlijk: ik ben geen dokter, dus ik wil hier geen te zware uitspraken doen. Maar… ik heb m’n gezonde twijfels.

De ingrediënten die je hier boven ziet zijn gezond, daar is geer twijfel over. Maar enkel die 20 ingrediënten eten, dat voelt bij me toch echt niet OK. Ik heb altijd gelezen, gehoord, en zelf ondervonden, dat evenwichtig eten zo belangrijk is, dat èn bewegen.

En dit sirtfood-dieet doet me gewoon denken aan een crashdieet in een hippe vorm. Ik heb niet per se iets tegen een crashdieet, zeker als je dan vooral gezonde ingrediënten gebruikt, kan het een manier zijn om echt grondig af te vallen. Maar je moet het nadien ook wel weten vol te houden, en dat is niet altijd even evident.

Fijn voor Adèle dat ze zich vandaag goed in haar vel voelt. En dat ze ook vermagerd is. Als ze dat zelf belangrijk vindt, dan is dat prima. Toch? Het is haar leven. Het is haar lichaam! Maar zeker op lange termijn weet ik echt niet of zo’n eenzijdig dieet de juiste oplossing is. Maar wie ben ik?