Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)
Nieuws

Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)

45 kilo is de sympathieke Adèle kwijt intussen. De gezellige zangeres is op een paar maand tijd compleet veranderd van look. Je kunt haar bijna niet meer herkennen. En dat heeft ze volgens de media dus te danken aan het sirtfood-dieet. In dat nieuwe dieet focust men zich op “sirtuïnes”. Dat is een groep eiwitten die je metabolisme stevig in gang steken, en daardoor vet helpen te verbranden en intussen ook nog eens je spieren versterken.

Die sirtuïnes kun je aanwakkeren door het eten van aardbeien, koffie, kappertjes, boekweit, boerenkool, cacao, olijfolie, kurkuma, lavas, dadels, peterselie, peper, rode ui, rode wijn, rode kool, rucola, selderij, soja, groene thee en walnoten. Als je die sirtfoods regelmatig eet, en voor de rest genoeg vast, zou je slanker en gezonder worden…

Het bewijs dat de kilootjes smelten heeft Adèle nu wel geleverd. Kijk naar haar foto’s en je ziet een andere vrouw. Mooi. Niet mooier. Anders mooi dan vroeger. Maar is het ook echt gezond? Eerlijk: ik ben geen dokter, dus ik wil hier geen te zware uitspraken doen. Maar… ik heb m’n gezonde twijfels.

De ingrediënten die je hier boven ziet zijn gezond, daar is geer twijfel over. Maar enkel die 20 ingrediënten eten, dat voelt bij me toch echt niet OK. Ik heb altijd gelezen, gehoord, en zelf ondervonden, dat evenwichtig eten zo belangrijk is, dat èn bewegen.

En dit sirtfood-dieet doet me gewoon denken aan een crashdieet in een hippe vorm. Ik heb niet per se iets tegen een crashdieet, zeker als je dan vooral gezonde ingrediënten gebruikt, kan het een manier zijn om echt grondig af te vallen. Maar je moet het nadien ook wel weten vol te houden, en dat is niet altijd even evident.

Fijn voor Adèle dat ze zich vandaag goed in haar vel voelt. En dat ze ook vermagerd is. Als ze dat zelf belangrijk vindt, dan is dat prima. Toch? Het is haar leven. Het is haar lichaam! Maar zeker op lange termijn weet ik echt niet of zo’n eenzijdig dieet de juiste oplossing is. Maar wie ben ik?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer