Wist je waarom een glas citroensap in de ochtend zo gezond is?
Nieuws

Wist je waarom een glas citroensap in de ochtend zo gezond is?

Dokters zullen je aanraden om geregeld wat citroensap te drinken. Daar hebben ze een goede reden voor. Citroensap helpt om je lever te ontgiften en dus de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Ook helpt het in de ochtend om je spijsvertering op gang te krijgen. Ook belangrijk: citroensap bevat vitamine C wat je helpt om ijzer op te nemen. En de kalium in citroensap zal je helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

En een gezond effect dat zeer belangrijk is, maar dat ik zelf niet zo goed kende, is de ontzuring van je lichaam. Dat klinkt wat gek omdat citroensap zuur smaakt, maar eigenlijk is het voor ons lichaam basisch. Blijkbaar ligt bij de meeste mensen de PH-waarde van hun lichaam te laag door ons eetpatroon, en citroensap helpt om te ontzuren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Is het slim om vogels te voederen in de winter?

We eten zelf graag iets extra als het koud is buiten, of als de dagen kort zijn. Maar is het ook slim om vogeltjes te voederen? Ik vroeg het me af omdat 3 februari Feed The Birds Day is … Lees meer

National “use your gift card day” in Amerika, hoe slim!

In Amerika hebben ze de meest rare feestdagen of bijzondere dagen, maar deze vind ik eigenlijk wel nuttig, en misschien kan het jou ook wakker schudden … Lees meer

Photo by Tangerine Newt on Unsplash

De meest onnozele culinaire term in Nederland

15 januari de dag van het geperste sap. Fruitsap zoals wij zeggen. Lekker maar niet per se zo gezond als je zou denken. Zeker fruitsap in flessen of brik is vaak bewerkt en bevat veel te veel suikers … Lees meer

Wat is pastrami en hoe eet je het?

14 januari is blijkbaar in Amerika hot pastrami sandwich day. Maar wat is pastrami? Het gerecht heeft eigenlijk zijn oorsprong in Oost-Europese Joodse tradities, maar heeft vooral populariteit verworven in de Amerikaanse keuken … Lees meer

Photo by Manki Kim on Unsplash

Hoe lang moet water koken voor thee?

Doen we toch altijd: ons water goed koken als we warme thee willen maken. dat schijnt helemaal niet nodig te zijn, en zelfs niet wenselijk. Voor goede kwalitatieve thee moet je water niet koken … Lees meer

cassoulet

Wat is cassoulet?

De ene vindt het lekker, de andere vindt het vies. Ik kan het wel eens waarderen, zeker in de winter. Stel je voor: een koude avond, een goed flesje kruidige wijn, en dan een dampend bord cassoulet … Lees meer

Organic Raw Brown Cinnamon

Wellicht is dit de geur die het meest aan kerst doet denken!

De geur van kaneel, in je appeltaart, chocomelk of glühwein, hoort toch ontegensprekelijk bij kerst? Kaneel is een aromatisch specerij dat bekend is om zijn warme, zoete smaak en kenmerkende geur … Lees meer

Aan welk historisch volk hebben wij onze warme chocomelk te danken?

In het oude Zuid-Amerika, lang voordat chocolademelk zijn weg vond naar moderne koppen en mokken, werd een bittere pasta genaamd Xocoatl door de Maya’s gebruikt om een pittig, oppeppend drankje te maken … Lees meer