Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)
Nieuws

Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)

45 kilo is de sympathieke Adèle kwijt intussen. De gezellige zangeres is op een paar maand tijd compleet veranderd van look. Je kunt haar bijna niet meer herkennen. En dat heeft ze volgens de media dus te danken aan het sirtfood-dieet. In dat nieuwe dieet focust men zich op “sirtuïnes”. Dat is een groep eiwitten die je metabolisme stevig in gang steken, en daardoor vet helpen te verbranden en intussen ook nog eens je spieren versterken.

Die sirtuïnes kun je aanwakkeren door het eten van aardbeien, koffie, kappertjes, boekweit, boerenkool, cacao, olijfolie, kurkuma, lavas, dadels, peterselie, peper, rode ui, rode wijn, rode kool, rucola, selderij, soja, groene thee en walnoten. Als je die sirtfoods regelmatig eet, en voor de rest genoeg vast, zou je slanker en gezonder worden…

Het bewijs dat de kilootjes smelten heeft Adèle nu wel geleverd. Kijk naar haar foto’s en je ziet een andere vrouw. Mooi. Niet mooier. Anders mooi dan vroeger. Maar is het ook echt gezond? Eerlijk: ik ben geen dokter, dus ik wil hier geen te zware uitspraken doen. Maar… ik heb m’n gezonde twijfels.

De ingrediënten die je hier boven ziet zijn gezond, daar is geer twijfel over. Maar enkel die 20 ingrediënten eten, dat voelt bij me toch echt niet OK. Ik heb altijd gelezen, gehoord, en zelf ondervonden, dat evenwichtig eten zo belangrijk is, dat èn bewegen.

En dit sirtfood-dieet doet me gewoon denken aan een crashdieet in een hippe vorm. Ik heb niet per se iets tegen een crashdieet, zeker als je dan vooral gezonde ingrediënten gebruikt, kan het een manier zijn om echt grondig af te vallen. Maar je moet het nadien ook wel weten vol te houden, en dat is niet altijd even evident.

Fijn voor Adèle dat ze zich vandaag goed in haar vel voelt. En dat ze ook vermagerd is. Als ze dat zelf belangrijk vindt, dan is dat prima. Toch? Het is haar leven. Het is haar lichaam! Maar zeker op lange termijn weet ik echt niet of zo’n eenzijdig dieet de juiste oplossing is. Maar wie ben ik?

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer