De meesten van ons weten wel dat kreeftenschalen van kleur veranderen als ze worden blootgesteld aan hitte (zoals in een pan met kokend water). Dan worden de donkere kreeften intens rood-oranje. Mooi om te zien. En wanneer de kreeft dus niet rood ziet is ze simpelweg nog niet gaar.
Maar ook het bloed van deze zeedieren is best bijzonder. Kreeftenbloed is in feite helder van kleur maar wordt blauwachtig wanneer het in contact komt met zuurstof. Je zou dus kunnen stellen dat kreeften van adel zijn, want meer nog dan mensen die van adel zijn hebben ze echt blauw bloed.
Een leuk wist-je-datje voor bij het koffie-apparaat. Of voor op een feestje wanneer er kreeft wordt geserveerd. En het wordt helemaal plezant als je toevallig vrienden of kennissen zou hebben die van adel zijn. Die kun je plezant plagen met dit leuke weetje: kreeften hebben meer blauw bloed dan edellieden.
Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer
Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer
Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer
In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer
Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer
Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig … Lees meer
Dit is een beetje een dubbele. Je hoort wel eens zeggen dat er voedingswaarde verloren gaat wanneer je groente kookt. Dat klopt enigszins wel: sommige voedingsstoffen in wortels kunnen verloren gaan tijdens het kookproces, maar zeker niet allemaal … Lees meer
2 april is wereld pindakaas dag. Eigenlijk zou het evengoed op 1 april kunnen vallen, want pindakaas is eigenlijk fake, een mopje, niet wat je denkt. Want neen, pindakaas is geen kaas … Lees meer