Dokters zullen je aanraden om geregeld wat citroensap te drinken. Daar hebben ze een goede reden voor. Citroensap helpt om je lever te ontgiften en dus de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Ook helpt het in de ochtend om je spijsvertering op gang te krijgen. Ook belangrijk: citroensap bevat vitamine C wat je helpt om ijzer op te nemen. En de kalium in citroensap zal je helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
En een gezond effect dat zeer belangrijk is, maar dat ik zelf niet zo goed kende, is de ontzuring van je lichaam. Dat klinkt wat gek omdat citroensap zuur smaakt, maar eigenlijk is het voor ons lichaam basisch. Blijkbaar ligt bij de meeste mensen de PH-waarde van hun lichaam te laag door ons eetpatroon, en citroensap helpt om te ontzuren.
Baklava. Alleen al het woord klinkt toch al meteen een beetje als vakantie, zon, en zoet geluk. Het is zo’n dessert waar je meteen goesting van krijgt in een goed kopje koffie en een moment voor jezelf … Lees meer
De voorbije dagen lazen we in de kranten cijfers over de belastingsdruk voor singles. Die blijkt een stuk hoger te liggen dan voor samenwonende of getrouwde koppels, en veel singles vinden dat volkomen onrechtvaardig … Lees meer
Elk jaar opnieuw vieren de Britten op een mooie zondag in november Roast Dinner Day, hun ode aan het zondagse gebraad. Dat is niet zomaar een maaltijd, maar een stukje cultuur, een traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt … Lees meer
Terwijl ik de borden in de afwasmachine aan het sorteren was, moest ik plots denken aan hoe anders dat vroeger ging. Herinneren jullie het “bordbeleid” van onze (voor)ouders nog … Lees meer
Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer
Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer
Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer